Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyurika74

    csendes tag

    Sziasztok,

    Tanácsot szeretnék kérni, nem tudtam belőnim eddig, hogy mi lenne jó megoldás az igényeimre. Nem kifejezetten házimozi, de köszönettel veszek minden hozzászólást.

    Tönkrement csajom Onkyo kis hifije és kell valami, amin zenét tudunk hallgatni. Film hang kevésbé fontos és egyikünk sem izgul a térhatású házimozi élményre. Illetve csajom határozottan bereznkedik a sok hagszórótól illetve az ezzel járó kábelezéstől. Fontos ellenben, hogy szépen szóljon, főleg komolyzenére. A szoba tizenx-huszonegykét nm max. A keret kb 70.

    Hosszú-hosszú keresgélés után kilyukadtam oda, hogy kiválasztottam egy TEAC minihifit, ami tulajdonképpen inkább egy 2.1 házimozi. http://www.teac.com/resources/pdf/mc-dv600/MC-DV600-brochure.pdf
    Tegnap hazavittük és hiába próbáltuk ki a vásárlás helyén, otthon kiderült, hogy hangosan pörgeti a CD-t és minden forrásról hallgatott zene esetében van egy alap susogás, ami a hangerővel egyenes arányban növekszik. Próbáltam .mp3-at, laptopon keresztül .flac -et, eredeti CD..stb. Ha ráteszem a régi Onkyo hangfalait (igaz ez 4Ohm helyett 8Ohm impedancia), akkor szebb a ahngja, de a susorgás megmarad,
    Elkeseredés ON.

    Arra jutottam, hogy házimozit valszeg nem érdemes venni, mert egységnyi forintból szebb hangzása van zenére egy hifinek. Ugyannakkor ha komolyabb hifit akarok venni, akkor az alsó hangon erősítő+player+hangfal, 3x60e. Cél még, hogy lehetőleg tudjon kezelni filmeket. De abban is gondolkodtam, hogy hifi+medialejatszo vagy valami hasonlo kombó.
    De ahogy látszik, nem tudom megtalálni a kategóriákból, hogy mi fedi le az igényeimet.

    kosz: gyuri

Új hozzászólás Aktív témák