Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Ed Parker #3701 üzenetére

    Érdekes amit írsz, de más megközelítésből is ugyan az a perspektíva. Mármint hogy a fotózáshoz hasonlítod a tesztet, mert ha párhuzamot akarok vonni, akkor valami olyasmi jönne ki, hogy bárki, aki idetéved kompakt gép vásárlási tanácsért, egy DSLR ajánlattal távozik. (Értsd, 150ezer alatt nincs fényképezőgép)
    Viszont egy szappantartót bőven el tudsz adni azzal, hogy van benne arcfelismerés, remegő kéz stabilizátor, 35x optikai zoom, és mindez trillió megapixelen.
    Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy emberünk jobb képeket csinál egy szappantartóval, mint egy DSLR géppel. (mivel nem ért hozzá)
    Na meg azért semmilyen nyaralás alkalmával nem adnék a kezébe idegennek egy fél milliós gépet, hogy ugyan, lőjön már rólam/rólunk egy fotót, csak átszaladok itt az úton, a szemközti szoborhoz :)

    Ehhez még hozzájön, hogy a környezeti érzékelésünk kb 30-70%-ban oszlik meg a hallás és a látás között, tehát elvileg egy fényképező vásárlásnál azért kifinomultabb igényekkel rendelkező átlagembereknek kellene megjelenni, mint pl házimozi vásárlásnál.

    Vagy megint más megközelítésben, bár ez a téma is említve lett már. A vásárlók nagyobb többsége hosszas tépelődés után vásárolja meg a "mindegymilyen de FullHD legyen" TV-jét.
    A legtöbb esetben azonban, figyelembe véve a nézőtávot és a képátmérőt, nem is érzékelhető a pixelstruktúra, ergo felesleges a FullHD, egy 720p HD-Ready tökéletesen megfelelt volna.
    Vásárlónk persze szentül megvan győződve, hogy jól választott. De ha ugyanazt a filmet ugyanakkora bitrátával, BR hordozóról letömöm 1080p illetve 720p felbontásokra, akkor a kis ágyikójából nem tudja megmondani, hogy melyik verziót látja épp :)

    Ettől függetlenül a 720p-s TV eladások csak töredékei a FullHD felbontásuakénak. Na erre, és a hasonló statisztikai adatokra mondtam én korábban, hogy éljen a fogyasztói társadalom. :)

    Még egy szösszenet, most jutott eszembe, pusztán az emberi mentalitás vonatkozásában.
    Régi ismerősöm, aki csak Jim Beamot ivott, (meg azt is iszik ma is)
    Tettünk egy fogadást, 10-10 pohár whiskey, vesztes fizet alapon. Mivel azt mondta, csak ezt issza, gondolom jó oka volt rá, tehát elvben nem is kellene tűréshatárokon gondolkozni. De adtam 20%-ot erre, vagyis 10-ből 2-t ronthat. Egy kikötés volt. Jack Daniels nem lehetett, mert azt tényleg meg lehet ismerni. És körülbelül 4-5 fajta whisky volt a repertoárban.
    A lényeg, amit beletalált az csak a véletlen volt. Ő fizetett :)

    De azzal mindenképpen egyet kell hogy értsek, hogy egy profi, szakmabeli nem érheti be alap szettekkel. Továbbá vannak, akiknek ez a hobbijuk, szintén magasabb szintű felszerelésben gondolkodnak.
    De a lényeg, az vásároljon drágább cuccot, aki tudja is, hogy mit kap a pénzéért, akinek gőze sincs róla, valószínűleg beéri a félpénzessel is.
    Inkább a használt piacot kellene erősíteni, sokan gondolkoznak új vásárlásában, ami szerintem egy egetverő badarság, hacsak nem vagy milliomos, de ez már egy másik téma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák