Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peak

    addikt

    Bevetettem még egy notebookot a teszteléshez, egy Optiarc DVD RW AD-7580S SATA CdRom Device optikai egységgel.
    Csöcsre bytera és bitre pontosan ugyan azt a WAV fájlt készitette az EAC szoftver ezzel is, mint a Samsung és Slimtype esetében.

    BBécó: A DAC a byteokból állitja elő diszkrét módon ( a kvantálás visszafelé (ADC) ) azt a feszültséget (mVoltot), ami az analog hangkimeneten megjelenik. Ha egy hanganyag 45millió bytejából egy sem különbözik, ott nincs egyazon DAC-nál különbség az analog hangban. A DAC mindig pontosan ugyan azt a feszültséget fogja egy adatból előállitani. ( Ha nem ezt tenné, hibás lenne!) Ha bárki bármit hall byte-azonosság esetén, az már szubjektiv, beleképzelés, az emberi különbözőségek csodája egyazon eszköz esetén.

    Ami valós analog különbséget okoz, az első sorban a futómű minősége és képességei, aztán DAC-ok különbözősége, és így tovább, tehát gyakorlatilag minden ANALOG eszköz, ami egy hangláncban megjelenik, AZ okozza a hangminőség különbségeket.

    Pont ezért gondolom azt, hogy egy mai digitális forrású rendszer legfontosabb eleme a DAC, akár külső, akár belső (erősítőben). :)

    Szerk: Jah és az az USB-s külső drive... hát egy kalap hulladék Audio CDre :D

    [ Szerkesztve ]

    Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

Új hozzászólás Aktív témák