Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tronico

    csendes tag

    Alakulgat a rendszer, de felmerült pár kérdés bennem.

    Ami adott: Dali Concept 5.0 (a hagyományostól némileg eltérő felállásban – C2, C1, center), Sony STR-DA2400ES erősítővel és egy Sony KDL-40EX720 megjelenítőként. Valamint egy kb. 12 m2-es helyiség ami ráadásul nem is dedikált moziszoba, cserébe kellően pocsék az elrendezése hozzá, hogy egyből agyon is csapja a hangzást (a center kivételével minden hangdoboz jóval közelebb van a falhoz az ideálisnál, ráadásul a frontok magasabban is vannak).

    Kérdés, hogy ezen tények ismeretében van-e jelentősége a kábelezésnek (hangfalkábelek és erősítő tápkábel) vagy amíg nem változik a szoba ne is foglalkozzak a dologgal?
    Ha a kábel kérdés felesleges pénzkidobás lenne, akkor a következő lépés a jelenlegi mélyhangok kiadásáért felelős zajkeltő eszköz cseréje lesz. Viszont nem tudom hogy egy Polk PSW110/Proson R10 kategóriájú eszköz mennyire lenne élvezhető egy ekkora szobában. Illetve hogy létezik-e ezeknél "kisebb" mélynyomó az olcsóbb kategóriában amivel érdemes lenne foglalkozni az ”átmeneti” időszak alatt?
    És az utolsó kérdés. Ha a fenti rendszer egy ideális helyiségbe kerülne végre, akkor Blu-ray lejátszók terén melyik kategóriát lenne érdemes nézegetnem a hang- és képminőség szempontjából? Elég lenne pl. egy DMP-BDT220EG kategóriában gondolkodnom, vagy lenne értelme a BDP-450 kategóriában nézelődnöm.

    Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat! És bocs, hogy kicsit hosszú lett a hsz.

Új hozzászólás Aktív témák