Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz Patice #20482 üzenetére

    Akkor kezdtem a DVD-s korszakom, illetve benne voltam nyakig.
    A filmek miatt akartam, hogy legyen (DD, DTS, DPL2 hangzásképek, filmeknél előnyt tud jelenteni, nem hangerőre, hanem a hangzásra gondolok, (pl Gladiátor egyik harc jelenetében a buzogány hangja, ami a fába csapódik, ehhez sztereó nekem nem lenne elég, főleg nem a pár tízezres kategória). Azóta is meg tudok rajta nézni egy-egy filmet, anélkül, hogy bosszankodnék a hang miatt. Persze ebből is lennének vágyaim jobb minőségre.
    Zenéhez sztereót használok, ezen a szinten a házi mozi egyszerűen nem alkalmas zene hallgatásra... :U Amik voltak olcsóbb erősítők azokat nem szerettem, a mostani már megfelel.
    Vannak vágyaim, terveim, most épp egy minimális igényeknek megfelelő rendszert rakok össze, talán a 10 éves Yamaha erősítő (RX-V 395 RDS) mellé meglesz a hangfalpár (kis költség vetésből ez is, de a mostani meg nem nevezhető helyett nagy előre lépés lesz), jövőre meg egy használhatóbb forrást szeretnék beszerezni (10-15 ezerért). Mindezek persze távol állnak attól a minőségtől, amikről itt szólni szoktatok, de nekem előre lépés még ez is, örülni fogok, ha sikerül, sajnos személyesen egy-két embert ismerek, akik valóban áldozhatnak rá, átlagban se pénzük, se igényük nincs, és attól is elképednek, amit itt meghallanak (most is, pedig ez éppen a hallgatható szint nálam).
    Azóta se lett volna rá fél millám...talán lesz egyszer, de most tíz ezer is kiadás. 5 ezer is.
    Nem az a jellemző, hogy az emberek százezreket költhetnek minőségi zene hallgatásra, vagy házi mozira. Sajnos én is a többség közé tartozom.
    Remélem érted, amit leírtam, nem panaszkodni akartam, csupán elmagyarázni...:) Mikor kezdtem, akkor pénzem volt, de tudásom nem (de sokat ért volna, ha akkor ide írhatok :)) ). Aztán fordult a kocka: pénzt elvertem (többszázezret), aztán tudtam, hogy amire elköltöttem, az nem kell, de pénz már nem igazán volt...most már tudnék kérdezni, olvasni, vásárolni, tanácsokat kérni.... :)
    De majd fordul a kocka, ma adtam fel az ötös lottót... ;)

Új hozzászólás Aktív témák