Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • python1

    veterán

    Vasárnap délutáni elmélkedés tőlem nektek. :D
    Mindenki számára ismert az utóbbi idők agymenéseim, de mielőtt még azt gondolnátok, hogy egy koncepció nélküli mozi építésről kaptatok bepillantást, előre leszögezhetjük, hogy valóban. :D Igen, de ez így nem állja meg mégsem a helyét, mert a mindenki által keresett "tökéletes" mozira törekedtem én is, csak másként, kicsit egyedileg, kicsit másként megközelítve.
    Akkor jöjjön a végkifejlet, vagyis ami körvonalazódott bennem ezzel kapcsolatban. A történet egyszerű, nem voltam elégedett semmilyen hangsugárzóval, avr és egyebek hangjával, ezért belevágtam a DIY hangsugárzóim, és mozim kivitelezésének. Mostanra eljutottam egy olyan szintre, amit nem lehet átlépni, megvalósítani vagy nagyon nehezen , rengeteg információra tettem szert, és rengeteg eszköz fordult meg nálam, hogy ezt ki tudjam jelenteni.
    Konkrét tapasztalat, a régi hangsugárzóimmal elért legjobb hang, mérés szerint is, enyhén szólva értékelhetetlen volt, a frekvenciamenetben 20-25dB-es eltérések, korrekciózva már elérte a 15dB-es határt, viszont itt akkora torzítások jelentek meg, hogy még így sem lehet jónak nevezni. Mostanra elértem azt, hogy a DIY megoldással + - 3 -5dB-es kilengést mérek, bárminemű beavatkozás nélkül, és a torzításom is nagyon alacsony. Akár DSP nélkül is bármikor élvezettel tudok filmet ill zenét hallgatni. A teknikai részébe nem mennék bele, de amit itthon jelenleg elértem, az számomra már a hátradőlős megoldás.
    Azért a végére vittem bele, igen érdekes teknikai csavarokat, amik ritkaságszámba mennek, és eléggé ingoványos talajnak számít.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák