Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Khaosz55

    addikt

    válasz BBéci #164798 üzenetére

    Kismegszakító nélkül tuttomal egy értelmes villanyszerelő sem fog bekötni direktből villanyóráról. 4-es új vezetéket nem tudok bekötni mivel térkövet és fél házat bontani kell.
    Már csak azért is értelmetlen nálam mert a villanyórától a betáp kábelem a házban lévő elosztóig 4db 20-as vezeték. Onnan a kismegszakítóig szekrényig 4 db 6-os vagy 10-es most fejből nem tudom.
    Tehát az megvalósítható, hogy erről a lekötésről azaz a 20-as vezetékről megszakítókkal behúzok egy új be tápot az erősítőknek külön külön fázisra.
    1. fázis rotel+cav.
    2. Fázis sub végfok
    3. fázis 2. sub.
    Így kikerül mindent.Ha kell behúzok innen 2.5-es vezetéket, de 4-est kicsit durvának tartom, de majd vélőméztetem villanyszerelővel ha nem túl vastag mehet. Főleg úgy, hogy 3X1-es be tápkábel megy az erősítőbe + az erősítőben sem nagyon van 4-es vezeték, meg persze ott az a fing üvegbiztosíték is.

    Regisztrált eon szerelő volt kint mert meg kellett mérni a távolságot a villamos szekrény és a külső eonos utcai házaknak létesített elősszekrény között a 3X25 amper miatt. Felmerült, hogy túl nagy a távolság és nem lehet 3X25A. Náluk földben megy a vezeték. Kérdem tőle milyen átmérőjű réz vezetéket használnak? Mondja semmilyent, mindenhol alumínium vezeték van mert drága réz és a súlya is túl nagy. Inkább vastagabb aluval mennek mindenhol. Ilyenkor szokott eszembe jutni a méregdrága 1méteres be táp kábelek 99,999999999% tisztaságú 2,5-4mm-es rézből illetve speciális anyagokból. Értem én csak nézzük mi van előtte meg utána.

Új hozzászólás Aktív témák