Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hohocali

    aktív tag

    válasz Tamoo #164402 üzenetére

    Szerintem semmit se befolyásol, ha az Eq APO preamp-ot mondjuk -16dB-ről -6dB-re állítja (max. a referencia szint lesz eltolva). De majd VoidXs megmondja. Én is így használom.
    A hangerő utánaállítás nem biztos, hogy olyan egyszerű... Nálam mondjuk spec. helyzet van(*). Az AVP referencia szintje 10dB-el el van tolva. Ez azt jelenti, hogy -10dB-es állásnál van referencia szint. Ha az Eq APO-t nem állítom utána, akkor annak használatakor ha referencia szintet akarok, akkor 0dB-es állásba rakom az AVP-t. Eddig ok, de ha elfelejtem visszavenni, és visszaváltok Audyssey-re, akkor az referencia szint +10dB-en akar megszólalni. Ez se a fülemnek, se a hangfalaimnak nem tetszene szerintem. Emiatt az AVP-ben a max. hangerőt -10dB-es állásra raktam, vagyis efölé véletlenül se tudom tekerni. Ez viszont kevés lehet az Eq APO-nak. Az is igaz, hogy nem referencia hangerőn mozizok, de van, hogy -10dB-nél hangosabb szintre állítom a hangerőt.

    *: azért kell eltolnom a referencia szintet, mert az Audyssey nem tudja beállítani a hangerő szinteket (amióta XLR összekötést használok). Túl hangos a bemérőjel és/vagy túl kicsi a szoba, és mindent -12dB-re rak. Ezért umik-1-el határoztam meg ezeket, így lettek kb. -14dB körül. Ezeket viszont nem tudom kézzel se beírni, ezért hozzáadtam mindegyikhez 10-et.

    "az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

Új hozzászólás Aktív témák