Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    Üdv Topiclakók !

    Új házimozi rendszert építenék az alapoktól, de nem a hagyományos felállásban. Ebben kérném a hozzáértők segítségét, leginkább az elgondolásbeli hibák feltárása terén.

    A szoba 16m2, panel.

    Koncepció:

    A forrás dedikált médialejátszó, a KODI ( Windows és egyéb op. rendszerek kizárva ). Ez egyébként már megvan, egy a Gigabyte Brix J1900 sztg. képében.

    A képet most hagyjuk, az HDMI kimeneten jut a megjelenítőre, most a hang lenne a lényeg.

    Klasszikus házimozi erősítő, mint olyan nincs.

    A hang a sztg. USB-jén keresztül jut el egy 5.1, 7.1 csatornás DSP-be, DAC.-ba, onnan pedig analóg jelként interkonnekteken, RCA.-n keresztül az aktív monitorhangszórókhoz, szubhoz.

    KODI leánynevén Openelec USB-n képes akár DD vagy DTS formátumú hangot kiadni. NAD D3020 USB forrásán működik 2.1 módban - nyilván filmlejátszás közben - kipróbálva.

    Ezt szeretném 7.1 formában is.

    Aminél elakadtam az a sokcsatornás DSP, DAC.

    Kettő illetve három termék jöhet szóba. Erősségi sorrendben: Creative SB X-Fi Surround Pro 5.1 USB, ASUS XONAR U7, illetve a miniDSP USB Streamer kit ( 10 multi-chanel in-out, aszinkron USB és natív 24bit/192 kHz ). https://www.minidsp.com/products/usb-audio-interface/usbstreamer

    Utóbbi lenne a legszimpatikusabb, viszont halvány fogalmam sincs, hogy az I2S interfészhez, hogy tudnám csatlakoztatni a kinézett PreSonus Eris E4.5 aktív kétutas stúdió monitorokat, szubot.

    https://tajtimusic.hu/presonus-eris-e4.5-aktiv-ketutas-studio-monitor-hangfalpar/

    Azzal, hogy "elhagyom" a klasszikus sémát, relatíve "spórolnék", tekintettel arra, hogy az elérni kívánt minőség egyébként integrált AV erősítővel, esetleg előerősítővel, végfokkal, hangfalakkal, stb. aranyáron érhető el.
    Továbbá nem lenne gondom az erősítő-hangfal-kábelek problematikájával sem, illetve a jel útja is rendkívül egyszerű – nincs előerősítő, végfok stb. Mindent megold egy 7.1 DSP-DAC, és egy aktív stúdió monitor.

    Nem tudom , valaki valósított már meg ilyen rendszert?! Egyáltalán jó helyen járok-e? Esetleg ha nem itt kell kereskednem, tudnátok olyan fórumot, ahol tudnának segíteni?!

    Lehet hülyézni is - csak finoman.

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák