Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jancsi

    aktív tag

    válasz shalafi66 #31639 üzenetére

    A rutin... :) Nekem kihallani sem sikerült. Emiatt kicsit aggódok is. Még a hangváltó elektromos paramétereit le is tudom mérni, de az akusztikaival lesznek gondok. A D-osztályú erősítő szerencsére elég lineáris. A valamire még jó lesz dobozból előkerült LD-MC-0905P mikrofonnal kicsit szkeptikus vagyok, túl szép az adatlapja ahhoz képest, hogy a pár árából sem adnak egy sört. Pedig egész jó leírások vannak, hogy lehet hangfalt mérni egyszerűen hangkártyával.
    Nem láttam az oldalukon csillapítóanyagot, ha kikristályosodott teljesen a terv, dobok egy emailt nekik.
    Hát igen, akusztikailag a legrosszabb helyre került a hangszóró, pont középre, de legalább a magasnak se nagyon lehet helyet találni miatta. Ha a HA17 bekerül középre akkor marad kb. 95-100 mm átmérőjű a magasnak valamelyik sarokban. Fölötte csak 80-82mm.
    Sajnos az új előlap nem opció vagy bármi más nagyobb famunka. (3. emeleti lakás lehetőségeihez mérten kell mindent megoldani, egy akkus fúró és lombfűrész áll rendelkezésre)
    Az eredeti tervem az volt, hogy hangszóró csere után visszateszem a rácsot és a doboz kinézete nem változik. Amiatt is néztem a HA15-öt, az módosítás nélkül belemenne a dobozba. A HA16 minimális módosítással, a HA17-el azért lenne munka, de egy ráspollyal és vésővel még megoldható. A magas pedig mehetne valami bölcsőbe a doboz tetejére.
    Ha lemondok a rácsról, akkor a HA17-et süllyeszteni sem kell, mert felfekszik az előlapra, de mellette a sarokban csak HD6,5-nak vagy HG1,9-nek maradna hely. (körbe kifurkálni majd kireszelni még kivitelezhető) Utóbbival magasabb keresztezési frekvencia kellene :/
    Valahogy így férne el egymás mellett a HA17 és egy max 100 mm átmérőjű magas [kép]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák