Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz brickm #6256 üzenetére

    nem ennyire bonyolultak, nem dugdosnak senkit sehova. két ok miatt: az ügyfél drótja nem közvetlenül a szolgáltatói központba van bedugva, tehát azt átdugni nincs értelme :P
    az ügyfél, ha valami ethernet végű szolgáltatást kap, akkor a helyi switchben van. az ilyeneknél jellemző, hogy pppoe szolgáltatást kap, ott egyszerű átírni a szolgáltatás azonosítóját, ettől másik koncentrátorba megy be és azt lenatolják, ha muszáj.

    kábeltv-n meg még egyszerűbb: mindkét fajta címből raksz a kábeltv-s fejállomásra, és a fejállomás majd a megfelelő helyre pakolja a gépedet a kiosztott ip cím alapján.

    egyébként mifelénk a cisco megy ki a divatból, mint a huzat, mert ami megfizethető, az ócska, ami jó, az meg megfizethetetlen. nekem is volt régen nagy cisco routerem, de kikezeltük. a kiskategóriás pix meg asa meg aironet cuccaik silányak. a nexusuk biztos jó, csak "nincs hozzá kedvem" :P mikor szétszedtem egy 5501-es asát, és kiderült, hogy celeron van benne dec pci-os ethernet kártyákkal, majdnem elsírtam magam. hogy valaki már előttem kilopta belőle az aranyrudakat... :)

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák