Hirdetés

2012. május 21., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Google Android

(#751) Karma válasza tibi666 (#750) üzenetére

LOGOUT blog

Igazából a Symbianban is mindezt be lehet állítani, csak nem árt benézni a haladó beállítások közé. Proxy-t egyébként nem is lehet egyáltalán beállítani Androidon :(

Break Driven Development

(#752) vtechun válasza Karma (#751) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah, nemtom szifon milyen ebből a szempontból, de android beállítások szempontjából hajaz a szifonra, magyarul túl sok mindent gyári ROM-ban nem tudsz állítani.

(#753) Karma válasza vtechun (#752) üzenetére

LOGOUT blog

Termeszetesen az iPhone jobb. Az meg a proxy autoconfigurationt is tamogatja (ceges neten az van benn). Mas mobilrendszeren nem lattam meg eddig.

Break Driven Development

(#754) vtechun válasza Karma (#753) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:) sejtettem :P

(#755) Karma válasza vtechun (#754) üzenetére

LOGOUT blog

Nade komolyan, a proxybeállítás egy nagyon alap dolog lenne, nem tudom miért nem voltak képesek eddig megcsinálni, vagy egyáltalán mikor akarnák.

Break Driven Development

(#756) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Üdv! Hmm, lehet ha csere lesz, akkor kipróbálom ezt a rendszert... Ezen a java játékokat el lehet indítani? (csak mert ugye a java olyan univerzális vagy mi...) Hali: RR

[ Szerkesztve ]

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#757) DarkByte válasza RootRulez (#756) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha:
- a normál telefonok lévő J2ME Java Midlet-ekre gondolsz, emulátor kezdemények vannak de azokról inkább ne beszéljünk, szóval nem mennek.
- az asztali PC-ken használt Java SE-t, akkor ezek sem mennek, az Android-nak teljesen saját Java virtuális gépe van (Dalwik); eleve a Java SE-ben használt AWT vagy Swing megjelenítő felületet sem ismeri.

[ Szerkesztve ]

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#758) bikmakk

bikmakk
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Ha veszek egy szolgáltatófüggő Android telefont, akkor azon hogy működik az Android frissítése (pl. 1.6-ról 2.1-re)? Csak a szolgáltató szervizében frissíthető vagy amit a telefon gyártója elérhetővé tesz azzal tudom majd frissíteni mint bárki más és a szolgáltatónak ehhez semmi köze?
Bocsi ha láma kérdés :F de én akárhogy Gugliztam nem találtam meg a választ.

Köszi!

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#759) ronson

ronson
(senior tag)

Sziasztok

Valaki ismer esetleg magyar Android fejlesztő személyt, csapatot vagy céget?

Ha igen és priviben megadná az elérhetőségét, megköszönném.

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#760) radi8tor1 válasza ronson (#759) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Helló!

Ebben a topicban van egy srác aki Androidra fejleszt.

Corsair AX1200 tápegység eladó - http://href.hu/x/hu9f

(#761) radi8tor1 válasza bikmakk (#758) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

A telefonban 2 külön HW van. Egyik egy PDA, másik a GSM modul. A GSM modul a hálózatfüggő, a PDA-t frissítheted másikra, de szerintem akkor a garancia ugrott. Bármikor visszarakhatod az eredeti ROM-ot rá, de ha úgy romlik el, hogy másik ROM van rajta, akkor bukhatsz vele.

(#762) bikmakk válasza radi8tor1 (#761) üzenetére

bikmakk
(kvázi-tag)

Köszönöm az infót, nem tudtam hogy ezek így hardveresen is el vannak különítve, bár logikus, ha már több piacon adják ki őket :K
Nem ilyen custom összerakott Androidot szeretnék rátenni, csak így vásárlás előtt jó lenne tudni, hogy ha kijön egy frissebb verzió, akkor hátrányban leszek-e azokkal szemben, akik függetlenül vették a telefonjukat.
Egyébként írtam e-mailt a kérdéses szolgáltató és a kérdéses telefongyártó supportjára is, mindketten azt válaszolták, hogy tőlük függ és nem a másiktól. :(((

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

(#763) sazabi válasza radi8tor1 (#760) üzenetére

sazabi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

hehe
az én lennék :D

PH Upper androidra! ApHupper >> aphupper.btom.hu | eladok/keresek:http://goo.gl/l3lqr Ha érdekel valami, írj pü-t! | http://helloandroid.com

(#764) dani3l

dani3l
(fanatikus tag)

Hali!
Lenne 2 kérdésem, remélem, jó topicba írom..
Az egyik, hogyha veszek egy androidos telefont szolgáltatótól, azt én tudom itthon függetleníteni? Mondjuk ha ráteszek egy másik romot, vagy ilyesmi? Szóval megoldható ez valahogy?
A másik kérdésem pedig, hogy a WM-es telefonokat úgy tudom, lehet használni wlan routerként, legalábbis némelyiket (ezt korábban olvastam valahol, úgy rémlik, de javítsatok ki, ha nem így van..), ez működik az Android rendszernél is? Vagy nem rendszerfüggő, ha egyáltalán van ilyen? Konkrétan egy HTC Desire érdekelne, hogy tud-e ilyent..

"Vagy bejön, vagy nem, egy kártyaasztal az élet, a sors osztja a lapokat, mi meg rakjuk a tétet.."

(#765) petipetya válasza dani3l (#764) üzenetére

petipetya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A rom csere nem jelent függetlenítést, ennek okát a 761-es hsz-ben láthatod is. Ezt megerősítem azzal, amit a Spica topicban is lehet látni hónapok óta, miszerint akárki is rakott fel akármilyen rom-ot, ha függő volt a telefonja, akkor az is maradt.

(#766) dani3l válasza petipetya (#765) üzenetére

dani3l
(fanatikus tag)

Köszi szépen. Azt olvastam, csak nem teljesen az volt a kérdés, aztán gondoltam megkérdezem, hátha van valami módja.. És akkor hogyan lehet megoldani a függetlenítést? Vagy meg lehet valahogy egyáltalán? Az sem gond, ha nem házilag..

"Vagy bejön, vagy nem, egy kártyaasztal az élet, a sors osztja a lapokat, mi meg rakjuk a tétet.."

(#767) petipetya válasza dani3l (#766) üzenetére

petipetya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még nem hallottam arról, hogy miként lehet függetleníteni az androidot. :F

(#768) Balinov válasza petipetya (#767) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

lehet.

bar nem az Android-ot magat fuggetlenited, hanem az azt futtato keszuleket. Van tobb megoldas is, tobb arkategoriaban.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#769) dani3l válasza Balinov (#768) üzenetére

dani3l
(fanatikus tag)

tudsz esetleg párat mondani? Desire topikban már kaptam egy linket, de ha esetleg tudsz jobb/más alternatívát, azt szívesen venném. :)

illetve még egy kérdés eszembe jutott: ha külföldön veszem a telot, német oprendszerrel, azt tudom frissíteni később magyarra? már ha majd lesz magyar, tudtommal egyelőre még nincs (de most nem is az a lényeg). vagy németet csak németre lehet? végülis nem különösebben probléma, ha nem, csak gondoltam azért rákérdezek..

illetve még egy :D
Biztos már le lett írva, de nem emlékszem, hogy olvastam volna, gondolom ez is általános az androidnál, nem pedig telefonspecifikus.. Ha érzékel wlant a telefon, mondjuk otthon, ha netezek rajta, akkor ő azt fölismeri, hogy van wlan és azt fogja használni a mobilnet helyett, vagy pedig nekem kell állítgatnom?

[ Szerkesztve ]

(#770) petipetya válasza dani3l (#769) üzenetére

petipetya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az otthoni wifit minden esetben felismeri, de csak akkor csatlakozik rá automatikusan, ha be van kapcsolva a wifid a telón.

A megoldás az y5 battery saver nevezetű alkalmazás: Megjegyzi az otthoni (és akár más) wifi hálózatot - ha kikerülsz a hatósugarából, akkor kikapcsolja a wifit, ha pedig bekerülsz a hatósugarába, akkor bekapcsolja a wifit a telón és automatikusan rácsatlakozik.

(#771) petipetya válasza Balinov (#768) üzenetére

petipetya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ennek biztosan örülnek majd a függő készülékkel rendelkezők, ha olvassák. :)

(#772) petipetya válasza petipetya (#770) üzenetére

petipetya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Illetve az http://prohardver.hu/tema/android_appz_szoftver_kibeszelo_topik/friss.html nevű topicban láttam egy wefi nevű programot, amely automatikusan felkúszik az ingyen wifi hálózatokra. Le is szedem.

(#773) dani3l válasza petipetya (#770) üzenetére

dani3l
(fanatikus tag)

Köszi. Mondjuk kicsit furcsállom a működési elvét, mert ugye ahhoz, hogy érzékelje, hogy van-e hálózat, ahhoz keresnie kell, szóval elvileg ugyan úgy be van kapcsolva a keresés, szerintem.. :D

(#774) RaTaTa

RaTaTa
(újonc)

Sziasztok,

előre is elnézést kérek, ha rossz topicba írom a kérdésemet, ez esetben légyszi irányítsatok át a megfelelő helyre :)

Egy kedves ismerősöm meglepte magát egy borzalommal:

[link] :Y

Tudom, tudom, soha többet :W

A lényeg, hogy sose-sohase-ezidáig még nem láttam Androidot (1.5.1 van rajta, startnál kiírja :) és jó lenne némi támpont, hogy mit lehet vele csinálni. Lehet-e frissíteni, lehet-e msn-t tenni rá, lehet-e java alapú webet böngészni (pl. chat.hu), mennek-e a youtube videok? Láttam olyat, hogy ebuddy, de azt hogy kell telepíteni? Van olyan, hogy ebuddy.apk? Töltsem le egy SD kártyára és csak rá kell kattintani?

Ezen a keleti csodán még egy gyártói matrica vagy sorozatszám sincs, a Manager menüpontban felvisz a www.android123.com címre (full kínai :)

Legalább wifit sikerült belőnöm hozzá, de nem tudom hogyan tovább :(

Netán jobban járnék egy Windows CE-vel?

Várom a javaslataitok, köszönöm!

RaTaTa, A Tata

(#775) dni

dni
(őstag)

Sziasztok!

Megtudnátok mondani, hogy hogyan lehetne elérhetővé tenni a 2.2-es sdk-ban emulátorban a Market-et? (1.5-el sikült egy leírás alapján megcsinálnom)

Válaszaitokat előre is köszönöm!

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#776) kexksz

kexksz
(őstag)
LOGOUT blog

Hello,

vettem egy Galaxy Spicat, hogy tudnám rábírni a gépet hogy felismerje? Mert feldugom de csak tölt róla, ha lehúzom ad egy kis hangot... A "lehúzhatós izében" nincs semmi se ha feldugom usbre. Köszi a választ előre is!

Eternal life; endless torture.

(#777) petipetya válasza kexksz (#776) üzenetére

petipetya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia!

A lehúzható értesítési területen ott kellene lennie az usb-s feliratnak, hogy csatlakoztatva. Ám ekkor még nincs csatlakoztatva, mivel rá kell nyomni és ott kiválasztani a kapcsolódás menüpontot.

Ha így sem jön be, akkor előtte kapcsold be az usb hibakeresést az alkalmazások / fejlesztés / usb hibakeresés menüpont alatt.

A jövőben pedig több segítséget kaphatsz a Spica topicban: http://prohardver.hu/tema/re_samsung_i5700_galaxy_spica_hivatalosan_is/friss.html

(#778) Kepi p4 630

Kepi p4 630
(fanatikus tag)

Sziasztok

Keresek egy G1 tulajt aki tudna segíteni nekem Budapesten ( BME közelében ) 1.6ról 2.1-re vagy 2.2 re frissíteni az OS-emet! Tudom, hogy a net teli van leírásokkal, de totál kezdőként félek nekiállni, így keresek egy kollegát aki képben van.

Pm aki SÖR ellenében segítene! :))

[ Szerkesztve ]

(#779) Dufresne

Dufresne
(PH! addikt)

Sziasztok!

Van nekem egy HTC Tattoo-m és a problémám a következő: Nem működik Xp alatt a mobile network sharing funkció. A gépre fel van telepítve a HTC Sync, ahhoz tudok is kapcsolódni, fel is ismeri a telót rendesen, viszont hiába kapcsolódok a netre a telóval, utána csatlakoztatom a géphez a felugró ablakban kijelölöm a mobile network sharing funkciót és nem történik utána semmi, nem lehet netezni.

Azért fura, mert eddig Windows7-es gépen használtam és azon gond nélkül ment...
Mi lehet a probléma?

Előre is köszi a segítséget.

Back to the field!? www.utv.hu

(#780) radi8tor1 válasza Dufresne (#779) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

XP és a Win7 két külön világ. Nem kell mindennek mennie XP-n ami megy Win7-en. Sajna.

(#781) killer2

killer2
(kvázi-tag)

Üdv mindenkinek! Először is BUÉK!
Keresek néhány nagy Android fejest, aki meg tudna nekem válaszolni néhány kérdést.
De előtte egy sürgős kérdés: Nem tud valaki Budapest közelében olyan embert vagy szervizet, ahol van Riff Box és Nexus One-t vállalnak? Sikerült teljesen elpusztítanom a telefont, sehova nem lép be, töltést se jelez, semmi.
És most akkor a lényeg: Elkezdtem utánanézni az Androidos moddolásnak és úgy látom, hogy egyetlen hely sincs, ahol össze van rendesen szedve, hogy mi micsoda, mindenhol csak leírások vannak modokhoz. Úgy gondoltam, hogy jó lenne csinálni egy FAQ-t, ami külön az Android moddolásával kapcsolatban felmerülő dolgokkal foglalkozna. Viszont van néhány dolog, amire nem találtam választ, ezeket kérem, hogy segítsetek megválaszolni, ha tudjátok.
1. Bootloader mode és Recovery mode közötti különbség (nyilván nem nehéz, de nem tudom telefon hiányában megézni) és azok funkciói.
2. Az SPL az azonos-e a Bootloader-el és kb egyenlő-e egy PC esetében lévő BIOS-al? Valamint, hogy ezt el lehet-e flashelni, lehet-e módosítani, mennyire lehet feltörni, ha lock-olva van és lehet-e újra lezárni a garancia miatt?
3. Mi a radio? Azt tudom, hogy ennek össze kell illenie az SPL-el, valamint hogy elvileg csak ezzel lehet brick-elni a telefont. De akkor ez mi is pontosan? Milyen összefüggésben van az SPLel?
4. A telefon kernel-e milyen összefüggésben van a radio-val és az SPL-el, valamint melyik partíción van eltárolva? (mert ugyebár van misc, recovery, boot, system, cache és userdata).
5. A recovery partíción gondolom a recovery image van. De ez pontosan mit is tartalmaz? Ez lenne a recovery menü tartalma vagy ezt állítja az vissza?

Egyelőre ennyi lenne, előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#782) neongorack

neongorack
(senior tag)
LOGOUT blog

Lenne egy eléggé sürgető kérdésem. A napokban feldobtam a CM7-et 7.2 T-mobil Pulse omra (huawei U8220) eléggé stabilnak tűnik, bár az első nap után feltűnt, hogy nemkaptam meg 2 SMS-t és mióta fentvan egyet sem. GoSMSPro val is próbálkoztam, de semmi, beállításokat átnyálaztam, ellenőriztem az SMS központ számát és minden klappol csak üzenet nem jön. teszteltem *103#-el is ami küld a telefonra SMS-t de egyik sem érkezett meg. Aki akármit tudna javasolni, vagy találkozott már a problémával valamelyik CM alatt az segítsen. Előre is köszönöm

Kernel:
2.6.32.9-perf
eclipse@eclipse3 #6

Mode version:
CyanogenMod-7.2.0-RC0-U8220-KANG

Build number:
GWK74

...hopelessly... You'll never see my real face...

(#783) Geller_1972

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali. U8500-as tellája van gyermekemnek. 2.2-es android dolgozik benne. Lehet e valamit gyorsítani ezen a tellán, és/vagy fel lehet e tenni újabb verziót, és van e értelme feltenni, vagy ez ennyit tud, azt csók?
:D.
Üdv:
Geller

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Google Android
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.