- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #113318 üzenetére
8040s a Ryzen AI Max Pro 380-ban van
8050s a 385 meg a 390-es procikban
8060s a 395-benDe ezek ritkábbak mint a fehér holló, és nagyon nagyon drágák. Olcsóbban veszel majd 5060-as gépet is.
8020s-ről még nem tudok.
Ami földi halandó számára is elérhető, és már egész jó teljesítménye van, az a 780M, esetleg a 880M, de már utóbbi sem olcsó.
Létezik 890M is, de az megint a ritka és nagyon drága kategória. -
Muerte
Topikgazda
A plusz táp nélküli MXM csatolóknál a 100W volt (most is az) a határeset.
Én amiket gépekbe raktam 100W feletti 880M,980M,1070 ezek már mind az a kategória volt hogy mókolás nélkül nem voltak stabilak hosszú távon.Mindegyik azt csinálta gyári vbios-szal,hogy új driver fel aztán pár napig ment rendesen,majd random játékban,random időpontban egyszer csak ledobott egy 4-500MHz-et,amiből vagy visszajött pár sec múlva vagy restart kellett.Az1070-et is vissza kellett butítani,feszt is és órajelet is hogy stabil legyen,akkor meg már majdnem ott volt mint az 1060 75W-ból.Ja és a két kártya között volt vagy 15-20°C külömbség,ami nagyon nem mindegy. -
RM007
addikt
válasz
Csupati #108249 üzenetére
Nálam a 880m bírta a legrövidebb ideig a strapát. Olyan 5 perc volt. Elindítottam a GTA 5-öt és az emlékezetem szerint egy hídnál minden felgyorsult, mintha hátulról megtoltak volna, majd behalt. A vga kártya az autóval együtt döglött meg. Volt próbálkozás újjáélesztés a konyhában, nem sikerült. Ettől még szerettem a kártyát lesarkazva is csoda szép volt. Ez adott csak igazán löketet a későbbiekre. Tudom ezt jobban is alapon.
-
Csupati
őstag
válasz
Muerte #108248 üzenetére
A legtöbb AMD kártyás gép ami hozzám került az vagy vga döglött volt vagy dölődő félben volt, a 780m et meg addíg huzták amig el nem pukkant. A 880m jól bírta a strapát akár 100C vagy fölötte is, a 980m már érzékeny volt de lehetett nyúzni.
2 db 1060 as kártyám volt , az első egy kínai de nagyon jó volt , a másik meg egy eurocom 1060 ami fogyasztotta a kondikat majd egyszer akkorát pukkant hogy az összes réteg a nyákon zárlatos lett, a P3200-at sajnálom hogy eladtam az nagyon jó kártya volt, 1070 teljesítmény 60W-ból. -
Muerte
Topikgazda
válasz
RM007 #108228 üzenetére
Régi szép idők mikor a 3920xm-nek 95W-tot meg +50mV-tot toltam neki 4x4,5GHz-en csak hogy egy szintetikus tesztben mint megy, a GPU-król nem is beszélve
Kezdve 7970M,780M,880M,970M és az 1060. A 780M-mel nagyon sokáig top 1 voltam 3D11-ben az AW-k között.Már nem emlékszem pontosan ,de arra igen hogy télen kint a teraszon -10 fokban alsó burkolat nélkül full ventivel sikerült, szénné hajtva a kártya persze
Még manapság is csodálkozok néha azon hogy ez a gép mit ki nem bírt már,de asszem a tiéd is tudna mesélni
-
Csupati
őstag
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #85589 üzenetére
Megint tiltva voltam ezért nem tudtam válaszolni. Megvárom a teljes kitiltást.
Nagyon örülök hogy ezt mondod, mert egyet értek. (Ha nem eGPU akkor hova menjek?)
Azt gondolom az eladó eGPU kategóriaként árulja mint a többi ehhez nagyon hasonló adapterét. Tök olyanok mint ez csak más a végén a csati. Azt is tudom, és ez már pár évre nyúlik vissza, (meg is osztottam a topikkal korábban) ezt egy kínai férfi alkotta meg arra a célra amire használom az összes pozitív tulajdonságát beleértve. Nyilván ami nekem bejön itt az az ami másnak meg nem. Nem vagyunk egyformák! Nálam ez a minden egyben egy helyen kategória és mind ezt laptop környezetben.....nyers erő, teljesítmény. CPU, anyagminőség stb.....
Szóval nem eGPU mert! A fő vga portra csatlakozik, és mivel nincs igpu sem így az egyetlen vagyis tetszik vagy sem a fő vga. A kinevezett mostani fő vga-m. Mi tudjuk hogy az mxm laptopok olyanok hogy nincs az alaplapra forrasztva a vga (főleg itt a Clevo-nál) az mindig az amit oda teszel. Vagy működik vagy nem! Kép vga nélkül nincs. Olyan hogy csak eGPU olyan sincs! Belementem az eGPU dologba hogy legyen egyszerűbb mindenkinek. Ha az lenne akkor még lehetne az asztali vga miatt szólni valamit, csak nagyon nem mindegy hogy az a vga asztali gépben vagy laptopban szolgál, úgyhogy értetlenül állok a rám támadók érvelésein, csak hogy ez több annál mert jelen pillanat most ez szolgál.
Volt egy sor előd....(mint előző laptop)
quadro k3100m,
geforce 880m,
geforce 980m - itt már a bios miatt kellett valamit csinálni (TS)
1070m - kinyírt egy alaplapot, végül betörtem/tük
quadro p5200 (150W) alaplap gyilkos, leszabályozva használtam/lom. Az mxm foglalat miatt mind akkor is ha nem abba szánták.
quadro rtx 5000 - nem fért a laptopba ezért trükközni kellett és csak asztalon! Senki nem tiltott miatta, ja mert itt volt Muerte?Asztali rtx 2080 és rtx 3070 vga. Annál sem voltam tiltva a posztolásaim miatt.
Most pedig rtx 3080 Ti nyilván eszméletlen teljesítménnyel aminek nagyon örülök.
Megtehetem, mert kihasználom a gyártó adta lehetőségeket.És a végére még egyszer....az hogy ki hogyan használja a kedvencét magánügy. Felőlem lehet buszon, vonaton, hajón, csónakban, esetleg biciklin közben áramot termelve gyors pedálozással, mert sokat fogyaszt stb....nem érdekel kinek hogy tetszik, ez van, a laptopom ezt tudja. Okos laptop!
Ilyen szerintem csak nekem van az egész országban egyedül, ezért is lehetne büntetni.
-
válasz
motifator #77940 üzenetére
Az utolsó gamer laptop, amit saját használatra használtam, és míg nem váltottam vissza asztalira, az (utolsó 4db - s igen, kb. mindegyik tégla volt, még a 13"-os Alienware is eléggé vaskos volt).
Az a baj, hogy én majdnem hetente/kéthetente váltottam ezeket.
- Alienware M17x R3 - i7-2630Q +GTX 880M (2018. január)
- XMG P722 i7-3740QM + GTX 670M (2017. december)
- Alienware 13 R1 i5-4210U GTX 860M (2017. október)
- ASUS ROG G751JY i7-4720HQ GTX 980M (2016. november)Több gép is volt, de csak tesztelésekre kapcsoltam be, saját célra nem volt használva.
-
törölt tag
válasz
echterion #68854 üzenetére
Egy kollégának írtam, de akkor az egyszerűség kedvéért nézzük meg. Mit kapunk 2021-ben a pénzünkért? Vagy mit várhatunk el?
- Van itt vékony, "szexi" ház, hogy még egy általános iskolás kislány is elbírja.
- Teljesen mindegy, hogy milyen anyagból van, lehet itt "fémnek" nevezett fémlemez, ami olyan vékony a műanyag házon, mintha egy papírlap lenne. Nagyjából annyit is ér.
- Van mellé egy lábujj méretű kis táp, ami arra elég, hogy éppen köhögjön kettőt a processzor és a videóvezérlő. majd közölje a processzor, hogy "na most én elfáradtam, elkezdek visszavenni az órajelből, mert baromi melegem lett".
- Kapunk gyönyörűen kialakított, nagyszerű hűtést, amit sokesetben olyan nagyszerűen oldanak meg, hogy a hűtőcsövek egymást keresztezik, egymáson fekszenek, és lehet, hogy ha lefekszek 3-4 órára pihenni, után se ment még ki a felgyülemlett hőmennyiség.
- Kapunk (általában) két ventilátort, amik a vékony ház miatt (is) épp annyit érnek amennyit.. semennyit.
- Van mellette lámpatesteket megszégyenítő fényáradat, amit ha mondjuk vörösre állítunk, akkor már csak egy kurvát kell hívni, és meglesz az esti program, de nem a gép előtt fogjuk tölteni.
- Van nekünk 144-300 Hz közti nagyszerű kijelzőnk, amit a komponensek köhögése miatt lehetetlen kihasználni, de jó szlogen és drágábban lehet eladni a gépet.
- Van mellett egy rakás hulladék terméktámogatás (driverek, szervíz).
- Adjuk el úgy, hogy az ára a csillagos eget is érje el a hosszú kezeivel.Lehet, hogy erős túlzások, ne ezen akadjunk fenn, értsük a lényeget.
És akkor a Windows 10 nevű rohadványt meg se említem, bár ez egyrészt másik topik, másrészt nem a gépek hibája. Egyszerűen csak: "Windóz". (De persze azért megbikázza a gép árát, mert azt még tegyük oda, kell ám az)2014-ben megvettem az első játékos masinát, ASUS G750JZ névvel keresztelték meg.
- Kaptam egy drabális gépet, ami akkor ugyan szokatlan volt, de eszméletlenül kényelmes, nem kellett túl sok idő, hogy hozzászokjak.
- Kaptam egy akkor nagyon komoly teljesítményt, amit mindvégig tartani tudott, és a hőmérsékletek is megfelelők voltak.
- Vettem úgy, hogy teljesen korrekt ára volt (akkor ha jól emlékszem ilyen 420 körül vettem meg, pont akkor, amikor a GTX 880M-es verzió megjelent).
- Kaptam egy masszív gépházat, ami azért egészen jól össze volt rakva, én speciel az anyaghasználatával is akkor elégedett voltam.És ez volt a lényeg. Hisztéria mode off.
-
RM007
addikt
válasz
FőDudu #58385 üzenetére
k3100m, 880m, 980m, 1070m, P5200 és (Quadro rtx 5000) eddig a kártyáim.Már a 3.-nál mondták hogy nem fog sikerülni, mind megoldható volt....nyilván nem egyedül műveltem, kellett utána menni.
G-sync nekem nem kell, eddig sem volt.Ki fog derülni minden, vbios frissítés után fogom tudni mi a helyzet. Köszi a segítséget.
-
gago1975
őstag
Szia.
Először is Kellemes Ünnepeket neked isNem lebecsmérelve / lehurrogva a te gépedet, de itt most nem arról van szó, hogy valaki őskövületet akarna fejleszteni, mint ami neked is van, nem 5-5 generációt akarna az ember felfelé ugrani, hanem csak eggyel frissebb és javított RTX GPU-ra.
Ha a köztudottan sima DGFF-s RTX2080-al akkora bajok voltak/vannak, akkor legalább az esetleges kijavított és "hibátlan" 2070s/2080s-t be lehessen tenni.
Ez azért nem akkora ugrás, hogy ne engedhessem meg magának egy gyártó.A Clevo p751/p775/p870-nél érdekes módon, igaz ügyeskedéssel de 6700K-ról egészen 9900K-ig, GTX 980m-ról RTX2070/2080 ra simán fel lehet/lehetett fejleszteni.
Érted a különbséget?Másik, hogy valahol közvetve/közvetlenül te is megtömted a zsebét az Intel-nek és az Nvidia-nak, mikor a CPU-kat betetted és több lépcsőben eljutottál a 4940MX-ig, és a 880m-et, 980M-et, 1070m-et és most a p5200-őt megvetted. Nem?
-
Bedepi
tag
válasz
vakablak93 #55345 üzenetére
Ne érts félre, nem leszólni akartam senkit sem. Arra próbáltam rávilágítani, hogy 5 év alatt, de még 2 is ugrik akkorát a technológia, hogyha később ha kimaxolod a régit is kevésnek érzed majd. Így voltam az Alienware gépemmel én is. Belement volna a 880m de nem láttam értelmét. Megvettem ezt és az 1060 már 2x akkora teljesítményt nyújtott, sok játékban mint a 780-as ami benne volt. Ha most nem is, de pár év múlva belátod majd, hogy igazam volt. Ezeket a köröket végigfutottam már, azért írtam le. Nincs és nem is volt szándékomban megbántani senkit sem, aki az ilyen felépítésű gépekhez ragaszkodik
Ui.: Meg sok minden más funkció is fejlődik, amiből nem profitálsz. Akkor sem ha a végletekig cserélsz benne mindent. portok ramok sebessége stb. Ugyanis az alaplapod marad, és az mindig egy korlát marad.
A laptopokra meg annyira nem érvényes a bányászláz, mert nem azokkal bányásznak. Ezek csak alapból drágák
-
gago1975
őstag
válasz
lotuska #49718 üzenetére
Szia.
Azt azért tudni kellene, hogy milyen felhasználási célra kellene gép, játék, irodai munka, otthoni felhasználás stb...
Ha játék akkor mikori játékokkal, milyen beállításokkal szeretnél játszani.
Én személy szerint az általad felsorolt GTX 660-670-760-770m GPU kártyákkal szerelt laposokat már nem nézném. Nemcsak azért mert azoknak az illesztőprogram frissítéseit már leállította az Nvidia, és most idén még a 8-as széria kapott egy biztonsági frissítést, de ezzel "Game Over" úgy néz ki, nem lesz több frissítéseknek [link] [link] , hanem azért is mert ezeken a GPU-on a régebbi (2015-16-os) játékok futnak már csak el medium-high beállítások mellett.
NVIDIA GeForce GTX 770M / NVIDIA GeForce GTX 780M / NVIDIA GeForce GTX 870M / NVIDIA GeForce GTX 880M
A 9-es szériát is nemsokára eléri a vég, előre láthatólag 2021 április-másjus után annak a frissítéseit is befejezik.
Ha a 9Th gen-es mobil GPU-kat nézzük akkor abból (i7-6700HQ / 6820HK) GTX970m / 980m legyen a minimum konfiguráció. Azokkal egyes újabb játékokkal is még elég szépen High-on el lehet játszogatni. NVIDIA GeForce GTX 970M / NVIDIA GeForce GTX 980MViszont nagyon oda kell figyelni ezekkel a gépek vásárlásával, ezek BGA-s gépek és ezekre a koruk miatt már nincs garancia és ha az alaplap és vagy CPU illetve a GPU elszál, akkor nehezen vagy drágán juthatsz csere alkatrészhez.
Én kb egy ilyen régebbi gépért max. ennyit adnék Árazás:
i7-6700HQ + 970m: 170-190K
i7-6700HQ / 6820HK + 980m: 200-220K
Ebben az ársávban az ajánlott gépek véleményem szerint Asus G752 / MSI GT72 / Acer Predator G sorozat.Ha viszont picit hosszabb távban gondolkozol akkor már inkább GTX1060m-es gépek között nézelődj.
Egy normális gép ASUS G752VM, MSI GT72s vagy egy Acer Predator G5-ös gépek már ilyen 240-280K környékén elérhetőek szoktak lenni.De azért ha már ennyiért vesz az ember használt, nem egy mai db gépet, ráadásul garancia nélkül, akkor nagyon erősen elgondolkodnék inkább valamilyen i5-ös GTX 1650 / 1650Ti / 1660Ti új gép vásárlásán. Egy mai 9300h bőven felveszi a versenyt, egy régebbi i7-el szemben.
Remélem egy alap támpontot sikerült adni és megtalálod a számodra megfelelő gépek valamelyikét. Sok sikert
-
válasz
MR007RM #48356 üzenetére
Minden tiszteletem a Tied, én nem mernék olyan kártyát belevenni egy gépbe, amit a gyártó nem ajánl, életemben nem is cseréltem valami túl sok GTX-es kártyát, talán még GTX 460M-ről GTX 470M-re és GTX 870M-ről GTX 880M-re, az is Medion Erazer volt, de a méretei egyeztek. Procit is még bővítettem, amit a socket még támogatni bírt, ott nem is volt gond.
Ami megértem a helyzeted abból a szempontból, hogy manapság a mai gépeket szinte lehetetlen korlátlanul fejleszteni ... nagyon be van skatulyázva minden
-
MR007RM
addikt
válasz
Bluesummers #48325 üzenetére
Hozom a szokásos formám. Miért volna overkill, max-q 90-100W és köszöni azzal jól ellenne. Amúgy én is összeraktam itthon megnézni új rendszerrel mit művel. Hát ugyanazt mint KH-nál, lecsapja a biztosítékot, nem jut el a beolvasásig. A Windows elindul, van kép, de aztán kikapcsol. És ha sokat erőltetem a végén úgy tesz mint aki megdöglött, mármint a gép. Azt hittem vége, semmire nem reagált.....hdd csere, töltő csere(mert van abból is másik) és már készítettem a régi 4700mq cpu-t, mert arra gondoltam meghalt a jelenlegi, vagy az alaplap tápáramköre.....olyanom már volt más gépnél. Végül hagytam pihenni 1 órát, reseteltem stb....és lassan visszaállt az élet.
Viszont amiért elkezdtem ezt a tuning dolgot az a 1070-es egyre inkább vállalhatatlan működése is tehet. Pár hónapja folyton dobja magát. kreten67 szerint ez akkor van, ha döglődik. Még jó hogy nem adtam el!!!
Ezt megelőzően mikor még volt sikeres driver install, figyeltem mikor dobja el a kártyaadatokat a gpu-z -ben nem sokkal felrakás után. Most is felmegy minden, sőt elvileg hibátlan minden papíron.
Gondoltam frissítem a biost rajta, ezzel vagy egy másikkal. Még ma lehet meg is csinálom.(#48330)gago1975:
Nem tűntem el. Új gépre most nincs pénzem.....várok még valaki válaszára a p5200 ügyében.Nem tudom....talán felbérelem Chuck Norris-t, Bruce Willis-t, Sylvester Stallone-t hogy törjenek be a HP főhadiszállására, ahol mint megtudtam egy nagyon speciális páncélszekrényben őrzik a p5200 MAX-Q vbios fájlomat.
De emberükre találtak, ezért kinyírom őket.
(#48336)KillHates:
Ebay, valami külföldi áruházas vásárlás volt. Én szereltem össze és a k3100m-mel semmi baj nem volt. Aztán megéheztem és jött a 880m.....10 perc után beszart. Éppen GTA 5 futott, egyszer csak minden felgyorsult, kifagyott és vége lett, jött a venti süvítés. Majd egy debreceni fiúval rakattam rá új chipet. Utána Kb olyan ábra fogadott mint most az 1070-nél. A bga topikban többen próbáltak segíteni mókolt vbios segítségével is. Végül kreten67 becserélte nekem 2 pendrive-ra.
Majd jött a 980m. Az első drive mókolás. Atomstabil volt. Ugye miért is ne 100W nem volt gond és még a mókolás is egyszerűbb volt, úgymond volt egy leírásom az árustól és gyorsan megcsináltam ha kellett. Ugyanezt próbáltam most nem rég a 1070-nél. Kitudja talán sikerülhetett volna egy egészséges kártyánál, vagy itt már nagyon megnehezítették a gyártók ezt a feladatot.Te, WS70 mi?
Most GT70 2OC/2OD van fent, MSI-t csináltál belőle. És igen talán volt fent korábban workstation bios is meg volt HW infos kimutatás 160W max-ról is. A gépem eredetileg egyébként workstation volt azért ment hozzá a k3100m. Minden mást én vettem hozzá utólag.
i7-4700mq, majd i7-4900mq....aztán jött a 4940MX...ddr3 memók is cserélve voltak."Az viszont nagyon rosszul esett, hogy a fülembe jutott más szerviz részéről, hogy engem okol azért, hogy ide jutott."
Ilyet ne írj, nem igaz! Nincs semmilyen szerviz, sem pedig főleg a neved. Ilyen geci volnék...
Külföldi topikba próbáltam vbiost könyörögni egy rövid felvezető leírással név nélkül, hogy az illető bios szakember értse miről van szó. Vagyis mi az én történetem, és megértse ez egyáltalán nem egy lehetetlen helyzet. Inkább úgy mondanám előtte névtelenül fényeztelek, mert más előtted ilyet sikeresen nem hajtott végre. Így talán megered a nyelve, de azt mondta pascal és turing biosszal nem dolgozik.
Idézek a privátból.Én:
"Szia!
[link]
Szerinted ha megvenném be lehetne üzemelni? Bios stb...RámennékNem bírom nézni tovább.
Te erre:
Szia!
Szerintem menni fog. Alig van különbség:alatta a fotók egymás mellettEgy kicsit a VRM-nél kell matatni.
Ez a P5200-as kártya minek felel meg GTX vagy RTX vonalon?
Jaj! Dehogy sértődtem meg. Meg különben is ha megsértődök, akkor elküldöm a picsába azt akivel bajom van."
És megvettem.
Ezt a p5200-as kártyát pedig senkinek nem adom, ebből csak egy van a világon olyan amin van vbios chip, mert mint nézem p3200, p4200, p5200 egy teljesen más család.
Van a nyitott bioszomban eDP-s menü is nagyon sok minden, te is elképedtél. Látnom kell hogy nem használ az sem. -
Gondolom már látott itt valaki ilyen "szitás" gap padot. Ez mi a fenére jó? Gondolom annyira vékony a gap pad, hogy igazából csak ez fogja össze normálisan, más szerepe nincsen. Eléggé puha cucc. Alig volt rá 10 percem újrapasztázni, ritkán is csinálok már ilyet, de egy Medion Erazer x7831 [GTX 880M] gépről van szó.
Kicsit furcsa még, hogy a GPU hűtőcsöve ráfekszik a CPU hűtőcsövére, amelyet csak 3db csavarral lehet rögzíteni.
-
MR007RM
addikt
válasz
motifator #47382 üzenetére
Az enyém kisebb kártya ugyanazon slot mérettel. Fordítva van az, én nem tudom ezt használni, nem fér bele a laptopba(és ugye a borda kérdése mint mondtam). Egyébként matyee már tett nekem utalást azért ugattam bele. Aztán az is lehet más gépre utalt, majd ő elmondja.
Nálam egyébként gtx 880m fölött már nem támogatott az MXM történet, ezért kínlódok vele.
A bordát is igazítani kellett a kártyához! Nem ez a legnagyobb gond, az elméletileg lehet megoldható. Más kérdés megéri-e.....KillHates mindent meg tud oldani.
-
MR007RM
addikt
válasz
gago1975 #45105 üzenetére
"Csak a upgrade-elés már sajnos túllő a képességein, rajta."
Az én képességeimen lő túl. Semmi nem változott. Régen így élek ezzel. Amíg van új driver(ha kell) addig nem csak a múltban tudok vájkálni egy ilyen hardver szintű laptoppal. És ez a lényeg. Egy 880m, 980m már nem biztos hogy teljesen ki tudna elégíteni, ez még igen. És ha nem tudna sem biztos hogy tudnék változtatni a helyzeten. Az hogy a gyártók a sz@ros driverükkel kényszerítenek váltásra, nem pedig az elérhető szoftver, játék alkalmazás mutat rá és győz meg, nagyon elszomorító. Nem vagyok hardcore gamer, de vannak igényeim, próbálok élni a lehetőségeimmel.
(#45114) Muerte:
Így nekem is lejött.Jó látni hogy nemcsak én veszem hasznát.
-
Raymond
titán
válasz
hszilard666 #45046 üzenetére
De ennek mi ertelme lenne? A hardver support megvan es a driver support is ott volt a regebbi meghajtoknal. A 770 ugyanugy GK104 mint a 880M, semmi ertelme annak hogy az egyiken tamogatva van a masikon meg nem. Az hogy egy hivatalos NV driver felmegy a mobil GPU-ra vagy nem az mas kerdes, foleg azokban az idokben amikbol a 880M is szarmazik kellett mokolni az hogy felmenjen mert akkor volt ez a szerencsetlen filozofia hogy a lapos gyartotol legyenek a meghajtok ezert a hivatalosakban direkt nem raktak bele hogy a mobil GPU-kat ismerje. Utanna kellett kezzel beleeszkabalni.
-
kreten67
senior tag
válasz
kirjak #36953 üzenetére
ricardo.ch ---- ez valami cigó ? Mindenesetre egy kamugép a hirdető!
A hirdetés,egy Alienware 17 (2014)
leirás: Processor: Intel Core i7 4800MQ, Quad-Core, 2.7 Ghz, 3.5 Ghz Turbo-Boost, 6 MB Cache
Grafikkarte: Nvidia Geforce GTX 880M mit 8 GB GDDR5
Display: 17.3 Zoll UHD (3840x2160) IGZO IPS Anti-Glare --na ez a rész a kamu.
A 2014-es AW LVDS alapon kommunikál ,így nem lehetséges hogy 40pines lvds kábel végére 30pines IPS UHD kijelzőt csatlakoztasson. -
kreten67
senior tag
Én csak a kompakt megoldásokig gondolkodok és azok még beleférnek a gépházba. Amikor a notebook nem veszti el a hódozhatóságot és nem kell semmit se ki -be szerelgetni rendszeresen. Az a notebook aminek le kell szedni az alját és hűtőpadra rakni ,hogy kiadja a hűtés már a szememben egy fostalicska. Amikor még volt gamer notebookom (AW 17 2014) és abba a forrófejű gtx 880m kapott egy 5 csöves hűtőt és egy kiegészítő + ventit , az augusztusi 27 fokos helyiségben se látott soha 80 fokot,pedig azon a gépen semmilyen plusz szellőző nem volt fúrva. Az a gép abban a formában elbírta volna az 1070-et ,de én már csak konzolon játszok így okafogyott a megvalósítása. Nem jönnek a Pc-re olyan játékok amik érdekelnének ,ellenben a PS4 -re igen.
A gamer gépekhez már csak annyi közöm van ,hogy javítom őket amikor hozzák,meg eladok néha néha ilyen gépeket is. -
echterion
nagyúr
-
Medocsabi
addikt
Úgy emlékszem annó írtátok, hogy az asusokban deglenek a 880m-es példányok. Ez mindegyikre igaz? Csak mert nekem valamiért külsőre ez a gép a number one
Tiszta batman feeling szerintem, semmi csicsa, semmi vörös bizbasz, csak a kőkemény kakaó
-
válasz
redband #33914 üzenetére
"Első clevo gép amit láttam , de meg mondom őszintén nem jöttem tőle izgalomba."
Milyen géped van? Komolyan kérdezem, kíváncsi vagyok ki mer fikázni egy CLEVO-t.
Én elmondom, hogy nincsen gamer notebookom. Nemrég vettem egy ilyet csak GTX 980-nal.
https://www.amazon.com/Alienware-Area-51-i7-5820K-Certified-Refurbished/dp/B06WD3KJTC
Szerintem az összes laptop drága a mai GTX 10/ RTX 20-as kategóriájával.
Anno 2-4 éve adtam el GTX 460M-től kb. 880M-ig Medion Erazereket 200.000-350.000 között, de ami most a piacon van, az egy nagy rakás szar. Szar. Fos. Kivéve pár ritka darabot.
Én is eladtam életemben kb. 300 notebookot, na és akkor mi van, ha valaki eladja? Neked ez a Yoga az első notebook? Nem is gamer ... -
Syklas
tag
Sziasztok..
Adott egy ASUS ROG G750JZ amiben egy Nvidia GeForce GTX 880M csücsül. A gép tökéletesen működik.. de nem rég csináltam egy újratelepitést.. ( Win10) és azóta a rendszer nem látja a 880-ast csak az integráltat. Az nvidia drivert ezért fel sem lehet telepíteni mivel nem talál kompatibilis hardvert..
Minden ötletet szívesen fogadok hogy merre induljak el.. -
RM007
addikt
válasz
Muerte #29606 üzenetére
Nem tudom volt-e már téma. Nálam nincs rajta a kártyán az X-bracket. Nálad ez miért kell?
Emlékszem még korábban a gtx 880m -nél volt a kártyámon, amit le kellett szednem talán a hűtő miatt már nem emlékszem, de le kellett piszkálnom főleg mert félig levált magától, valahogy útban volt. Sőt felmelegedett mint az állat, veszélyeztette a gpu-t.
(#29607) echterion: Az is lehet. Tegnap láthatólag kezet törölt egy kijelzőn. Én a véres kezemet máshová törölném.
Valaki nagyon felbosszantotta.
Boszorkány
-
RM007
addikt
válasz
KillHates #27081 üzenetére
Speciel ez a megoldás így eszembe sem jutott. Most nem azért mert megbeszéltük négy szem közt, hogy ahhoz nem nyúlok, ha nem muszáj, de annyit már tanultam a témában hogy ilyennel ne próbálkozzak, kockáztassak a felvázolt pontokon....(gtx 880m lesarkazás a múltamból). A hülyeségeim ilyen mélyen nem gyökereznek már mióta voltam nálad párszor.
Más terveim voltak vele, de közben mint a video hozzászólásában is olvasható, túl sok a paszta így inkább fűteni fog, vastag az egész, és arra hogy egymás tetejére teszek 1 kiló hűtő akármit(mit már próbáltam), azzal nem hogy jobb rosszabb lesz minden, mert nem a mennyiség számít hanem a minőség, elgondolás, nem mindegy mit és hogyan.
De hogy is szerettem volna gondolni....valahogy ki akartam volna vezetni a gépből kígyó módra, összeragasztva, felfuttatva a laptop különböző részein, hogy oda is menjen hő. De ott a ragasztó anyag stb és nem tudom kivitelezni....valójában csak álmodoztam valamiről mi lenne ha. -
kreten67
senior tag
válasz
Bluesummers #23990 üzenetére
Az msi gt70 jött gyárilag gtx880m vgával ,de nem tudta normálisan hűteni és 1 év alatt kifújták a véres-habot ,bár a 880 az AW 17-ben is főzte magát ,azokba se lényegesen hosszabb az életük pedig abban független 3 csöves a hűtő. Van itthon egy AW 17-em amibe egy tuning (nem házi) [link] 5 csöves hűtő van és még azzal is nehéz a nyári melegben 80 fok alatt tartani a 880-at . Van egy félig halott Msi gt70 gépem is amit lehet inkább elbontok( zsanér és vele a fedlap is törött, alaplapi hangkártya elhagyta magát és PCH is eldobálja az SSD/ HDD-t ha átmelegszik a reflow se segített rajta). Nos 880 vgábol pont 3db van készleten és akár csinálhatnék egy tesztet MSI GT70 880m gyári hűtés VS AW 17 gyári VS 5 csöves hűtés ,de erre most a rengeteg munka miatt nem lenne időm a nyaralgatós időszakban. Mindenesetre egy MSI GT70 jön hozzám a napokba vga cserére 670mx cserélődik 780 -ra amit a tulaj vásárolt valakitől én csak beépítem,na azt majd megtesztelem gyorsan és megosztom itt a cpu stressz + szőrös-fánk. Arról én nem tudok érdemben nyilatkozni, hogy a 880 a 980 vagy az 1070 melegszik jobban mert MXM-1070 vgát még nem fogtam a kezemben soha ,én csak bga 1070 -est pasztáztam újra. Adatokat nézve közel azonos a fogyasztásuk,bár 980-ast raktam AW 18-ba 880m helyére és egy hajszálnyit a 880 volt a melegebb.
-
-
válasz
whited #23535 üzenetére
Nekem ő volt az eddigi legjobb gamer (nosztalgikus) notebookom.
Packard Bell iPower, illetve ő: Alienware M17x R3, de GTX 880M-mel mókolva. Életemben annyit nem izzadtam le, mint ennél a notinál (fehér képernyő halál / fekete képernyő halál / egyszer behoztam valami rohadt szivárvány képernyő halált / BIOS frissítés / integrált hangkártya letiltása / kutyafüle). -
Sheperd1031
csendes tag
Sziasztok!
Ide irányítottak a noti hibák topikból, hátha itt tudtok segíteni!
Olyan nyűgöm lenne, hogy adott egy Clevo P170SM noti.
Egy Intel Core I7-4810MQ és egy Quadro K5100M van benne, és Premamod van rárakva.
Namármost, a probléma az, hogy windows 8.1-en tökéletesen fut minden program a dedikált kártyát használva - bár, a korábban benne lévő gtx 880m driverével -, mind openGL, mind DirectX alapú. (Közben ráraktam a quadro saját driverét, azzal is megy)
Ehhez képest Windows 10-en, a világért nem akarja használni DirectX alapú alkalmazásoknál a Quadrot, helyette az integráltat erőlteti..Viszont, openGl alapúakat tökéletesen futtat.
Példának okáért: Windows 8.1 : Far Cry 4 tökéletesen fut, Far Cry Primal szintúgy, Heaven Benchmark mindkét alapon dedikálttal mér.
Windows 10 : Far Cry 4 integráltan akar futni, Far Cry Primal fut, HA átállítom openGL-re.
Heaven openen dedikálttal, directen integrálttal.Próbáltam letiltani az integráltat, de akkor a directX-esek nem is futnak szinte sehogy.
Mi lehetne az orvosság erre a problémára szerintetek? Bios hiba? Hibás lenne a Quadro? nem kompatibilis a szezon a fazonnal?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Medocsabi
addikt
válasz
echterion #19104 üzenetére
Csak nem egy 880m-es gt 70 volt? azt én is nézegettem.
(#19103) buherka : Igazából ilyenkor csak hangosan gondolkodomMert párszor már leírtam hogy nekem nem kell 960m-nél erősebb vgaval szerelt gép,csak ne lennék ilyen kütyüb@zi....
Meg nézegetem a 970m-es asusokat is,azok egyszerűen csak azért érdekelnek mert szerintem iszonyat jól néznek ki! Vagesz lenne megjelenni egy ilyennel egy meetingen
-
RM007
addikt
válasz
->Raizen<- #17247 üzenetére
Azért nem biztos.
(#17240) Medocsabi: Ha komolyan gondoltad, akkor megtisztelő, de nem értek én annyira a témához. Csak hát aki keres az általában talál. Itt 6 féle gt70 típus található, és csak 1-nél lehetséges pl egy max 1060-as kártya használata, az üzemeltető szerint(OND). Egynél meg csak gtx 880m a felső határ. Érdekes.
Na most persze érdeklődtem és mondták válasszam ki a típusomnak megfelelőt, amit nem tudtam megadni, mert az enyémnek nincs végződéses neve, nincs ott. Egy workstation gt70 lenne. Nyáron terveznék egy 1060-as vásárlást, de vaktában a bizonytalanra félős a dolog. Egyet tehetek, pásztázom tovább a netet és olvasgatok. Ha úgy látom kérdezgetek. A jövőre nézve egy quadro p5000 lenne a cél, de qurvára leárazva. Ahhoz még faragnom sem kellene a bordán. 100W fogyasztás és csak olyan 4% lemaradás teljesítményileg az 1070-hez képest egy diagram szerint. Eddig kicsivel 300e felett láttam a legolcsóbbat. 2-3e között már rendelném is,(persze előbb az eladóval konzultálva) de félek arra igen sokat kell még várnom.Bios módosítás és hardverkulcs keresés már megy.
-
kreten67
senior tag
válasz
echterion #16787 üzenetére
Az extrém terhelés hozza ki belőle a szart,szerintem a procin hamarabb érvényesül.
A normálisabb gamer gépekbe mint ami nektek is van a proci a melegebb mintsem a gpu.
Egy AW 17 880m gpuval 1 honap alatt degradálja azt a hamis MX4-et a gyakori 85-90 fokkal.
Én ezért raktam bele kisiparilag gyártott 5 csöves tuning hűtőt (mert van olyan elme-károsult kínai aki szerint érdemes volt legyártania néhány darabot hátha vesz valaki.
-
kreten67
senior tag
"A kérdés ami ezzel kapcsolatban felmerült bennem, a gtx 880m korában volt 120hz 3D kijelző?"
Az AW M17x r3 (2011) M17x R4 (2012) és az AW 17 (2014) ben is gyári opció a 120hz EDP 3D kijelző!
Ez a jelenlegi gépem is egy gyári i7 4800 GTX880m 120hz 3D kivitel ami még garis januárig és most cseréltem benne gariban mindent újra (alaplap , vga, és a kijelző).
Ehhez kellet nekem a te 880m rossz vgád is cseredarabnak.
A gép tökéletesen müxik csak a Win10 és a 3D valamiért balhéznak egymással.
Azért tartottam meg ezt most magamnak mert ebbe mehet az 1060 és az 1070 későbbiekben ha szükségem lenne rá (bár akkor ugrik a 3D mert az 1070 beszerelése után a 3D nem lesz elérhető sajnos).Sajnos én az Nvidia Vision Kit 3D nélkül nem tudok "élni" legalábbis játékok terén.
-
RM007
addikt
válasz
echterion #16745 üzenetére
Gondok......
Még én a nagyon hozzá nem értő is képes már nulláról összerakni, beüzemelni ha úgy tetszik hekkelni egy ilyen gépet. Hát még ő .....
Nem olyan nehéz az, könnyen elsajátítható bárkinek.
A kérdés ami ezzel kapcsolatban felmerült bennem, a gtx 880m korában volt 120hz 3D kijelző? Szerintem akkor még nem. Valami támogatás hiány lehet, mint ahogy én sem tudok 1070-es kártyát tenni a gépembe, mert nem kapna képet......Szerintem az egybeforrasztott gép nagy marhaság, ha az ember hosszútávra tervez. Azért az egy nagy biztonság ha meghibásodások esetén könnyen leválaszthatóak bizonyos egységek, nem beszélve a vga upgrade-ről. Na azt lehet bátran strapálni játékilag, mert ha behal én magam is meg tudom oldani a javítást. Legalábbis annak aki ért hozzá, aki meg nem annak legyen a kész tessék viheted opció, de azt a használt gépet még eladni is nehezebb lehet később. Én olyat tuti nem vennék. De ez csak egy vélemény, nehogy megsértődj rajta, mert nem volt ilyen célom.
Persze az tény, hogy olyan rakd össze dolog már alig van.
És az is hogy sokan a létezésükről sem tudnak.
-
Muerte
Topikgazda
Ahoz tartom magam most is,amit akkor is írtam/írtunk sem 880M sem 980M nem való abba a gépbe.Az hogy kb.1 hónapja üzemel a géped meghibásodás nélkül még nem jelenti azt hogy tartósan is bírni fogja a terhelést.Ha még kihúz 2 olyan meleg nyarat,mint ami idén volt és hibátlanul üzemel,akkor fejet fogok hajtani
-
Muerte
Topikgazda
válasz
burneey #15090 üzenetére
A 880M túlmelegszik AW 17-ben,ezt értsd úgy hogy 84-86°C lesz max load ha vsync nélkül 100%-kon hajtod hogy minél több FPS-ed legyen multiban.Ha gyári Dell benne a kártya akkor az droppol is sok játékban,unlocked vbios megoldja a problémát,de a hőfok miatt hosszútávra én nem ajánlom azzal a kártyával azt a gépet.
-
Muerte
Topikgazda
3 hónappal ezelőtt mikor privátban megkerestél,már akkor írtam (és nem csak én) hogy a GT70 nem bír el 880M-et, vagy 980M-et hosszútávon,nem csak a melegedés miatt,hanem mert több probléma is elő fog jönni a működésével kapcsolatosan.Ennek ellenére úgy látszik Te a tipikus "már csak azért is" ember vagy...
Hát hajrá,de azért vásárlás előtt én a helyedben ezeket a topikokat nagyon mélyen áttanulmányoznám
[link],[link] -
x_o_n
veterán
A 880m 8gb helyére elgondolkoztam egy 970m-6gb cserén,van esetleg tipp hol lehet ezt rugalmasan leboltolni?
880m+kp -
Muerte
Topikgazda
Ez a történnet azért nem teljesen kerek...Amikor visszakaptad a gépet látta a rendszer gondolom a 880M-et.(?) Mert ez amit most látni a képen lehet egyszerű driver probléma is új rendszer telepítésekor.Sőt az is megeshet mivel még a memória méretét sem látni,hogy Dell vagy Clevo kártyára lett rárakva az MSI chip,na az akkor a "jackpot"...
-
RM007
addikt
Sziasztok! Ha valaki követett véletlen az elmúlt időszakban annak írom nagy örömöm, hanley felhasználó megjavította a gtx 880m mxm kártyámat. Most teszteli és holnap este ha visszakapom tőle a gépet nyomok ide egy "mai szemmel már gyenge, de nekem egy álom" 3DMark pontszámot. Megmentette városom becsületét, mint annak idején egy bizonyos helyen és időben Yip Man Foshan-t.
-
RM007
addikt
válasz
echterion #13556 üzenetére
Esetleg egy Geekbench 3-as eredményt tudnál még adni? Nekem most egy 4700mq van, ami kicsit húzva eléri a 13000-et. Nem linkelek mert nem CPU topik.
Viszont a későbbiekben nekem is be van tervezve egy gyorsabb cpu, talán 4900mq, ha olcsóbb lesz.
single-core score: 3476
multi-core score: 13157Egyébként ha valakit érdekel megjött a vga chip-em Kínából a gtx 880m-hez. Hétvégén talán kiderül megérte-e vagy sem.
-
válasz
Dhampir #13454 üzenetére
Ne tőlem kérdezd. Még életemben nem láttam olyat, hogy ASUS eldönti, hogy kikapcsolja öntörvényűleg az Intel HD-t.
Amikor ALienware M17x R2-be (Sandy Bridge procis) hekkeltem bele GTX 880M-et, ott igen, DDU-val le kellett manuálisan zúzni az Intel HD 3000-et, azt megértem. De ez az ASUS ROG G751JY tök gyári beállítású. Most Win7 ment rá, mivel Win10 alatt voltak csíkozások: ---> (#13360) Bluesummers -
RM007
addikt
válasz
kreten67 #13410 üzenetére
Nem tudom pontosan, abból amit mondtak a chip-el együtt 40e körüli plusz kiadás (összvisz 140e akkor). Viszont ha sikerül akkor az mxm gtx 880m még mindig nem volt ráfizetés beszerzésileg. (A korábbi beszélgetésünk után jelentkezett privátban vki a városomból és emiatt meggondoltam magam.)
(#13411) Muerte75: Lehet, de talán az is javítható.
Mindenesetre muszáj megpróbálnom, elvi kérdés. Mindent vagy semmit.
(#13412) VANESSZA1: Állítólag úgy kellene hasítania mintha új lenne, ezért is éri meg nekem ez a próba, vagyis nem csak email-re lenne használható. Arról nem beszélve hogyha bejön a következő kártyámat lehet egy gpu chip társaságában rendelem majd meg
, ha nagyon olcsó a hírdetés.
Most mit kell ezen csodálkozni mennyi az annyi, a gamer laptop világ nem olcsó dolog ezért próbálunk ügyeskedni, jól kijönni belőle, ami nem jön össze mindig. Az biztos mióta váltottam asztaliról laptopra sokkal izgalmasabb az életem.
És sokat tanultam eddig.
-
kreten67
senior tag
A vga javítás (esetedben gányolás) nem befolyásolja a működési hőfokát ("42-44 fok") tehát a működés közbeni hőfokoknak semmi köze a javítás minőségéhez.
Tartós és megbízható javulást csak egy arra fejlesztett gépel lehet elérni.
Korábban már írtam, hogy 170-200 fokon nem olvad az ón a chip alatt,tehát nem csináltál semmit a kártyával csak torzult a nyák a melegítéstől és most fizikailag érintkezik a chip repedt lába a nyákkal. Kb mintha a vezetéket nem forrasztanád a megfelelő helyre csak a kezeddel odanyomva amíg tartod érintkezik.
A bga reflow folyamata bonyolultabb attól,hogy egy sütögetés megoldja tartósan.
A chip tűrőképessége is korlátozott, a felmelegítés sebessége (pl másodpercenkénti 4-6 fok) és a lehűtési sebessége is számít különben a forrasztás rideg lesz és máris oda a tartósság.
A minőségi forrasztó segédanyagokról (flux) már nem is beszélve.
Egy normális bga állomás alulról és felülről (SZABÁLYOZVA) is együtt melegíti a forrasztandó chipet és a nyákot (diverzitás mértéke is számít),ezért szar az a javítás amit csak felülről hő-légfúvóznak!
Egyébként van erre témára BGA topik [link] !Jut eszembe én most pont egy MSI gt70-est javítok.
A vga táprésze elszállt és az alaplapot is vitte magával (ezt figyelmeztetésként írom,mert megtörténhet hogy a sütögetés után a 880m vissza tétele után az alaplapodat is kinyírod)! -
RM007
addikt
Egy kis retro.
A nem rég megsütőzött videokártyámnak ma kicsit nyakára léptem. Szóval adva van egy Clevo osiris m57ru lapos egy X7900(2.8 Ghz) Cpu és egy nvidia geforce 8800m gtx vga társaságával. Többször megizzasztottam már vajon mit bír pl Unigine Heaven Benchmark (dx9 low) és most 3DMark06 esetén alap beállításnál. Ez utóbbi esetében mindössze 7117 pontot sikerült kinyögnie 9-10e közötti pont helyett, de legalább nem fagyott még eddig. Teljesen stabilnak néz ki. A hőfokok alap CPU 39-40 C a GPU 42-44 C fok már pár napja változatlanul. A 3DMark alatt a CPU max 73 a GPU pedig 65 fokig emelkedett, amin nagyon meglepődtem miért csak ennyi. Az kizárt az én hozzáértésemmel hogy ilyen jól raktam volna össze + a sütő tudása.
Igaz volt egy második sütés is tévedésből 200C-n 5-6 percig először betéve és csak aztán rákapcsolva felülről fokozatosan rámelegítve hozzá közel a fűtőszálakhoz...... Azért tévesen mert állítottam az alaplap bios-ában és akkor úgy viselkedett mint aki haldoklik. Vagyis felesleges volt a második sütés, de talán ártani sem ártott. (A tápról nem tudom elég-e, csak azt hogy ehhez a laptophoz árulták az eBay-on).
Azon gondolkozom ezen felbuzdulva vajon a hibásan visszaszerzett gtx 880m vga-t is meg merjem-e így piszkálni. Mert ez azért kicsit értékesebb kari lenne, és nem akarnám kinyírni a kártya épp részeit. Azt kérdezném a szakértő uraktól és ha van hölgyektől, hogy a vga chip körüli terület melegítésileg még meddig biztonságos, hőfokilag meddig mehetnék el biztonságosan egy ilyen kártyánál? Mondjuk egy fóliára rátéve csomagolás nélkül mint az előző sikeres sütés esetén.
Sajnos nincs aki segítsen. A szervízben nem tudtak információval szolgálni az msi vga hibás vagy épp részeivel kapcsolatban, amiről korábban már írtam. A munkalap üresen tátongott én meg elhoztam a cuccost, mert hiányzott már az MSI laposom és láttam nem értenek hozzá. Úgy gondoltam megpróbálnám a lehetetlent hátha. Ha a meglévő teljesítményének egy részét hozná csak vissza az is jó lenne nekem.
-
RM007
addikt
Kicsit unatkoztam ma este és úgy döntöttem megsütök 2 videokártyát. Amíg várom a gtx 880m javítását, addig megpiszkálok egy régi Clevo m57ru lapos két döglött vga-ját, hátha. A tesztalanyok
egy 8800m gtx és egy 9800m gtx. Nem én nyírtam ki őket szerintem
, hanem átvertek velük.....Nos beraktam őket 3 percre 175 fokra pirulni. Nem csomagoltam semmit, mint szoktak, nem hittem benne, hogy nekem menni fog, de aztán rácáfoltak a dolgok. A 8800m gtx szépen megy, alapon 43 fok, youtube használat közben stabil 51-52 fok, persze core 2 duo 9300-as mellett. A mai napon ez így elég is lesz, tudom hogy nem hajthatom meg és nem is baj, ez már nem játékos kártya, jó lesz filmezni, netezni, email-re.
1mm gap padok vannak alatta!
-
RM007
addikt
Gondoltam (csak úgy magamnak
) teszek egy jelentést nálam jelenleg mi a helyzet.
A cpu-m hőfoka azért volt olyan jó alacsony, mert a gpu-val össze van kötve egy pánt révén, és így a nem működő gpu hűtőbordáját is megkapta. Gyakorlatilag mxm nélkül a cpu-m tuning bajnok lehetne laptop szinten. Ja mehetek egy másik topikba.
Jelenleg a bedöglött gtx 880m szervízben van tegnaptól a lapossal együtt. Egy barátom barátja próbál vele valamit kezdeni, úgy hogy már tudja nem a gpu maggal lehet a gond, mivel arra már rámelegített(hamis bga) és ugyanúgy semmi csak a venti max fordulatszámon. Pedig abban reménykedtem elég lesz csak azt BGA-zni akár 20-30-40e huf-ért, és akkor az elmondása szerint egy teljes értékű videókártyám lenne, amit már strapálhatnék is. A GT72-as 230W-os táp meg közben gondolom szeli a vizet egy tutajon, vagy valaki biciklivel, de mindenképp közeledik felém.
A csatiját megfelelőnek láttam.
1060-asra kellett volna hajtanom, az még kevesebbet is fogyaszt.
Látszólag beférne.
-
RM007
addikt
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgatok itt mint csendes megfigyelő, de lehet nem eleget. A segítségeteket szeretném kérni. Elöljáróban, még karácsony előtt beszereztem egy játékra is használható laptopot az ebay-ről. MSI GT70 Gaming....amolyan quadro kivitel, egyedi fedlap msi logo nélkül, rakd össze magad cucc. Cpu, ram, hdd, os nélküli árú, csak egy mxm quadro k3100m 4gb vga volt benne.......igazi minőségi árú olcsón. 3DMark 2011 alapon olyan 3700 pont
kicsit húzva 4200, szal izmos, de pl a Battlefield 1 közepes beállítással hozza stabilan a 30fps-t (i7-4700, 16GB ram mellett)stb......nekem megfelel.
A gondom és amit szeretnék tudni egy új beszerzett gtx 880m karival kapcsolatos. Egy "darabig" működött aztán behalt.A tápom 180W és tudom ez kevés hozzá, de gondoltam pár hétig nem lesz gond így használva alacsonyabb teljesítmény mellett. Illetve eléggé melegedett 88 fok fölé is, így kicsit piszkálgattam gad pad ügyben.....volt fagyás tesztelés közben még mielőtt kiléphettem volna 90 körül, lassú eszmélés a windows-ban már az elején is mikor kártyát cseréltem...a bios menüben nem látszik, igaz a quadro sem pedig az teljesen rendben van. A lapos bekapcsolása után nem sokkal a venti max fordulatszámon kezd pörögni. A kérdésem, akkor ennek most vége? Mehet a temetőbe, vagy lehet még valami remény amiről nem tudok. Várom az új tápot (230W), az alaplap biosát kellene talán frissíteni letiltás miatt? Igaz (E1763IG6.70U) verzát nem is látok az MSI oldalán.
Mit tanácsoltok?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
KillHates #12078 üzenetére
Nem jól tudod...már a 7-ik gen procival is kiadták őket
Egyébként az összes többivel teljesen egyetértek.Processzor erő téren,most tartunk ott hogy a Sandy bridge-ről már érdemes váltani talán,de mobil prociban azok között is egy extrém 2920XM még mindig elég lenne 4GHz-en akármelyik vga alá,szóval,úgy van ahogy írtad,a neve más a cuccnak,de játékok terén teljesítményben szinte nűansznyi a különbség.
Vga teljesítményben azért lett elég nagy ugrás,de itt is át van b.szarintva azért a nép,mert eddig azért nem mentek a megengedett 100W TDP fölé,de ezt már a 880M-nél megszegték,aztán a 980M még többet kapott,a sima 980 még többet és most még többet az 1070 és 1080,de közben volt egy csíkszélességváltás ishol a beígért hatalmas teljesítmény kevés TDP-ből??? Sehol
-
DuDieHUN
aktív tag
válasz
Bluesummers #11571 üzenetére
mennyiért vesztegetik ezt a kis Alienware 13-at?
Szerintetek érdemes még venni manapság 880m-es gépet? i
Árulnak Asus g750JZ-t jó áron itt a HA-n, persze garancia már nincs rájuk -
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion #10933 üzenetére
M18xR2 van nekem régóta már,abban van most 1db 970M.Tavaly raktam be 17R5-be egy srácnak és nála Far Cry4-ben max.59°C volt magas/ultra settings fix 60 FPS-en olyan 85-95% vga kihasználtság mellett,de neki gyárilag 880M volt benne,tehát a 100W-os hűtővel értendő a hőfok.Amúgy a 880M-met a legjobb anyagokkal és legjobb tudásom szerint sem tudtam ugyanazokkal a beállításokkal FC4-ben 84°C-ról lentebb vinni az R5-ben.A gyakorlatban ennyit jelent a ~80 vs ~120W TDP egy közepes méretű gépnél.
-
F.B.I.
veterán
Tehát ha találok egy 880M-el szerelt verziót, akkor nyugodtan? Melyik márka? Dell gondolom előnyt élvez a 3 év miatt?
-
-
Fücsök007
őstag
De a képernyőről volt szó elsősorban, és a 18,4 hüvelykes PLS panel veri még a minőségi IPS paneleket is, kivéve a profi munkára szánt néhány drága panelt. (Nálam már sok TN+ IPS paneles noti járt, bőven van összehasonlítási alapom.) FHD-ra még mindig jó egy GTX 880M is, csak azt még nem tudni, hogy mely régebbi Haswell-es notik fogják kezelni is a Pascal/Polaris alapú kártyákat. Egyébként én is csak bővíthető gépet ajánlok ha lehet, ebben nincs köztünk vita.
Viszont azt érdemes lenne kipróbálnod, hogy melyik jobb minőségű IPS panel menne a notidban, lehet húzni a 60Hz-es paneleket is 85-90Hz körül átlagosan. TN panel nem ajánlott, kivéve ha a gyors válaszidő a legfontosabb.
-
Pocok256
veterán
Igazából ennek a vga -t cserélünk mert az jó dolognak értelme nincs kivéve ha elszáll mert egy ilyen 980m konkrétan 280k körül van és egy laptop ami használt 980m el van szerelve 330k szóval .. értelme semmi. De ha régebbi 880m -et nézünk az is 190k körül van és még mindig nem éri meg, Az mxm nek egyedül annyi értelme van, hogy ha elromlik gari időn túl nem kell az egész alaplapot kukázni.
Az, hogy mire elég a 970m pontosan nem tudom, de hogy a 980m ami nekem van már egyes AAA játékoknál pl witcher 3 képes becsuklani az tuti. Az pedig, hogy a jövőben édes kevés lesz az ultra minden maxon konfighoz az papírozható, még talán ezt az évet kihúzza , de ez is kérdéses. Ebből következhetsz, hogy a 970m mire lesz elég
-
Muerte
Topikgazda
Másik "ember" (inkább lidérc ) valamelyik nap felhív,azt mondja most vettek a haverjának egy 751-et amiben a 880M van valami 200xyz pízé,adjam már oda én is annyiba mer' a 980M úgyis csak max.10%-kal gyorsabb! Innye mondom,Te oszt ismered ám a számokat barátom... Kérdezem tőle: tudod mi a G-sync?
-Nem,az valami újfajta vinyó,vagy ssd?De alkudozást azt érdekes módon baromira vágta...
-
x_o_n
veterán
válasz
Darth_Revan #9661 üzenetére
Hála égnek az én játék igényeim vissza estek,igy böven elvagyok a 880m 8gb -el.
bőven elvagyok még pár évet majd 1280 ra váltok legközelebb -
Muerte
Topikgazda
Teljesítmény szerint ami erre megfelelő:680M-780M-880M-970M-980M,esetleg még:960M-965M-870M. AMD-ből 7970M és utána levő szériák,bár teljesítményben ott nincs kézzelfogható növekedés,inkább csak átnevezések.
A teljes listát itt átnézheted,ha egyenként rákattintasz a választott GPU-ra akkor játéktesztekben való eredményeket is látsz a lap alján majd: [link] -
x_o_n
veterán
válasz
spyduck #8848 üzenetére
1) lentebb ha visszakeresel van pár link i7-4xxx+gtx 880m+16gb+ssd 950eu
(3) Ha megveszi az ügyfél a 300k-s Clevo-t, akkor hová viszi szervizbe? Mennyibe fog kerülni?
eun belül megoldott az alkatrész és a gép szervizelése futárral,és segitőkészebbek mint a Lenovonál..amik szervizeiröl ,szervizeléseiröl,gyakorlatilag horror sorozatot lehet késziteni...sajnos nekem is volt dolgom velük valamint több tipusnál fórumonként lehet huncutabbnál huncutabb sztorikat olvasni...
(#8845) x_o_n: Ezt kifejtenéd? Érdekelne.
elég csak át turni a g580 forumot,anno belépö..na nem teljesen gamer de majdnem annak nevezett agyon ajánlott gép volt,best buy,stb stb.. és 6-8 hónapig valóban az is volt...csak aztán jöttek a hibák hegyekben....
azt hiszem olyan nincs is amelyik tökéletesen müködött.... de abban igazuk volt hogy a klaviatura az király volt,és dacára annak hogy lassan szét morzsolodik,imádom azt a gépet,de hogy vennék e még?NEM
de ezt követte több más modell is... -
Muerte
Topikgazda
A 880M nem éppen belevaló vga az tény mivel messze a legmelegedősebb fajta a túlhúzott órajel meg a plusz fesz miatt,(nemrég egy AW17-ben a legjobb tudásom szerint sem tudtam FC4-ben 84°C alá vinni full load,friss pasztával és jó minőségű thermal padokkal) de pl.itt 980M-mel sem vészes a helyzet [link],a videó végén mikor bekapcsolja a max ventifordulatot beáll 75°C-ra a vga hőfok,a proci meg 3,8GHz-en a 60-70°C szerintem bőven jó.980M vs 960M,125W vs 60W TDP,azért az nem elhanyagolható
Azóta az az AW17 kapott egy 970M-met és full load max vga hőfok 58-59°C ,egy ilyen kis Clevoba is az lenne a legjobb döntés.
-
Bocs, hogy ezt mondom, de ez a G551-es hűtés szerkezetileg PONT ugyanakkora fos mint az alább linkelt Lenovoé.
A probléma ugyanaz; a hőtorlódás az általad említett turbulencia miatt. Talán annyival szerencsésebb a Lenovoé, hogy két ventije van a hosszabb lamellasor mögött. Amit mondjuk sikeresen ellensúlyoztak, hogy a hőcsövek porfestve vannak, akkurátusan vigyázva arra, hogy nehogy le tudjon ott adni egy kis meleget!
Persze a lamellákat már mindegyik gyártó (tisztelet a kivételnek) porfesti
Sajnos ezt a divatot az Apple hozta be a piacra, és a sok PC gyártó balga birkaként követi.
Hogy mennyit lehet ezen nyerni? Erre a legjobb példa anno a G750-es volt:
GTX780M hűtése, 75-100W TDP-re dizájnolva:
GTX880M 100W fölé méretezett hűtése:
Igen. Azzal, hogy nem piktorkodták be a hűtést jó pár Wattot nyertek a disszipációban. Nem hiába ment a görcsölés; mert míg a 780M belefért a 75W-os osztályba a 880M már megkarcolta a 100W-ot
-
válasz
Tommi000001 #7925 üzenetére
Szia!
Ha még meglenne, adhatsz egy esélyt neki milyen sorrendben kell telepíteni ezt-azt. A gond az lesz szerintem, hogy az integrált GPU driverjét és minden részét ki kell írtani! Végleg!Röviden, ha van GTX 560M-hez valami moddolt drivered:
0. Ha akármilyen korábbi drivered fent volt, akkor a DDU-val mindent lezúzol ([link])
1a. BIOS-ban letiltod a beépített VGA-t (s talán hangkártyát is, nem tudom, nekem Alienware m17x R3-nál így volt GTX 880M esetében)
1b. Ha nem volt benne a két kártya, akkor most beleteszed.2. Ha hangkártya problémád is volt --> Windowst SAFE módban elindítod (ha továbbengeded, akkor nálad diszkózni fog neked a képernyő, nekem gay-módba váltott (valami fehér/pinket mutogatott)), s a hangkártya driverjét felteszed
3. Újraindítod a géped, s mivel most már csak a 2db GTX 560-as működik, most telepíted fel ezek driverjét (egy "Windows Security"-s warning kíséretében), s ha minden sikerült, akkor láthatod eszközkezelőben is.
Pl.:Ha kell, minden rohadt lépést dokumentáltam, hogy el ne rontsam legközelebb a lépéseket
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Bluesummers #7797 üzenetére
A FurMark ellen beépített szoftveres védelem van mobil kártyák esetében,nem túl jól látszik a képen,de annyi igen hogy közel sem ment a kártya 1000MHz-en,hanem olyan 614MHz környékén
Ha teszt közben futtatsz egy HWiNFO-t és nézed az órajeleket,jól látható lesz hogy periódikusan visszaveszi a mag és memória órajeleket is és még így is felkúszott 74°C-kig,ami egyébként csak a mag,a memóriák sokkal magasabbak is lehetttek már.Egy FC4 pl. ami megmutatja a valós GPU hőfokot,azzal érdemesebb tesztelni.
Ettől függetlenül nincs a 880M-mel probléma csak oda kell rá figyelni és nem halogatni a fél évente pasztázást,takarítást. -
Kicsit későn, de meg szeretném támadni a GTX 880M elleni érvedet.
Egy Alienware M17x R3-at moddingoltam (kicsit kín volt, de megérte!)
Íme a projekt: http://postimg.org/gallery/1yliv9bt8/Az alábbi kép a 10. percben készült, ahol a SuperPI és Furmark együttesen futtatom. Ez azért sajátos teszt, mert tudom, hogy nem beállított, hanem sajátos, nyers. Mind a CPU-t, mind a GPU-t maximálisan kihajtja.
87° volt a maximum, amit elért a PCH, a GPU dióda pedig 74°-os -
Jazz
veterán
válasz
capulet75 #7262 üzenetére
Elkezdtem írni, de aztán visszatöröltem mert...felesleges.Inkább egy kis szösszenet, kivonatolás a noveállból ezt figyeld.
Jazz to Sims: van 751..., meg u705, de az +200k, kontra-rekontra...
Capulet to Jazz: "+200k??? Ezt hol láttad?"
Jazz to Capulet: "Pl.:[link]"
C: "Már megbocsáss, de aki az általad linket gépet veszi ez helyett az idióta. És ez kb 300k."
J: "Tény hogy nem rossz vétel önmagában amit linkeltél (hogy valami pozitívat is mondjak), de össze sem lehet hasonlítni az U705-el! Egyáltalán miért teszed ezt? Nem egy kategória!"
C: "Egyemaszivedet mirőlbeszélsz?Ki hasonlította az U705-höz?" -Wtf??No.1
J: -komplett levezetés, hogy mi hol ment félre- 7252
J to Sims: megjelenik egy szó: "helyretétel" -> én itt a félreértésed helyretételére gondoltam, amikor levezettem a párbeszédet.
C: "Helyretétel mi?Akkor legyen. Az a bajod hogy TN panel meg mobilproci?....".
Húha. Elkezdődik a P177SM védelme, és az egész pikantériája, hogy az U705-el szemben! (?? wtf. No.2Na ez a nem mindegy.
De tényleg, no agro, abszolút béke és zöld erdő. Messze-messze túltárgyalva. Felejtsük el.Beszéljünk akkor P177SM-ről:
A mobil proci MQ-s. Ez jó, mert cserélhető, jobb mint egy BGA-s.
A vidakari igaz hogy 880M, de kit érdekel ha MXM-es a gép, és az is erős.
Asztali vagy mobil proci: hát, azért nem kevés a különbség, de fps-ben tény hogy kevésbé látszik meg, és egyenlőre ezeket a 980M-eket bőven kihatják.
TN vs IPS: az általad feállított szemszögből tényleg tök mindegy. Ennyi erővel monochrom is lehetne, hisz az fps akkor sem változna.
"A prociról meg annyit hogy játékra nem a proci lesz a kevés, és a mobil i7 egyáltalán nem gyenge. Ergo azért az IPS panelért fizetsz +1000 eurot."
Ezen ferdítés mellett azért nem tudok teljesen elmenni, de persze értem mit akarsz mondani. Azért azaz asztali később még sokkal jobban jól jöhet ám mint most, ha majd upgradelnél 990M-re, vagy 1020M-re, lehet ott már limites lesz a proci, vagy limit közeli, és sokkal jobban meg fog látszani az erősebb proci az fps-ben is (már most is meglátszik, nem kicsit) (azaz +1000€ amúgy +600€, de még így is sok persze)
Összegezve:
P177SM marha jó, mert egy cserélhető, upgradelhető gépet kapsz 1000+€-ért.
Ami kár, hogy nincs g-sync, és hogy TN a kijelző.
A TN legnagyobb baja, hogy már szemből nézve is torzulnak a színek a képernyő különböző területein. Hisz a szemed csak a kép közepével zár be 90°-os szöget, fent lent, meg a sarkoknál már csak 70° pl. IPS-nél ez az érték nullát torzul, TN-már szemmel látható.
Ha csak játszasz a gépen, és ez nem zavar, akkor tényleg tök mindegy.
Ha a 350ezres gépet másra is használod nem csak játékra, és figyelmbe veszed a tényt hogy hosszútávra tervezel a géppel, ráadásul még upgradelhető, így még hosszabb lesz az a táv, és végig ezt a TN-t fogod bámulni hosszú éveken keresztül a 350k-s gépedben...ebből a szemszögől viszont meg már nagyon nem mindegy.
Na most a G-sync. Mai gépekben szinte már mindegyikben van ilyen (legalább is elérhető), viszont ebben az esetben 350k-t szurkolsz le hosszú távon egy olyanért amiben nincs, és az a hosszú táv nagyon-nagyon hosszú táv mivel upgradelhető a szentem, nos ez már megint olyan dilemma mint a TN vs IPS. Még is csak 350k-ról beszélünk, és jó sok évről (jó esetben).
Lehet élni mind a kettő nélkül is persze, eddig is lehetett. Ezt ki-ki mérlegelje magának.[ Módosította: MurdR ]
-
capulet75
addikt
válasz
Yiggdrasil #6989 üzenetére
A gémer notikból ha gémre kell, szvsz két dolog a fontos: brutál VGA, az alap a 880m. Második a jó hűtés. Alap a sok fém meg cső.
Minden más csak másodlagos.
-
x_o_n
veterán
válasz
Yiggdrasil #6969 üzenetére
A Clevo lenne a legjobb választás,ez tény ,a Magyarországi garancia nem tudom hogy működik,ezt az eladókkal kellene lebeszélned,de ami tény hogy ugyan azon az áron többet kapsz a pénzedért,a hűtésük talán a legjobb a piacon,ha kintröl rendeled a jelenleg akciósan 1080 eu körül megvehető P177SM-A ami I7-4712,16GB RAM.GTX 880M 8GB,256gb ssd msata,dvd...még 3 bövitő helyed is marad az extra hdd-knek.
A felsorolt játékokkal semmi gondod nem lenne,és amugy sem egy gyenge gép
De több variáció van,pénztárca kérdése,érdemes körülnézni az oldalukon.Ha ez a garancia dolog nyűg akkor tényleg az asus g751 a legjobb alternativa,vagy megvárni a g752 ha idén érkezik, ami könnyen lehet mert itt már sok helyen nem elérhető
Nézd meg közelröl valami boltban,nekem nagyon bejött a g751 ,eredetileg azt akartam venni
-
Fücsök007
őstag
Olyan 15% a különbség a GTX970M javára. Viszont a 3GB vram korlátozni fog ha olyan moddokat pakolsz pl. Skyrim-hez, vagy nagyon új játékokhoz, amelyekkel felturbózhatod az alap grafikát. És ez a jövőben csak rosszabb lesz, akkor meg már nem lesz érdemes egy elavult maxwell-es kártyát venned, addig meg elég a 880M is.
Egyébként hűtésben is jobbak a 17 hüvelykes gépek, tehát a tuning is jobban megy, ami szintén jól jön. -
NTonee
veterán
válasz
vandor01 #6505 üzenetére
Az elég nyilvánvaló, hogy a 880m messze körözi a 960m-et, de te nem ezt írtad.
Hanem, hogy a 880m egy erősebb 960, ez meg semmilyen formában nem igaz.
Arra a gépre itthon nincs gari, az eladó sem fog hazai garit adni rá. Láttam a noti ajánlós topicban, hogy írod ezeket a gépeket, de tedd hozzá minden alkalommal, hogy csak németországban garis, oda kell visszajuttatni. Ez sokaknál kapásból bukta lesz.(#6506) Muerte75: furcsa módon nekem azóta is azt írja, hogy még vizsgálják, hogy a gépen menni fog e. Vizsgálják, hogyne.
-
vandor01
senior tag
-
graydragon
csendes tag
válasz
graydragon #6230 üzenetére
Francba, felhivtak a CEG-tol, hogy nincs raktaron 771, sem 751, sima es G-Sync-es sem es nem is igen lesz szeptemberben
Alternativakent neztem ezeket:
Clevo P670SG
Clevo P375SM - GTX 880M SLITi melyikbol epitkeznetek? Mar elutaltam nekik 2220 euro-t, szoval kb ennyi a keret ha nem akarok megint varni az utalasi ido miatt. a P375 jobbnak tunik, vaskosabb haz, sli-s 880m teljesitmenyben ahogy nezem egy 25-30%-ot ver a 980m-re, de cserebe dupla akkor az etvagya, raadasul alapbol 330W-os tappal jon, mig a P670 csak 180W-os tappal van
Hirtelen ezt raktam ossze:
CLEVO P375SM PROMO
Price: 2 218,76 €
Category: HOT OFFER - DISCOUNT - PROMO
Options: DISPLAY: 17.3 Full HD 1920x1080 Non-Glare
GRAPHICS CARD - NVIDIA SLI: 2x NVIDIA GeForce GTX 880M 8GB GDDR5 SLI
PROCESSOR 4 GEN. FCPGA946 PROMO: i7-4800MQ 6MB 2.70-3.70 GHz 4C/8T TDP 47W 302,86 €
MEMORY RAM 4x SO-DIMM DDR3L 1.35V: 32GB 1600MHz CL9 Crucial BallistiX Sport 218,96 €
3. DISK 2.5" HDD/SSHD/SSD: 2TB 5400U SAMSUNG Spinpoint 9.5MM 106,98 €
OPTICAL DRIVE INTERNAL: DVD Recorder
WIRELESS LAN PROMO: Intel Dual AC 7260 Incl. Bluetooth 21,90 €
KEYBOARD LANGUAGE: English US
THERMAL PASTE CPU MOBILE: IC Diamond 24 11,90 €
THERMAL PASTE GPU: IC Diamond 24 11,90 €
POWER SUPPLY: Power Supply 330W
POWER CORD: Power Cable EU (Type F)
OS SOFTWARE ESD USB WITH INSTALLATION: MS Windows 10 Professional x64 English 154,22 €
OFFICE SOFTWARE ESD USB: MS Office 2013 Home & Business 201,23 €
MANUFACTURER WARRANTY: 24 months -
Medocsabi
addikt
Sziasztok!Hál' istennek elég sok használt,de garis és erős gamer noti van aprón,így most a bőség zavarában szenvedek
több opciót néztem ki magamnak,ami még belefér saját zsebből úgy hogy asszony is életben hagy...
1:msi gt70 2pe dominator pro
2.asus g750jh 780m-mel
3.asus g750jz 880m-melEzek kb egy árban ~300k körül megvannak,és inkább msivel szemezek,az upgrade lehetőség miatt,de pl asusoknál fogalmam sincs mi a difi a hűtések között??....
szeretném 3-4 évre megtartani anélkül h szétesne!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest