Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    válasz f4lcon #73998 üzenetére

    Csak a hybridekből van 4, nyilván ezeken kívül van a Sony-nak még elég sok illesztéke a különböző fülesekre.

    EP-EX10/11: Ez a "klasszikus" hybrid, amit mindenki ismer. A EP-EX10-ben 4 pár van különböző méretben, a EP-EX11-ben pedig 2 pár azonos méretű. Alapból 3 méretet(S,M,L) adnak a fülesekhez, a EX10-es csomagban 4 méret(+SS) van, a MDR-EX1000-hez pedig 7 méret(+MS,ML,LL). Ez jár legtöbb EX és minden XBA sorozatú füleshez. Az is kicsit random és még régi függő is, hogy 3 vagy 4 illeszték jár egy modellhez.

    EP-EXN50: Ez a szimpla szivacs berakásos hybrid. 2 pár 1 csomagban, 3 méretben. (S,M,L) Ezt az illesztéket, leginkább a felsőbb kategóriás XBA fülekhez adják, nem mindhez, kicsit random mi kapja meg és mi nem, legalábbis nem jöttem rá szabályszerűségre.

    Piros habszivacsos: Ehhez nem tudok számot, mert sose kerül forgalomba, csak füleshez adták összesen 2évig 6db modellhez(fentebb felsoroltam). Ez egy normál hybrid, de tömör befújt habszivacs van a belső és a külső között, ami nem memóriás, és elég puha, szilikon anyagú, de egyben szivacsos is. 3 méret (S,M,L) létezik előle.

    EP-TC50(2016 október óta van): Ez a hivatalos néven a Tripple Confort Tip. A belseje a szokásos szilikon, a külseje pedig egy szilikonos habszivacs, tehát nem memóriás. Nem tömör, ötvözni próbálja, a habszivacsos és a szilikon harangos illeszték minden tulajdonságát, a hátrányok nélkül elméletileg. (Ilyet hoztál nekem Japánból.) Az N sorozatú XBA-khoz adják gyárilag, 3 méretben(S,M,L), illetve külön megvásárolható 2 pár/csomag kiszerelésben.

    Ezek mind szigorúan 4-5mm-es vetőcsőre jók, másra nem, vagy erősen módosítja a hangot.
    EX10-et kivéve amennyire tudom az összes többi kiszerelés japán only.
    Mindegyikkel rendelkezek, sajnos nem minden méretben.

    Azt még megjegyezném, hogy mivel nagyon népszerű, így nagyon sokan másolják, illetve utánozzák a Sony hybridet. Pl. a Vsonic és Dunu illesztékei is pont ugyanígy néznek ki, de esetileg más méretűek, és más vetőcső méretre jók.

Új hozzászólás Aktív témák