Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • j.bravo

    addikt

    válasz celf #6074 üzenetére

    Nyilván, ennek az egész témának a nehézsége, de szépsége is a szubjektivitás. :)

    Lehet hogy rosszul közelítem meg a kérdést, de hasonló hangképet keresnék, mint egy átlagos szobában, átlagos hangszórókból hallgatva a zenét. Azért gondoltam hogy nincsenek nagyon elszállt elképzeléseim, mert otthon egy mezei, 25 éves "kis Orion" (SE1025) erősítővel és HS280 hangdobozokkal hallgatok zenét - ami nem rossz, én elégedett vagyok vele, de azért simán lehet találni jóval jobbat.
    Elég fényes (tiszta érzetű) hangja van, de rengeteg jóval fényesebbet hallottam... (nem agyonszínezett-effektezett hangú mjúzikcentert, hanem kulturált hangdobozokat).
    Ha nagyon csilingelős lenne, az is zavarna, azt is fárasztó lenne hallgatni.

    Egyébként jól megfogalmaztad, egyrészt a szellősség hiányozna, másrészt a fényesség, de nemcsak a magas, hanem a középmagas tartományból is.

    Az erősítővel már lehet hogy nagyon nem lenne mobilis az eszköz :)
    A kis MX450-nek a kábele már nagyon el akar törni a jack dugónál, már kontakthibás is lett, fixálnom kellett szilikon szigetelő tömítővel (nem sziloplaszt: tubusos, elektronikai felhasználásra szánt cucc). A forrasztásba nem vágtam bele mert ilyen (az mondjuk Sony volt) fülhallgatóvezetékkel nem boldogultam, az erenként felvitt zománcszigetelés miatt nem tapadt meg rajta az ón (biztos van valami trükk, aki tudja, ossza meg velem!)

    Arra is gondoltam, hogy a walkmanmobil mellett ki kéne próbálni ezeket a füleseket egy mp3 lejátszó céleszközzel. Ha lesz alkalom, megteszem.

    A sok basszussal se lenne baj csak lehessen tőle hallani mást is :D (a mélyebb hangú dobokon és a bőgőn/basszusgitáron kívül van még pár hangszer, amikről nem szívesen mondok le :DDD illetve nem szívesen küldöm őket hátra a színpadon a bársonyfüggöny mögé.)

    Egyébként végül tegnap délután bevállalós kedvemben vettem egy Panasonic fülest, egy HJE-300-ast. 3100 Ft-ért abszolút jó vétel volt, kösz a tippet!. A Pana márkaboltos ember szerint a HNJ ugyanaz mint a HJE, csak a HJE nyakpántos, nyakpántba bújtatott kábeles (az pedig 6000 lett volna, mert azt már rosszabb árfolyamon szerezték be...)
    A hangja egész közel áll az elképzeléseimhez. Icipici "brightness"/szellősség még nem ártana, de már bőven jó. Ha bejáratódik, várható hogy szellősebb lesz picit?

    Szóval az újabb CX-ek "bright sound"-dal bírnak? Ha mégse válna be a Pana, lehet hogy adok nekik egy esélyt. A másik, amin elgondolkodtam tegnap, az új Sony XB sorozat volt, amiről még itt nem olvastam, a Sony márkaboltos ember szerint Magyarországon még csak pár hete kapható; az MDR-EX80, 85 környékére ill. fölé vannak árazva. Ezekről lehet tudni esetleg valamit?

    szerk.: bocs a kisregényért :)

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

Új hozzászólás Aktív témák