Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szipak

    tag

    válasz Markizmark #34590 üzenetére

    gr06-ról és mh1c-ről tudok nyilatkozni, van mind a kettő a tulajdonomban.

    mindkettő jól szól, de én mindkettőben találtam hibát hangzásilag. ez persze személyes véleményem.

    a gr06 hangszeres zenéhez van kitalálva, árához képest kiemelkedő hangja van. a középtartománya van megemelve, így gitárok, hegedűk, pergődob, trombiták és egyéb nagyjából 3 - 7 kHz tartományban dolgozó hangszerek (és énekhangok) vannak előtérben, szépen visszaadva. némelyik magas fúvós hangja viszont túlságosan kihangosodik, ami egy idő után zavaró lehet. mély az egész szépen lemegy, de nem kiemelt. a térbeli megjelenítés szerintem átlag feletti. ha testes, erős basszus kell, nem biztos, hogy ez a te fülesed.

    az mh1c egyértelműen V, talán inkább U alakú frekvenciagörbét nyújt, a mély sokkalta erőteljesebb, mélyebbre is megy, nagyobbat is üt. elektronikusra sokkal inkább ajánlott, mint a gr06. itt nincs semmi középemelés, ezért a fentebb említett hangszerek inkább a háttérbe kerülnek, mint előtérbe. inkább a basszusgitár, lábdob, oldaltam, nagyon lehangolt - effektelt gitárok jönnek előre, meg nyilván a mindenféle elektronikus kütyükből kipréselt mélyek. szerintem a tere kisebb, mint a gr06-nak, a hangszerek sem válnak szét annyira, de ez megint csak személyes elképzelésem.

    ami még számíthat: mh1c behelyezésre nagyon érzékeny, ellenben ha sikerült eltalálni és ott is marad, akkor nagyon jól szigetel. a kábele viszont rettenetesen idegesítő számomra, ellenben a gr06 fül mögötti elvezetésével, ami nekem nagyon bejött. gr06 kábele nagyon strapabíró, emlékeim szerint több mint egy éve nyúzom, napi sok órát használtam, semmi baja. ja, gr06 háza picit nagyobb az átlagnál, nem megfelelő haranggal problémás lehet, még az állítható vetőcső ellenére is.

    remélem hasznos volt, sok sikert a választáshoz :)

    szerk: hangminőség: nem mindegy, hogy mivel, mit és hogyan rippelnek/kódolnak. sacd egy kicsit komolyabb minőségben rögzít, habár nem terjedt el, de volt szerencsém hallani rendszert, aminek sacd is, meg sima cd is volt bemenetére kötve, lényeges különbségek vannak. meg alapvetően a stúdiómunka is tud igénytelen lenni, onnantól kezdve teljesen mindegy, hogy hogy tömörítenek, sehogy sem fog jól szólni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák