Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    Akkor én is megköszönném a lehetőséget, élveztem a tegnapi programot! Úgy gondolom, hogy nem voltunk kevesen, 12-13 fő biztosan megfordult, bőven volt választék. Csendes nyugodt volt a hely, szerintem jó választás a találkozóhoz. Néhány élményt, amik jobban megragadtak bennem, én is leírnék. :)
    Végre sikerült meghallgatnom a "nagy" GR07-et. Első körben nem saját illesztékkel hallgattam, hanem a rajta lévővel, ami picit nagy volt a fülemhez (akkor még úgy gondoltam, hogy nem gond). A hangja így eléggé szörnyű volt, a GR06 is jobban tetszett nála. Ezek után gyors gumibogyó csere, ismét hallgatózás. Sokkal jobb lett, gyakorlatilag GR06 szerű hangja volt, javítva annak hibáit. Megjöttek a mélyek, a közepek kicsit visszahúzódtak. Ugyan nem estem le a székről a hangjától, de szerintem, az eddig általam hallott fülesek közül, a 20-30e Hufos árkategóriában abszolút első a hangja alapján.
    Az ez utáni füles - amit sikerült még éppen elcsípnem szerencsére - az a Shure 425. Valahol itt kezdődik számomra az ideális füles. Kellemes, hosszú távon hallgatóható, kiegyensúlyozott hang, egyáltalán nem a Shure-ra jellemző hangzásvilággal. Telefonról (SIII - Wolfson WM1811) hajtva sem volt rossz, de igazán a DX50-el jött ki a hangja.
    A következő füles a Westone W4r volt. A behelyezésnél már két dolog feltűnt. Nagyon kényelmes és az izolációja is a legjobb az eddig kipróbált fülesek közül. Méretre egy fokkal kisebb szerintem a Shure-okhoz képest, így a relatív kisebb méretű fülembe kényelmesen befért (a Shure-oknál kicsit azért meg kellett dolgoznom, hogy rendesen be tudjam helyezni a fülembe a fülhallagató házát). Hangja erősen közelít a tökéletességhez számomra, egyedül az 'S' betűk durvák, kicsit "sziszegősnek" hallottam. Persze azért meg tudnám szokni, nem arról van szó, meg egyébként sem sziszegős, csak van magas benne. :DDD Hazáig még reménykedtem, de sajnos ennek az ára már nem az alsó kategóriába sorolható.
    A nap fénypontja számomra a Shure 846 volt. Egy AK120-al sikerült kipróbálnom, ha jól emlékszem. Nem mondanék túl sok mindent, szerintem tökéletes. Hibáját nem hallottam, bár lehet, hogy csak nekem van botfülem. :)
    A lejátszók közül az X3-at és a DX50-et próbáltam ki. Az X3 minőségben nem volt (sokkal) előrébb az SIII-hoz képest, dinamikában viszont jobb volt, legalábbis én ezt hallottam. A DX-50 viszont már szerintem egy tisztességes lejátszó hangban, én megelégednék vele egy darabig biztosan, legalábbis a hangja alapján (nálam szerencsére nem fagyott, nem rendetlenkedett :P ).

    Két kérdés viszont felmerült bennem a tegnap ért "traumák" hatására.
    1. Milyen illeszték volt az a hosszúkás, szürke gumibogyó a Westone-on?
    2. Tegnap volt(ak) Soundmagic fülesek (e10, e30, vsd1), illetve sansa lejátszó is? :U
    3. Létezik olyan DAC+AMP kombó, ami hangminőségben megüti a DX50 szintjét és USB-n keresztül hajtható androidos készülékről is? Ha igen, akkor melyik(ek) ez(ek)? :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák