Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TGWH

    őstag

    Viszont az is igaz, hogy munkabért emelni csak munkahely váltással lehet. Nagyon ritka, hogy egy munkáltató infláción túli fizetésemelést ad, sokszor még azt sem.
    DE! A napokban volt a híradóban egy zalaegerszegi üzem, autóiparba szállítanak. Azt mondta az igazgató, hogy ők mindig adnak fizetésemelést, mert a dolgozók jól végzik a munkájukat, keresik a szakképzetteket, és szerinte ez jár a jó munkáért. Hát én seggreültem... ilyet a legritkább esetben hallani.
    Aztán van az a főnök, hogy majd majd. Őt az sem zavarja, ha a fél brigád felmondd, mert nem adott fizetésemelést. Nem százezreket, pár tízezret nettó. Utána meg csodálkozik, hogy a szemét munkások mindig lelépnek tőle.
    Harmadik típusú az a főnök, aki megmondja, hogy ennél többet nem tud adni, mert nincs.

    Az azért röhej, hogy bruttó 250 ezernél 160 nettót keres a munkavállaló, ha nem jogosult családi kedvezményre, amit ugye valószínűleg el is fognak törölni, ha nem nyer újra a fityesz, de lehet még ők is eltörlik, nem lepődnék meg. Szóval 250 bruttónál álambácsi kap 157 ezret... majdnem annyit, mint a melós...
    És azért nettó 130-140 simán elérhető gyártósor mellett, vagy targoncán... jobb helyeken...

    Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

Új hozzászólás Aktív témák