Hirdetés

Aktív témák

  • proof88

    addikt

    Üdv!

    Egy hatalmas problémám van!
    Szeretnék SSD-re váltani, de gondba ütköztem. Eddig RAID0-ban volt 2 Raptor, most 2 db SuperTalent UltraDrive 32 gigás MLC SSD van RAID0-ban. Néhányszor már felraktam rá rendszert meg játékokat rövid tesztelésre, de most végképp elhatároztam, hogy SSD-re váltok. Minden jól ment egy ideig (tegnap kezdtem el telepítgetni), hajnali 4-kor úgy hagytam a gépet, töltötte lefelé a DX9 redistet meg az SP3-at (XP SP2 van a gépen).
    Most nézem, kék halál fogadott. Reset, na az alaplap nem látja az egyik SSD-t. Nem a RAID-tömbből van kiesve, hanem maga az alaplap nem detektálta azon a SATA porton. Kikapcsolás, visszakapcs, meglett az SSD, de az alaplapi RAID szoftver utolsó helyre rakta, gondolom az alaplap miatt vagy nem tudom, de egy reset után már visszakerült a 2. helyre és indult a rendszer. Konzisztencia ellenőrzés, rakat fájl javítása (SP3 telepítő már elindult ezek szerint...), login, látom a DX redist lejött, na mondom, ez biztos egy véletlen dolog. Elindítom a DX telepítőt, 80%-nál megakadás (egér kurzor sem reagált), majd 1 perc után kék halál... bár megint nem néztem meg a pontos okát, de a lényeg, hogy az alaplap megint nem deketálta resetkor a 2. porton a 2. SSD-t, úgyhogy pfff. A kérdésem, hogy valaki találkozott-e már ilyennel, és EZ MI VOLT ?! :(((
    ASUS P5Q-E, most semmi nincs húzva, Q9300, 2x2 GB RAM. A lapozófájl át van helyezve egy VelociRaptorra, SSD-n nincs, valamint mindenféle tmp könyvtárat is átraktam oda, bár csak pár hete kezdtem el használni az SSD-ket, szóval akkor sem kéne bajuknak lenni, ha annyira széjjel írtam volna őket.
    Még szerencse, hogy a Raptoros rendszerem ép, mert ez elsődlegesen a zasszony gépe.
    Mit tegyek?

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák