Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    Big fish (2003)

    Gyönyörű történet egy apáról és egy fiúról és a kettejük megbékéléséről, ahogy az apa lassan távozik az élők közül. Az apa imádta a történeteit, a fiú író lett, mégis ott a távolság kettejük között, mivel az apa szerette kiszínezni a történeteit. Sztorik a sztoriban, játszva az eseményekkel, idősíkokkal, egybeintegrálva egy kötegnyi legendát. Hiszen mi emberek múlandóak vagyunk, a mesék és legendák pedig kevésbé.

    Tim Burton legjobb filmje (bár a Charlie and the Chocolate Factory utáni munkáit nem láttam, de elnézve őket nem hinném, hogy jobbak lennének). A színészek jók, a díszletek remekek, a színészek hozzák a formájukat, az operatőri munka pedig ügyes, ugyanakkor a történet (illetve a történetek rétegei) az, ami a lényege a filmnek.

    9/10

    Kieg: Bár ezen is megtalálhatóak Burton stílusjegyei, a "való világ" történetének síkja folyamatosan találkozik és konfrontálódik a legendák síkjával, tehát a stílusát kevésbé kedvelőknek is ajánlott. Nem áll annyira a földön, mint az Ed Wood, de majdnem, és ide pont ennyi realitás kell. Hiszen az elmúlás feldolgozása sosem egyszerű.

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák