Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    Avengers - Infinity War
    (eredeti nyelv, angol felirat, 2D alap vászon)

    Háát ... Alapvetően egy nagyon pörgős moziról beszélünk, végig zajlanak az események, pár percen túl, szinte sosem ül le a sztori, szóval könnyű végigülni azt a több, mint 2 órát, egy seggel.
    Popcornt nem vittem, mert arra inni kell, akkor meg hercehurcás a pisi, szóval volt asszonnyal kettőnknek fél liter szörp, és csak mintha otthon lennénk. ;)
    A vászon pont befért a teljes látóterembe, ahol ültünk, és a hang is rendben volt. Atmos, vagy egyéb up to date featurekat nem fedeztem fel.

    A filmre marha sokat kellett várni. 10 perccel érkeztünk T idő előtt, de csak üres vászon, felkapcsolt villanyok. Időpontkor kitettek egy marha nagy O betűt a vászonra, valami katasztrofális, morajló, zúgó zaj kíséretében, és közben minden robbant a képernyőn. Láva, hótömeg, egyebek, mindez ismétlődő folytatásban.
    Vagy 10 percig tuti ment ez is, aztán jöttek a reklámok, ami kifejezetten idegesítő, mert nem ingyenes tartalmat nézek, hanem prémium áron vásárolt licenszet.
    Trailerek rendben voltak, DP2, AQP, JWE (ez utóbbi még moziban nézős lesz) meg volt még pár, de most így nem ugrik be.

    A filmmel kapcsolatban meg elég vegyesek az érzelmeim. Illetve vannak dolgok, amik csalódást okoztak.
    Hulk gyerekes próbálkozása pl szerintem semmit nem adott a filmhez, el viszont vett belőle, és nem volt szükséges a történet szempontjából.
    Páran közületek is említettétek ezt, és egyet is értek.
    Nekem az egészből az jött át, hogy Hulk konkrétan félt előjönni, ami abszolute ellentmond a karakterének, az egész lényének, egészen egyszerűen, ilyen Hulkkal nem történhet meg.
    Mégis, mitől félne? Egy bizonyos szint felett nincs értelme arról beszélni, hogy melyik az erősebb két szuperhős közül.

    A szuperhősök egyike sem félt konkrétan a haláltól, eddig legalábbis, annál rosszabb meg mi történhet?
    Meg pár pofon miatt? Ettől nagyobbakat is kapott már, pl Thor-tól a Ragnarökben. Az pl egy epic jelenet volt.
    Itt meg kiiktatták Hulkot, egy harmadszintű filler jelenet közvetlen okaként, és betették Bannert helyette, aki egyfajta Jar Jar-ként végig bohóckodta a filmet. ;]
    Meg egyébként sem így működik ez, ezt Banner szabályozza, aki viszont mindig dühös, szóval vissza kell fognia magát. Legalábbis ezt ő mondta, valamelyik korábbi moziban.
    Meg Hulk amúgy is alap karakter, és benne volt a trailerben is, szóval ez elég megtévesztő volt így.
    Szóval ezért jár a pofon egyszer.

    Azt ugye már kitárgyaltátok, hogy voltaképp simán le lehetett volna győzni Thanost, mikor Mantis beflashelte ;]
    De ez valamiért elmaradt, és ez egy igen bosszantó hiba, mivel voltaképp értelmetlenné teszi a folytatást.
    Komolyan, keresek módot rá, hogy ezt a jelenetet valahogyan visszanézzem, mert most így nincs meg, hogy miért ültek le ott a karakterek, de egész egyszerűen életben hagyták Thanost, de még csak nem is küzdöttek, hogy valahogyan legalább harcképtelenné tegyék. Ez B+ bunda ;] :DDD

    Na, a harmadik dolog, ami nem tetszett, az az elporladás, illetve a szuperhősök elporladása.
    Ez a második alkalom ebben a filmben, amikor egy heroisztikus karaktert, megpróbálnak múlandónak ábrázolni, vagy esetlennek, kiszolgáltatottnak.
    Az rendben van, hogy a fél világ elporlad, ez a sztori része, de nem illik ebbe a kommunikációba az, hogy a szuperhősök is áldozatokká válnak, vagy válhatnak.
    Bármennyire is drámai volt (egyébként szerintem nem volt az) a visszatérés annál nevetségesebb lesz. Komolyan? Még egy alternatív univerzum? Vagy időutazás?
    De hát mindenki tisztában van a folytatások tényével, akkor meg minek kellett kinyírni őket, és ráadásul ilyen picsafüst jelleggel, én nem is értem ;] :DDD
    Teljesen méltatlan ez a halál a karakterekhez, és ez sem volt igazán szükséges.

    Na, ez így 3 pofon, amit egy egy minusz ponttal jutalmaztam, így nálam 7/10 és ez kb mutatja a globális élményfaktort is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák