Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • helion

    csendes tag

    Hi!

    Van egy Epson sx400 multifunkciós ketyerém. Az első adag patron (gyári) volt, de rendeltem hozzá utángyártottat, mert az isten se győzi tolni bele az eredetit.
    Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem egyszerre cseréltem a négy origináltat négy utángyártottra, hanem egyesével, ahogy fogytak a színek. Ez a rohadék nyomtató egy ideig dolgozott az utángyártottal. Egy esetben többször is fejet kellett tisztítanom, mert nem akart rendesen nyomtatni, aztán egyszer csak hibát írt ki, mégpedig hogy cseréljem a patronokat, merthogy üresek. Persze teli voltak, de a gép nem akarta tudomásul venni.
    Mérgemben vettem bele eredeti színsort potom 13 rugóért, az persze tetszett neki, azzal működött!
    Amikor megint fogyóban voltak az immár ismét eredeti patronok, akkor már rutinosabban próbáltam hozzáállni a dologhoz, és egyszerre lecseréltem az egész sort, eredetit utángyártottra.
    De nem jött be a dolog. Nagyon úgy néz ki, hogy a nyomtatóban fut valamiféle ellenőrző program, ami a múltkori esetnél megjegyezte valahogy az utángyártott patronokat magának, és ha olyat teszek bele, akkor nem műxik.

    Kérdésem az lenne, hogy miként lehetne a nyomtatóban egy kis agymosást végezni, hogy ismét hajlandó legyen nem eredeti patronnal is nyomtatni.
    Tehát valamiféle szervizmenüben való turkálási lehetőség kéne.
    Ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák