Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lamiki

    senior tag

    válasz mr_ricsi #1019 üzenetére

    Én elhittem neked, hogy meleg a fej, a továbbiakban nem vizsgálódtam, még akár forró is lehet, (az ember bőre szerintem a 60-70 C fok meleget is már forrónak érzi).
    Én csak arra a felvetésre reagáltam, hogy ha levegő kerül a fejbe, akkor megsül a piezzo.
    Ha így lenne, akkor nekem már lenne egy 110 l-es kukára való sült Epson nyomtató fejem.
    Utángyártott patronoknál már rengetegszer jártam úgy, hogy kevesebbet töltöttek bele, a chip szerint még volt benne, de amikor kivettem a patront, mert nem akart nyomtatni, akkor jöttem rá, hogy kifogyott (ugyanis átlátszó fóliázott volt a patron oldala), vagy amikor patron kifogyáskor lusta voltam megtölteni a patront, csak kinulláztam, és ekkor néha szintén kifogyott a tinta a patronból, de mivel a chip szerint még volt a patronban, nyomtatott több oldal nagy semmit, amikor magára hagytam a nyomtatót, és nem vettem emiatt észre ezt a tényt. Ezután megtöltöttem a patront, tisztítottam párat, és nyomtatott megint rendesen tovább, vagy amikor beszárad teljesen valamelyik szín, és a tulaj hónapokig úgy nyomtat vele, mert nem ért hozzá, vagy ha levegő ellátási problémák vannak a patronban, ilyenkor pl. szöveg nyomtatáskor dolgozi rendesen, de pl fotó nyomtatáskor csak fél, vagy 1/3-ad oldalt nyomtat, mert nem kap elég levegőt a patron, és a nagyobb mennyiségű tinta elvételkor nem bír utána folyni a tinta, vákuum keletkezik a patronban, ekkor is kifogy a fejből a tinta és még sincs semmi maradandó gond. .
    Na szóval elhiszem, hogy a piezzo kristályok alakváltozása, jelentős hőtermeléssel jár, és az emberi bőrnek akár forró is lehet a fej, de, hogy ez olyan hőt termeljen ami miatt megsül a kristály, azt kétlem, viszont ha sokáig nincs friss tinta a fúvókákba (teszem azt
    hetekig-hónapokig is akár), az a kevés tinta, ami mégis rászárad a kristályokra, az akár néhány fúvóka végleges eltömődését is okozhatja.
    Pl a HP nyomtatóknál ott a tintát egy fűtőszál segítségével több száz fokra melegítik fel, s az a hőtágulás elvei szerint kitágul, és így kilökődik a tintacsepp, ott valóban rásülhet, ráéghet a fűtőszálra a tinta, ha nem kap utánpótlást,az Epsonnál azért ilyen nincs.
    Úgy tudom a Canonnál is hasonló a működési elv, bár itt van valami levegő buborék is ami a tinta csepp leválasztást segíti.

    Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

Új hozzászólás Aktív témák