Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lamiki

    senior tag

    válasz olta #1014 üzenetére

    973-as hozzászólás, próbálkozz egy kis zöld bogároldós fejtisztítással, mert beszáradt a fej.
    Elég csak azokba a csonkokba nyomni pár ml ablakmosót, amelyik csíkoz, vagy nem nyomtat.
    A Dx4400-assal szerencséd van, mert minden jelenleg kapható T0711-714-es patront elfogad, bármilyen chip verziót, legalábbis 3.11-es verziótól kezdve biztosan.
    Egy kis levegőtől, meg biztosan nem sül meg a piezo a fejben, mivel itt nincs fűtő szál, a piezo kristály feszültségváltozás hatására megváltoztatja az alakját. Pozitív feszültség hatására történő alakváltozása kipréseli a tintát a fúvókákon keresztül, ellentétes feszültség hatására, pedig ellenkező irányban változtatja meg az alakját. Szóval itt ha levegő kerűl a fejbe, akkor csak annyit csinál, hogy még jobban nem nyomtat, még többet csíkoz, mert amíg ki nem tisztítod a levegőt, addig akadályozva van a szabad folyadék áramlás.
    A pelikán patront nem ismerem, nem tudom, hogy több kamrás szerkezetű, mert akkor érzékeny lehet rá, ha levegő van valamelyik kamrába beszorulva, ha szivacsos szerkezetű akkor meg nem.
    De itt a levegő nagyon ritkán okoz problémát, inkább a hiánya szokott, ha nem tud megfelelően levegőzni a patron, akkor pl fotó nyomtatásnál a fél oldalnál kifogy a fejből a tinta, ha vársz egy kicsit megint lehet nyomtatni.
    De neked nem ez a gondod, hanem a beszáradás.

    Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

Új hozzászólás Aktív témák