Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    válasz saril #68329 üzenetére

    Mivel töltés-kisütést írtál, feltételeztem, hogy NiMH akkukra gondolsz. Egy AA NiMH akkunak sok az 1A.

    Li alapú akkukat nem kell kisütni.
    Felesleges, nem csak, hogy nincs haszna, de teljesen feleslegesen koptatod vele az akkut. Kizárólag akkor indokolt, ha kapacitást akarsz mérni, de mivel az Opus 3.0V-nál kapcsol le, és nem állítható a végfeszültség, ezért többnyire a valós kapacitásnál kisebbet mér, de összehasonlításra vagy trendelésre mindazonáltal megfelel.

    18650-es Li-ion akkunak töltéskor természetesen oké az 1A. Kisütéskor nyilván sokkal többet is tudnak, de ez itt nem releváns, mert teljesen feleslegesen sütöd ki a töltőben.

    Az adatlapon a standard charge az az áramerősség, amivel a ciklusélettartamot meghatározzák laboratóriumi körülmények közt. Ennyi a jelentősége, semmi több.
    ( Felhívnám a figyelmet, hogy a kisütést a 30Q esetében 600mA-el csinálják )
    A gyorstöltési áram, és a maximális folyamatos kisütőáram pedig azok az áramértékek, amelyeket az akkumulátor, az élettartamán belül biztonsággal elvisel, illetve képes azt leadni/felvenni ( az élettartam alatt itt maradék kapacitást és belső ellenállás maximális értéket kell érteni. Ne kérdezz konkrét értékeket, IEC ajánlások vannak, de nem kötelező betartani. )

    Ugyanakkor a BT-C3100 4 db akkut darabonként maximum 1A-el tölt. Ez neki a padlógáz. 3 hengeres, 800 köbcentis Daewoo Matiz, 5 személlyel, autópályán.
    Ahogy mondtam, hobbi töltő.
    Intenzív használatra, intenzív használatra tervezett töltőt kell használni. :DDD
    SkyRC3000, ha kényelmes vagy, és nem érdekel a pénz, vagy vannak 8 slotos töltők, vagy fogsz egy n slotos 18650 tartót, összekötöd a slotokat párhuzamosan, és megküldöd egy pl. Imax modellezős cuccal ( nekem is van ilyen kombóm, 4 slotos tartó, 2.5mm2 vezeték, a töltőm pedig max. 10A-t tud ráküldeni. ), esetleg egy 10-12 dolláros töltő célelektronikával.
    Van választék.

Új hozzászólás Aktív témák