Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZozzV6

    senior tag

    válasz WestBam #39697 üzenetére

    Ugyanez megtörtént velem az UT02-vel. Lényeg az, hogy feldobsz egy vasdarabot mondjuk egy fél cm vastag alátétet vagy hasonló dolgot mondjuk laposvasat a tűzhelyre. Valami folyasztószert mindenképp kenj a led alá. tedd a ledet a helyére. Fényképezőn vagy valamin nem baj ha melegítés közbe nézed és jól ránagyítva oldalról szépen látni fogod mikor folyik meg az ón. Még melegítés előtt készíts oda egy csipeszt vagy valamit plusz egy hideg vasat is a tűzhely mellé mert ha megfolyt az ón 1-2 másodperc után le kell venned a csillagot és áttenni a hideg vasra. Nem kell hűtöttnek lenni. Elég ha szobahőmérsékletű. Szóval led a helyén csipesz és a vasak a helyükön. Kapcsold fel maxra a főzőlapot, majd ha elért a vas kb 130 fokot felteheted rá a csillagot a leddel. Jó ha van egy infrás hőmérőd. Ha nincs akkor ott a kezed vagy csepegtess vizet a főzőlapra és ha elpárolog mehet fel a led csillaggal. aztán nézd kamerán vagy ha jó a szemed szabad szemmel. Ha a ledet párhuzamosan a csíkokkal csipesszel megmozgatod a megfolyt ónnak vissza kell rántania. Akkor jó és leveheted. Várd meg hogy kihűljön és multiméter dióda állásban tesztelheted van e moon mód a ledben :)
    A napokban fel fogok forrasztani 4 db Nichia ledet egy réz Quad Noctigonra és megpróbálhatom levideózni. Addig itt egy régebbi videóm ahol egyszerre 3 led forrad fel egy Noctigonra és a Noctigon egy réz távtartóra az Eagle Eye X6 triplához. A spacer része nem lényeges neked meg az a rugós csavaros izé sem de az alátét ami alul van a rezsón az fontos valamint látod a ledek mozgását mire kell figyelned és kb mikor kell levenni. Ebben a videóban még kicsit túl sokáig is hagytam rajta mert a piros szín is besötétedett a led csillagon.

    [ Szerkesztve ]

    Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

Új hozzászólás Aktív témák