Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Victorio

    aktív tag

    Első komolyabb tapasztalat a Convoy L6-al.

    Kb 1 órát ment max fényerőn. A fullra töltött Basen 4500 mAh akksik 3,65 V-ig merültek ez alatt. Úgy saccolom még fél órát bírt volna simán, visszavéve a fényerőt pedig még jóval tovább.
    A séta végére a nyele kellemesen átmelegedett, de nem volt kellemetlenül forró. A fej viszont puszta kézzel épp csak megfoghatóra hevült.

    A fénye brutális. 100 m-en belül nappali világosságot varázsol, de még ennél jóval messzebb is bőven elvilágít.
    A fénykéve viszonylag szétterülő, ez nálam előny, mert így az út két oldalát is jól bevilágítja. A rettenetes fényár ellenére középen sem kápráztat, szép kontrasztosan látni vele mindent. Ez az OP refi és a 5000 K, neutrális színhőmérsékletű a LED érdeme. Hasonlítottam már össze ugyanolyan lámpát, a hideg fényű az ránézésre fényesebbnek tűnt ugyan, de meglepő módon mégse lehetett annyira jól látni vele mint egy ugyanolyan, de melegebb fényű LED-del szereltnél.

    Az is tanulság, hogy erdőbe jóval használhatóbb egy flood lámpa, mint egy spot fénykard. Igaz, így nem lehet dicsekedni a haveroknak, hogy az én lámpám visz messzebbre.

    A szántás széléről az útra beugráló nyuszira rávilágítottam, rögtön megdermedt és csak amikor 2 méter közelre értem csak akkor ugrált el tétován. Gondolom mennyire káprázhatott a szeme. :D
    A vadászlakban meg az ajtóban várt a gondnok, mert kilométerről látszott a fény, azt hitte valami orvvadász jön autóval. :)

    Ami pozitív:
    Hatalmas a fényereje.
    Nagyon szép fényű, kinyíló a vetítési képpel.
    Max fényerőn is megfelelő üzemidő.
    Teljesen jól kezeli a keletkező hőt.

    Ami negatív:
    Jókora súlya van, nem egy EDC lámpa. De ezt a tudást valószínűleg lehetetlen kevesebből összehozni.

    Kicsit félve vettem meg, nem voltam biztos, hogy ki tudom-e majd használni. De most már tuti, hogy éjszakai túrákra ezentúl ezt viszem, a fénye bőven kárpótol a kis súlytöbbletért.

    Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

Új hozzászólás Aktív témák