Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Egy németországi kiskereskedésben eladott Razer terméket lehet itthon garanciáztatni?

    Egy Ouroboros-ról lenne szó, amit úgy egy éve vettem használtan és a Synapse szerint még érvényes a garanciája.

    Ironikus módon azért váltotta az elődjét (egy régi revíziós Lachesis-t, amit ezzel párhuzamosan egy kisebb elvárásokat támasztó családtagnak ajándékoztam), ami igazából 99%-osan működött még, mert kezdett idegesíteni, hogy néha nem reagált a görgőkattintásra, illetve mindig is inkább rádiós egeret szerettem volna (volt is még régebben, csak aztán másképp alakult). Erre fel az az Ouroboros még zavaróbb. Kezdettől fogva van vele több-kevesebb problémám.

    1: Egyrészt durván egy napot bír ki az akkumulátora. Ha ébredéskor bekapcsolom a gépet, aztán nem rakom vissza a dokkolójára, mikor pár perctől hosszabb időre hagyom magára a gépet (ha itthon vagyok, akkor egész nap megy, akkor is ha alig használom), akkor 50-50%, hogy kibírja-e, míg lefekszem, és elég lesz-e akkor megkezdeni a töltést, mikor már lekapcsolnám a gépet.
    Viszont, ha rendszeresen visszarakom a dokkolójára napközben, az egyrészt kellemetlen, másrészt pár hónap alatt kinyírja a Nikkel-es akksikat, ha így össze-vissza vannak töltögetve, így ettől esik záros időn belül ~12 óra alá az üzemidő (hacsak nem vagyok hajlandó pár havonta eldobni egy-egy akksit). Esetleg megoldás még az, ha külső adapterrel töltöm és folyamatosan cserélgetem váltásban, mikor kell, de ez is kellemetlen és szerintem hamar meg is lazulna a háta, ha rendszeresen szétszedném.
    Tehát "rádiós is meg nem is". Határeset. Inkább azt mondanám, hogy kompromisszumokkal és/vagy bizonyos megkötésekkel használható vezeték nélkül is.

    2: Másrészt jól feltöltött akkumulátorral is előfordul (de csak rádiós módban, kábellel csatlakoztatva sohasem), hogy egy-egy másodpercig nem reagál semmire. Ez teljesen véletlenszerű (neten olvasgatva sokan DPI, vagy más beállítás módosításhoz kötik, hogy így megzavarodik, de én nagyon ritkán nyúlok a beállításokhoz, és így is előfordul olyankor is, mikor nem módosítok semmit).
    Ez is változó, talán a rendszeresen frissülő szoftver verziójától is függ. Viszont nekem szükségem van a Razer szoftverére, mert a szokásos beállításaim közül (pl. hüvelygombok átprogramozása) nem minden működik a Windows beépített HID driver-ével és a Synapse nélkül. De mikor egyszer mégis tesztelgettem így, úgy rémlik ilyenkor is megzavarodik néha (csak így nem láttam az akku állapotát, ezért lehet, hogy már az alacsony töltöttség volt az oka).

    Nagyon furcsának tartom, hogy a Razer levette a weboldaláról az első publikus firmware updater-t és azóta sincs újabb verzió (beta-t sem találtam), pedig a netes beszámolók szerint ugyan továbbra sem hibátlan, de határozottan jobb lett az egér ezzel a firmware-el (úgy rémlik, hogy én szerintem már eleve ezzel a verzióval vettem meg, vagy gyárilag, vagy az előző tulaj frissítette, de próbáltam újratelepíteni is).

    Szóval szerintem nem konkrétan az az egér a hibás, hanem minden ilyen Ouroboros (ha nem is minden Ouroboros, de ez a hardware revízió, ami nekem is van), mert másoknak is vannak ilyen vagy hasonló problémái. Így nem is tudom, hogy mit tudna vele kezdeni egy szervizes (esetleg felajánlhatná, hogy vásároljam le az árát más Razer termékre...?). A Support-al hiábavalóan próbáltam levelezgetni.

    Szerintetek mit csináljak vele?
    Küldjem esetleg vissza Németországba, ahol először eladták?
    Ez azért nagyon rizikós, mert néha akár egy álló napot is kibír, mielőtt lemerülne és hülyéskedne, máskor naponta többször is megbolondul, de akkor is csak pár-pár másodpercre (de épp elég idegesítő ez még akár netezés, nem még játék közben), illetve megesik, hogy már napközben be kell dugnom töltődni (gondolom jobban merül, mikor ténylegesen is használom, nem csak ül magában, de bekapcsolt géppel).

    Ja még akksihoz: a LED világítása fixen ki van kapcsolva (esztétikai okokból is).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák