Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bwoay

    nagyúr

    válasz Bozek #18875 üzenetére

    - abszolút igazad van, azt leszámítva, hogy előtte szerepelt a mondatban a "nincs". tehát a kettő együtt nincs benne. két feltétel egyszerre, nem vagylagosan. de szívesen átfogalmazom az eredeti mondatot úgy, hogy vagy wi-fi, vagy világítás nincs benne, nagyjából talán akkor is igaz lesz az állítás, miszerint ritka már manapság az ilyen - de van rá példa, mint mondjuk a PB Basic 3.

    - pont azért nem életszerű, mert a legtöbb helyen elérhető mobiban is, ahogy írod. ha meg valakinek kiterjedt epub gyűjteménye van, de képes mindehhez a világ egyetlen olyan gyártójától választani olvasót, ami ezt a formátumot nem kezeli, akkor... :U biztos van ilyen, de erre vagy azt mondom, hogy nem életszerű, vagy a te szavaiddal élve: megérdemli a sorsát. mármint megérdemli azt a plusz egy kattintást könyvenként, sose legyen nagyobb problémánk az életben.

    - nem is állítom, hogy mindenki expert. csak azt mondom, hogy a Calibre használatának lehetősége tulajdonképpen mindenki számára adott, aki pedig kiterjedt könyvtárral operál, annál vélhetően fel is vetődik fel az igény, hogy átláthatóvá tegye, akár ezzel az alkalmazással. az már csak hozadéka, hogy (bizonyos keretek között) a formátumok közötti átjárhatóságot is biztosítja.

    - rendben, megérdemli - bár ez a sanyarú sors egy kattintást és 2 mp-et követel meg az embertől könyvenként. vagy egy kattintás és pár percet könyvtáranként.
    egy példa: van egy nyomtatott könyv, amivel rendelkezel, de szeretnéd újra elolvasni, csak ezúttal már nem papírról. és lehetőleg anélkül , hogy újra meg kelljen vásárolnod, vagy egész egyszerűen pdf-en kívül más formátumban nem fellelhető. megesik, hogy egy scannelt pdf is jobb, mint a semmi.

    régen szakadt, szamárfüles, megsárgult saláta könyveket is gond nélkül olvastunk, amikből hullottak ki a lapok. most meg finnyáskodunk, hogy nem megfelelő a formátum, nem lehet a frontlight színhőmérsékletét állítani, meg nem is egyenletes a fény eloszlása, nem elég gyors a lapozás (holott mindegyik olvasón jóval gyorsabb, mint egy papír könyvél), vagy nincs rajta Sudoku :DDD sorry, jól elkanyarodtam! csak kikívánkozott. nagyra tartom azokat, akik "ezeréves" readereket használnak mind a mai napig, a legnagyobb megelégedéssel, és magasról tesznek az aktuális fejlesztésekre és trendekre. és ez nem azokról szól, akiknek van a gyűjteményükben egy prs-350 is, hanem azokról, akiknek nincs is azon kívül más ;]

    [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

Új hozzászólás Aktív témák