- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Korábban a DIGI EPG úgy jött, hogy minden frekvencián minden adó EPG-je megvolt az adott frekvencián megjelenő EIT táblában. Ekkor nálam jól működött az EPG megjelenítés a csatornalistában. Mostanában megint úgy jön az EPG, hogy egy frekvencián csak az adott frekvencián fogható csatornák EPG-je van jelen az aktuális EIT táblában duplázva. Hogy ez jó vagy nem azt nem tudom megmondani. Mnden bejegyzés duplán szerepel, azonos tartalommal sorszámozott rendben. Ezért az EPG táblában 2 x annyi sorszámozott bejegyzés van mint amennyi műsorszám.
Amit írtál a csatornaváltásról / újraindításról az nálam is valahogy így van.
Értelemszerűen az üres EPG akkor telik meg helyesen, ha az összes frekvenciáról egy-egy csatornát bekattintok. Ezután újraindulás után úgy tűnik megvan minden bejegyzés és most például működik is. Miután rákattintok egy adóra akkor "meghülyül". Azt hiszem a meglévő EPG-t részben ilyenkor felülírná a DVBViewer, de mintha ez nem történne meg. Talán kísérleteznem kellene, ha lesz rá időm ...
Talán ezzel kéne kísérletezni:
Tárolt EPG adatok felúlírása, ha jól kódoltam ki: Presistent EPG data
A stream-ben jővő EPG tiltása: Do not receive EPG dataEz EPG formátum helyességét a TransEdit programban lehet megtenni. Az EPG szabványos leírása letőlthető regisztráció után: ETSI
-
zhagyma
őstag
válasz
PeterPH #8962 üzenetére
Sose csináltam mert annyira nem érdekelt az EPG. De tippem van:
A mux-ról küldött EPG tiltható: DVBViewer -> Options -> EPG -> Do not receive EPG data
Itt néznék körül az EPG információk betöltése céljából. Valamelyik plugin jó lesz a feladatra: DVBViewr EPG plugins. Az EPG információk forrássa után pedig itt kutakodnék: XMLTV fórum:
-
zhagyma
őstag
válasz
PeterPH #8959 üzenetére
Azért nem írtam a support-nak, mivel a DIGI nem következetesen "produkálja" a hibát. Van amikor hiányos az EPG, van amikor duplikált. A TV betárazza és észre sem venni ... Amúgy lehet a DVBViewer-ben nets EPG szolgáltatót is beállítani és letiltani a stream-ben jövő EPG-t.
-
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtam, hogy hova írjak, így mivel itt sokszor van róla szó, ide írom....
Tehát, dvbViewer-t használok, és elég sűrűn elmegy az EPG. Értem ez alatt, csatornát váltok, és azt írja ki hogy nincs EPG adat, aztán nyomok a távirányítón hogy mutassa az EPG-t és utána van, de van hogy órákig nincs, másik programnál van folyamatosan. Ráadásul van olyan hogy odakapcsolok valahova és van EPG, de 2perccel később már nincs, pedig ugyan az a műsor megy.
Mi lehet a probléma?? (tiszta szoftver...)
-
kennystyle
aktív tag
ezt az EVR custom renderer-t nem vágom, de majd csak megtalálom menüben, de ha ott van ahol a DirectX9 vagy hasonló lehetőségek akkor már próbáltam.
Mondjuk SmartDVB 10% körüli proci terhelést írt amikor akadozott, de azért próbálkozok majd.
Ja és ami még érdekes, hogy a DVBviewer-ben a decoder fül alatt MPEG2 decoder-t nem talál. Alapból MPC-HC-t használok, lehet kéne feltegyek valami codec pack-t ?
-
kennystyle
aktív tag
válasz
kennystyle #8735 üzenetére
Bárkinek valami tippje erre ?
Eddig 64bites W7 volt, most felraktam friss installként egy 32bites Vistat, de ugyanaz a helyzet.
Egyáltalán kizárhatom, hogy a jelerősség lenne a probléma, ha a DVBviewer 80%-ot ír, a SmartDVB meg 64%-ot, vagy ettől még lehet a jelszint gázos ?
-
kennystyle
aktív tag
sziasztok,
Cablestar HD2-m van. Digi a szolgáltató, csatornákat gond nélkül megtalálom DVBviewer-el (technisat edition) és SmartDVB-vel is, jelerősség 80%.
A probléma, hogy akadozik a kép folyamatosan mindkét DVB progival, ugrál, cicceg...
A vas X2-es AMD (2,3ghz) + 2gb RAM és 64bites Win7-t használok.Van tippetek hogy mi lehet a probléma ?
-
gulyasa
őstag
válasz
Lantos28 #8471 üzenetére
A vétel attól is függ, mennyi fémet (pl. betonvasat) használtak a ház építésénél.
Lehet, hogy a lakás másik részében jobb lenne a vétel.
Ki kellene derítened, hogy a hozzád legközelebb eső adótorony milyen irányban helyezkedik el.Szer.: Ja és próbáld ki a dvbviewer-t, hátha azzal jobban fog menni. (Igaz, ez egy fizetős program.)
-
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom melyik topikba lenne érdemes beírni a problémámat, de mivel itt már pár emberrel cseréltem tudást és nem annyira off, így ide esett a választás!
Tehát, rendeltem egy Technisat Cablestar HD2-t hosszú tanakodás után, CI slottal együtt kiemelkedően jó árért 15400 HUF-ért hozzám is vágják ha megérkezik a kártya... Dobozban van hozzá DVBViewer TE (Technisat Edition) névre hallgató program is. Na ezzel vagyok bajban... sima DVBViewer-t ismerem, egyik ismerősöm ezen keresztül nézi az adásokat, de ez nekem teljesen új verzió... Valaki ismeri ezt a változatot? Tudjátok esetleg miben különbözik a sima verziótól? Butított-e vagy a sima szoftver minden tudása benne van? Jó lenne előre tudnom, mert ha butított akkor inkább rászánok pár eurót és befizetek egy sima DVBWiever-re...
Válaszotokat előre is köszönöm...
UI.: Kerestem a TE változatról infót, de semmi lényegit nem találtam, ezért fordultam hozzátok!
-
hcs57
addikt
válasz
BigBlackDog #8398 üzenetére
Amit szeretnél, azt nem a tuner, hanem a szoftver fogja neked biztosítani. Pl. a DVBViewer program.
-
zhagyma
őstag
válasz
ps_feri #8314 üzenetére
A Telefunken TTR-200C esetén a Telefunken szerint szerzői jogi okokból nem lehet lejátszani a felvételt. Valójában a legtöbb lejátszó program egy ts file esetén PMT táblát keres, amit a Telefunken firmware nem tesz be a ts file-be. A TSDoctor-ral "átpörgetve" és felvéve a file-t bekerülnek a hiányzó táblák a ts file-ba. Lehet a Te készüléked is hasonlóan viselkedik ...
Ui.: A DVBViewer lejátssza a ts file-t akkor is ha hiányzik belőle a PMT tábla.
-
zhagyma
őstag
Csinálsz egy digi.ini file-t a következő tartalommal (értelemszerűen aktualizálod a lakóhelyed szerinti frekvenciakiosztás alapján: DIGI csatorna és DVB-C frekvencikiosztás városonként):
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=12
1=121000,5,6900
2=354000,5,6900
3=362000,5,6900
4=370000,5,6900
5=378000,5,6900
6=746000,5,6900
7=754000,5,6900
8=762000,5,6900
9=770000,5,6900
10=778000,5,6900
11=786000,5,6900
12=794000,5,6900A digi.ini file-t bemásolod Windows 7 esetén az alábbi könyvtárba:
C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer\Transporders
Utána:
1. DVBViewer menü -> Channel -> Channel editor: estleges előző keresés törlése
2. DVBViewer menü -> Channel -> Channel scan:Target root: csatornalista neve.
Reception type: Cable
Transponder list: DIGIKABELAjánlott opcíó: In-depth Search (NIT táblát is megkeresi a frekvencián)
-
Advi
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata USB-s DVB-T tunerrel?
Konkrétan http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260500880947
Win7 automatikusan felismeri, xp alatt a cd-ről megy fel a driver.
De sem a saját programjával sem DVBViewer-rel nem talál jelet.
Az antenna lehet rossz, mindjuk ez nem túl nagy, de próbáltam az utcán is,
Székesfehérváron.
Vagy az egység nem jó? Van rajta led, de az nem tudom mikor kell világítson.
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni. -
PikkPukk
csendes tag
válasz
zhagyma #7187 üzenetére
Én Win 2008 R2 + Leadtek Dongle DVB-T (DIB7700) vevővel tornázom. Kevés sikerrel...
Felraktam a 64 bites Vista drivereket és ezt (ezeket) is:
[BDA stack installer]
Ezután is csak a VLC volt hajlandó kezelni a tunert, ami nem éppen felhaszánló barát ezen a téren.
ProgDVB, SmartDVB, HomeSys, Winfast PVR2, TSreaderLite egyáltalán nem detektálja, DVBViewer is csak az Options menüben látja, a Scan-channels-ben már nem...
Ha esetleg van valakinek egyéb tapasztalata, megoszthatná...ui: bocsi, ha már volt a téma, nem olvastam el csak pár száz hozzászólást...
-
zhagyma
őstag
" ... Megoldható valahogy, hogy egy USB-s dvb-c tunerrel egyszerre több csatornát lehessen nézni? ..."
Igen megoldható, de ahogy írtad csak az egy frekin lévő adókat lehet ily módon megtekinteni 1 tuneres felállásban. Biztosan más DVB programok is képesek rá, de Nekem ez van: DVBViewer. Mondjuk nem erre lett "kihegyezve" a program, de működik.
Lion-Heart Hidd el olcsóbb egy STB ha egyszerűen csak nézni akarsz egy TV-t. Ha ennél több kell, az sajnos többe is fog kerülni ...
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Vásároltam az ebay-en egy ilyen kínai DVB-T usb csodát, kemény 7 dollárért és
kiválóan működik, sőt meglepetésemre a jel minősége(erőssége) 100% amí a gigíbyte u7300 márkás cuccnál 55% volt...na ez miért van?illetve dvbviewer-t használok hogy tudnám összehozni a távirányítóval?
köszi
-
-
PeterPH
senior tag
válasz
envagyok #7922 üzenetére
Valóban, elírtam.
Azthiszem ha a DVBserver engedélyezve van benne, akkor lokális hálózaton bármelyik DVBViewer tud hozzá kapcsolódni csak fel kell venni a megfelelő "Unicast Device"-ot (lásd leírás).
Lokális hálózaton úgyszintén működik a DLNA (upnp), ha bekapcsolod. Ezt látja a TV-m, és a médialejátszóm is, kiválaszthatsz benne korábbi felvételt, vagy épp futó csarornát, stb-t.
WEB-en a melóhelyről is látom. Ehhez kellett a routerben 1 portforward a webserver-ben megadott porthoz, és 1 a streamserver portjára. Így távoli gépről is meg lehet nyitni a web oldalát. Ha ott rákattintok egy műsorra, és ott a stream gombra, majd kiválasztom a "direct connection"-t, akkor bekéri a VLC.exe elérhetőségét, majd azzal megnyitja a stream-et.
Nekem egyetlen problémám az volt, hogy a w7 tűzfalában a recordingservice csak lokális hálózatra volt engedélyezve, távolira nem, de miután megtaláltam, és engedélyeztem, működött rendesen.Beágyazott videóképet nem tudom hogyan lehet kicsiholni, de ha te tudod megírhatnád.
-
envagyok
veterán
válasz
PeterPH #7921 üzenetére
Ja ez fenn van, de ez nem webservice, hanem recording service...
Ez fut a htpc-n, nincs is vele gond.
Csak az a baj, nem tudom nézni a kliens gépeken.
Elindítom a wmp-t, ott látja a dvbviewer eszközt, de nem jönnek be a tv adók nevei.
Próbáltam weben keresztül, ott a műsorra kattintva jön fel az ablak, majd várok és semmi, fekete marad a beágyazott videó képe, mindeközbe recording service idle.
Az eset smart security-ben még a tűzfalat is kikapcsoltam, így sikerült eljutni idáig.
Az op. rendszerem win7.
Ami érdekelne:
router beállításai, eset smart security beállításai, ill. az hogy mivel és hogyam mézhetem...
THX -
sittes79
addikt
na köszönöm a sok segítséget végülis sikerült osszehozni, nem gondoltam volna
hogy ennyit fogok vele kínlódni--2 napde most fullos minden...dvbviewer csíkosodott csatorna váltáskor, de
utána olvastam és kilőttem a gyors csatorna váltás opciót.szóval nagyon köszi mindenkinek ha Pécsen jártok vendégeim vagytok 1 vagy több
sörre -
sittes79
addikt
válasz
zhagyma #7896 üzenetére
4.5 van, de erős problémám van win 7 alatt a dvbViewer-el, de most kezdek mindent előlről.
-melyik képleképezőt válasszam?
Azt vettem észre, hogy a viewernek stabilabb,erősebb jel kell, mint más progiknak.
A tuner gyári szoftverével semmi kockásodás, közben a Viewer-el erősen kockásodik.
Lehet kodek kérdés is? jelenleg arcsoft van beállítva+coreavc -
sittes79
addikt
az usb hosszabítós dolog megoldani látszik a problémát...igaz újra telepítettem mindent
driver, progit stb. media center nagyon jó progi és kezeli a hozzá adott távirányító.dvbviewer szerintem a legjobb...de nálam nem valami stabil(win7)
-
sittes79
addikt
kérlek segítsetek kezdek megőrülni
adott egy laptop winxp-vel gigabyte u7300---tökéletes kép, jel minden, van csatorna,
szoba antenna ugyan azon a helyen hagytam végig......asztali gép win 7---semmi, nuku kép, dvbviewer-ben ugrál a jel mint állat.
na ez mitől lehet? asztali gép jobban árnyékol??? nem értem.
köszi
-
Capella
senior tag
válasz
sittes79 #7653 üzenetére
Én azt mondom, mint Rick4.
Nekem legjobban a DVB Dream 1.5e vált be Media Player Home Cinema együttműködéssel. A VLC szálkás képet ad.A DVBViewer biztosan sokat tud, de valahogy néhány ok miatt nekem nem jött be. Kockásodott néha, de lehet hogy más kodek kellett volna.
A Homesys is ment 64 bites Windows 7-en. Telepíti magának a .NET 4.0 keretrendszert, ha nem lenne fenn. Jó program, sokat tud, egyéb olyat is ami annyira nem kellett.
Végső esetben a Windows 7 Media Centerével is lehet próbálkozni.
-
Scrym
tag
Üdv Guruk!
Nem tudtok valami frankó szoftvert ajánlani Gigabyte 8300-as Hybrid Tunerhez?! Felvétel nem fontos, inkább, hogy rendesen tudjam nézni az adásokat és működjön az EPG.
Ami van hozzá, a gyári (VivoTV), az nem volna rossz, de van benne hiányosság bőven, és az EPG sem működik.
ProgDVB-vel, DVBViewerrel működik az EPG, de az analóg adásokba nem tudok életet lehelni. Nem tudtok valami felhasználó barát kis programocskát ami kielégíti a vágyaimat?!
Vagy akár valami frissítés a VIVOTV-hez?Előre is köszi!
-
kezdő
senior tag
A Quality is 90% feletti, csak épp leborult az antenna mikor a kép készült és nem akartam újra 11 percet várni.Ennek figyelembe vételével mi állapítható meg a tuneremről? A Kabhegyet fogom elég magasról (9. emelet) egy botantennával. VLC élvezhető, Media Center akadozik, DVBViewer néha pixelesedik.
A tuner egy noname akármi, drivert is alig találtam hozzá.
Van egy Gigabyte U7000 tunerem is, az folyamatos képet produkál ott ahol ez a noname akadozik (Kabhegy közel van, itt mindkettő jó). Viszont DVBViewer szerint (azonos helyen a Gerecséről) Gigabyte 44% míg a noname ott is 90% körüli. Gigabyte tunerrel még nem végeztem TSReader mérést és sajnos 1-2 hétig még nem is tudok, de egyre jobban foglalkoztat ez a kínai csoda.Hibás nem lehet mert néhány program képes élvezhető képet produkálni vele. A jelszintet szinte mindig 90% körül mutatja ott ahol a márkás és talán ebből kifolyólag jobb Gigabyte csak ~44%.
Driver hiba lehet? A gyártó honlapján (eMPIA) csak egyetlen egy driver van, hol keressek másikat?
Vagy egyszerűen csak erősebb antennára vágyik a TSReader mérése szerint? -
oszy
veterán
Sziasztok!
Van egy ASUS MyCinema-U3000 Hybrid usb-s tv tunerem. Próbáltam a Homesys programot, de eléggé lassú és vannak olyan dolgok amik nem tetszenek benne. Most felraktam a DScaler-t. Na ez teljesen lelassította a laposomat. Ráadásul nézhetetlenül talál csatornákat. 55-ből 9-et.
A legújabb próbálkozásom a DVBViewer. Ezt beállítani számomra meg lehetetlen. Azt írja nem találja a hardvert.
Ja, amit gyárilag adtak a tunerhez csak kék színű képet ad. Igaz nincs semmi codec a gépemen csak a VLC lejátszó. Lehet itt a bibi? Windows XP SP3 (EREDETI) van a laptopon.
Köszönöm előre is ha segítetek.
-
zhagyma
őstag
Korábban linkeltem egy tárhelyet. Úgy tűnik a kérdéses STB-ből származó stream még fennt van. Tegnap lejátszottam DVBViewer-rel (kép/hang jó). Kidumpoltam: 188 byte-s csomagokból áll, tehát szabványos ts stream. A kép- és hangcsomagokat azonosító pid is van a csomagok fejlécében. Viszont nincs leíró tábla, amiből a programok kinyerhetnék a stream információkat. Valószínűleg ezért hasalnak el. Lehet hogy csak ragasztani kell a ts elejére egy PMT táblát tartalmazó 188 byte-s ts csomagot kitöltve ...
-
zhagyma
őstag
válasz
jomagam76 #7184 üzenetére
Nekem is Hauppauge tunerem van bár nem használom a WintTV semmelyik verzíóját. Szerintem KPack le és amennyiben WinTV6-t használsz upgrade WinTV7 2.2d-re. Én ezt használom helyette: Windows 7 x64 + DVBViewer + AC3filter + monogramaac.
-
zhagyma
őstag
A DVB-C tuner kártya tökéletes választás. A kiszemelt videókártya szerintem ideális HTPC-be. Az 512 Mbyte videómemóriával szerelt változatok ajánlottak a HD videó "szaggatásmentes" kikódolásához (így a Blu-Ray bitsream sebessége sem fog kifogni rajta). Kisebbet én sem vennék.
Ha van linux-os "vénád" esetleg linux és XBMC lehet a megfelelő. Amennyiben windows és nem akarsz sokat "tökölni": HomeSys, DVBViewer, Médiaportal tünik jó választásnak szigorúan windows 7 alatt. Nagyobb memória esetén a Windows 7 x64-l sem lesz semmi bajod.
-
jumpi
csendes tag
Üdv mki!
Légyszi segítsetek! DVBVieweren nem tudom belőni a hangot... a kép über faxa csak nincs hangomEz Codec hiba? amúgy VLC playeren megy az adás csak az az egy hibája hogy minden indításkor bekell neki lőni a paramétereket... nem annyira zavaró csak a Dvbviewer jobban bejönne ha lenne hangom... Köszi!
ui: amúgy visszaolvastam hd codec packot ajánlják csak hogy googléban ez nagyon tág fogalom..
-
attilav2
őstag
Technisat cablestar kártyám van és digitv digitális adást nézek. A kártyához a mainconcept H264 codec-t adják, ami HD adásoknál 40-50% proci terheltséggel dolgozik.
Ha a dvbviewerben átállitom a h264 codec-t microsoft-dtv-dvd codec-re akkor a HD adások proci terhelése 15-20% körül alakul. Ez jó is lenne, csakhogy ha ez a codec van beállítva és lecsukom a tálcára a dvbviewert akkor időnként eltünik a kép (feketeség) néhány mp-re. Amúgy ha teljes képernyőn megy a dvbviewer akkor nem jelentkezik a probléma, a microsoft codec használata esetén a digisport hd kockásodik, ha a mainconcept van beállítva akkor nem. Konfig: Asus M4A88TD-V EVO integrált radeon HD4250, Athlon X2 2.9ghz Win7 64bit. A legújabb catalyst van fenn. Egyébként a mainconcept h264 codec-ben bekapcsolható valami hardveres gyorsítás de ez a mező inaktív, lehet hogy a mainconcept codec 32 bites volta miatt nem tudja használni a dxva-t ? -
wlantal
tag
válasz
zhagyma #7070 üzenetére
Majdnem.
CableStar Combo HD CI + (TechniCrypt CX + Mindigtv kártya) + DVBViewer Pro nálam a nyerő kombináció. -
m_kovacs
tag
Tapasztalataim:
Winfast DTV Dongle Gold USB-és vevő.Előző állapot:A TSreader mindkét (A,C) mux 100% ot mutatott. A DVBviewer A mux 94%, C mux 88%.
Beállítottam az antennát a TSreader 2.8.46b -vel. 802MHz (Széchenyi hegy) kb.15km a toronytól, teljes rálátás
Signál Strength:-11200 Quality:100%
1 óra működés után az összes error:0 Ezután rögzítettem a TSreader-rel 30 percet a Duna Autonómiárol.Errorok ismét nulla!DVBviewer 4.2.1 szintén 802MHz,Duna,Duna Aut. minőség 88%!!!
A TSreader-rel rögzített TS-t megnézve, időnként igen durván kockásodik! Annyira, hogy a vágni sem lehet a H264TS_Cutter-rel. Ugyan ez a helyzet, ha a DVBviewer-rel rögzítek a 802Mhz-ről.Durván kockásodik.
A TSDoctor nem jelent megoldást, a szemmel látható durva kockásodás ellenére hibátlannak jelzi a TS-t.A TSreader-rel az antennát nem lehet 100%-nál jobban beállítani, a DVBviewer-el viszont sikerült további állítgatással 100% ra beállítanom a 802MHz-en! Ekkor 746Mhz-en a minőség 94%.Hát így jártam a TSreader-rel!
-
attilav2
őstag
Vettem egy Technisat cablestar HD2 digitális kábeltv vevő kártyát, ami képes HD adások vételére is, veszi is őket de eléggé akadozik a kép és késik a hang. Az SD adások jól jönnek.
A gépem PIV prescott 2,8 Abit ic7, 2gb, Nvidia 6200 128mb 128bit, a gépem Agp-s. Az 1080-as hd-kat a gép nem igazán tudja lejátszani, a 720-asokat viszi ha az Smplayerben játszom le,(minden kódek benne van tehát független a rendszertől), és kikapcsolom a deblockingot(hurokszűrőnek van fordítva), máskülönben akadozik.
Új gép összerakását határoztam el ami nem kis pénz, de nem tudom jól döntöttem e, vagyis esetemben lehet hogy elég lett volna csak egy hd gyorsítós vga ?
A konfig amit rendeltem Athlon X2 245 2.9ghz Asus M4A88TD-V Evo/USB3. A lap 30 rugó, a proci 14, a memória csak a következő hónapba fér bele.
Aztán kapcsoltam mert láttam hogy lehet még kapni agp-s Ati HD4xxx kártyákat, lehet hogy egy ilyen 20k körül, megoldotta volna a gondot ?
A technisat szoftvere a mainconcept h264 kódeket telepíti fel, és a dvbviewer ezt használja, ebben a kódekben bekapcsolható a hd gyorsítás de ez a mező értelemeszerűen üres.
Ha raknék a gépbe egy Ati HD4xxx-et, akkor együttműködne ezzel a kódekkel ? Vagy akkor is proci limites lenne a dolog ?
Jól döntöttem hogy új gépet rakok össze, vagy elég lett volna egy vga ? -
m_kovacs
tag
Dvbviewer-ben csak időzitett felvételt készítek, az EPG ben választom ki a megfelelő csatornát a megfelelő hanggal.
Én az M1,M2 nél AC3-at választom.
Teljes muxot nem tudom hogy kell felvenni Dvbviewer-ben.(szerintem nem lehet)
Teljes muxot idáig csak a Tsreader-el, és talán az Altdvb vel tudtam felvenni.
Próbáltam ide képet beilleszteni, de egyelőre nem sikerült. Hátha ez a link megmutatja a képet.
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-11/24/192748_xfgmcxgmujtr5czr_epg.jpg -
atesss
addikt
válasz
m_kovacs #6972 üzenetére
Azt nem értem, hogy minek van két hangsáv az M1-en.
És te akkor a Dvbviewer-ben beállítod előre, hogy melyik hangsávot vegye fel ?
De ha teljes muxot veszel fel, akkor nálad is több hangsáv kell hogy legyen.
Meg a EuroNews felvételénél is 3 (vagy 4 ?) hangsávnak kellene lennie, nem ?Melyik hangsávot lenne érdemes meghagynom ?
A bitsebesség alapján logikusan inkább a 384-es AC3-at, mint a 128-as MP3-at.
De a kompatibilitás miatt lehet jó lenne, ha maradna mindkettő.
Bár a dupla hangsáv eleve inkompatibilitást okozhat...MkvMerge: Persze, nem TS vágásra mondtam, csak hogy a GUI felépítése nagyon hasonló.
-
m_kovacs
tag
Elnézést, nem gondoltam kellően végig,mert én csak
ritkán találkozom vele, nekem természetes hogy a TS-ben csak egy hangsáv van.(Dvbviewert használok felvételre)Ha ritkán az Alcor 1500 STB-vel készítek felvételt, akkor előfordul(csatornától függüen) hogy több hangsáv van a TS-ben. Ekkor nekem is hibát jelez a
H.264 Ts_cutter. A tsMuxer GUI vel új TS-t készítek,amiben csak egy hangsáv marad. Ekkor már
tudom vágni a Ts_cutter-rel.
Az Mkvmerge nekem nem kezeli a TS állományt,és nem is találom benne a vágási funkciót. -
killdashnine
csendes tag
megjött a friss ropogós Technisat CableStar HD 2, volt kis időm tesztelni is. win7 x64, dvbviewer.
általánosságban véve meg vagyok vele elégedve, dvbviewer megy szépen, stabilan vele, csatornaváltás azonos frekvencián fél sec, nem azonoson 1 - 1.5, epg jön rendesen, egyszóval nincs panasz. az egyetlen dolog ami zavar, hogy 2 osztás után jut el hozzám a koax, és mire ideér, pár csatorna már igen tré minőségben jön (szaggat, hibás gop-ok tömkelege), más be se jön. megnéztem, és az első osztás előtt, sima toldóval, 10méter koax-szal az oszloptól kifogástalan minden, vagyis a 2db osztó erősen visszavesz a jelszintből, vagy megszűr néhány frekvenciát. kérdésem vmi hozzáértőtől: ha teszem azt, az elosztókra szükség van mindenképp, mert több tv van, akkor mi lenne a megoldás? aktív elosztó? vagy egy erősítő még az első osztás előtt?
-
vassp
csendes tag
Sziasztok.
hogy lehet dvbviewerben aac hangot beállitani?
éé digitális adásokat avc video kodekel és mp3 hangal felvenni?
elöre is köszönöm -
Capella
senior tag
64 bites Windows 7 alatt egy másik USB stickkel nekem ment a TSReader rendesen a BDA compatible source .dll fájllal.
Viszont az Alcor DTV Duo esetén nem jó semmivel sem.Hiába próbáltam csereberélni átnevezve is.
Ha ezzel sikerült már valakinek összehozni a TSReadert, örülnék, ha megírná hogyan.A DVBViewer-nél inkább tapasztaltam kockásodást én is jó jelszint és minőség mellett is, de lehet hogy inkább csak eleinte. Ott meg mindegyik kockásodik valamennyire.
A Win7 Media Center is hajlamosabb kockásodásra, ahogy láttam.Ami elég jó lejátszó kombináció, az a DVB Dream 1.5e + MPC Home Cinema. A VLC inkább fűrészfogas alakokat produkál.
Végül is az ehhez a tunerhez adott TotalMedia 3.5 se annyira rossz. -
zhagyma
őstag
válasz
Atom Maki #6898 üzenetére
" ... Lehet a 12 Mbit megfekszi a gyomrát? ..."
Elsőre nekem is ez jutott eszembe.
Ez képetelenség. Az tény, hogy a DVBViewer "full screen" esetben nálam sem a legjobb megoldás SD / HD esetén (kicsit néha "akadozik", IGP: Intel GMA4500MHD). De nem gondoltam volna, hogy a Radeon HD4850 esetén is megtörténhet ... Például CyberLink dekóder beállítása esetén ilyen problémám már nem volt.
A DVBViewer probláméjára utal, hogy ugyanezen adás felvéve (bitre azonos az élővel) az MPC-HC-vel és "Microsoft DTV-DVD video decoder"-el lejátszva csont nélkül megy.
Ui: Mondjuk tökéletes jelből DVBViewer alatt "kockásodás" Nálam nem fordult elő.
-
Atom Maki
tag
Sziasztok!
Hátha tud valaki magyarázatot (esetleg megoldást) a következő jelenségre:
A DIGI kábeles digitális hd adásai közül csak és kizárólag a DIGISport HD képe kockásodik nagyon, néha olyannyira, hogy gyakorlatilag szétesik a kép. A többi HD csatorna teljesen tökéletes. Jelszint minden csatornán 98%.Hardver: Technisat Cablestar HD 2 kártya
Szoftver: DVBviewer
Hardveres dekódolás Radeon HD4850-el.Mi lehet a gond? Hardver, szoftver, szolgáltatás?
-
nfsu17
veterán
válasz
Core2duo6600 #6863 üzenetére
Ha csak tesztelgetni akarsz, akkor SmartDVB, picit hasonló a DVBViewer-hez, ingyért, de nem tud annyit az tény.
Nézésre tökéletes, AAC hangot megfelelő kodekkel kezeli, felvenni tökéletes, időzített felvétel működik, akár alvó gépállapotból is. -
lorenzen
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #6861 üzenetére
DVBViewer
15 közöspénzért, megkapod a leghasználhatóbb programot. -
zhagyma
őstag
Szia!
Valóban egy Hauppauge WinTV HVR 930c hibrid (DVB-T / DVB-C / Analóg) tunerem van és tudomásom szerint más is rendelkezik itt a fórumon ezzel a típussal. Nekem egy "hibás" szériából származó darabot sikerült beszereznem újonnan. Emiatt csak bizonyos driver verziókkal ment a DVB-C része és nem minden programmal tudtam használni DVB-C üzemmódban. A legújabb driver verzióban korrigálták a hibát, amire kb. 1 évet vártam ... Azóta nincs vele gond. Ezért felsorolok pár USB2-s hibrid tunert (DVB-T / DVB-C / Analóg):
Hauppauge / Pinnacle PCTV Quattro Stick
Hauppauge WinTV HVR 930c
Terratec Cinergy HTC USB XS HD
Terretec H5Ezek az USB-s tunerek Trident DRX 39xyK demodulátor chip-re épülnek, gyakorlatilag azonosak. Windows XP / Vista alatt a driverek csereszabatosak némi .inf file módosítás segítségével.
A digitális tunerek nem tartalmaznak hardveres MPEG2 / MPEG4 dekódert, mivel nincs is rá szükség. Mindössze a bejövő digitális számsort "állítják elő" és mit sem tudnak ezen számsor jelentéséről. A digitális adat értelmezése a mellékelt szoftver feladata, amely a PC-n futva fogja dekódolni az MPEG2/MPEG4 videót és egyébb kódolású hangot. Semmilyen problémád sem lesz a videó dekodólással, ha kihasználod az ATI / NVIDIA / INTEL grafikus chipsetek MPEG2 / MPEG4 hardveres dekódolás támogatását (DXVA, CUDA, ...).
A Hauppauge "gyári szoftvert" egyszer kipróbáltam és egyúttal ki is selejteztem (WinTV6 gagyi, WinTV7 bugos). A mellékelt gyári szoftvereket lehet szeretni / nem szeretni. Legtöbben a DVBViewer-t szoktuk használni. Próbaverzió nincs, viszont 15 EUR-ért "örök életre" minden verzió / support megvan. Ez mindent tud ...
-
nfsu17
veterán
válasz
enginev3.0 #6794 üzenetére
Általában, amivel nézed, az fel is tud venni.
SmartDVB, VLC, DVBViewer, PVR2, stb.
A mérete nagy lesz, ha pl duna-ról veszel fel, annak majdnem 1MByte/s a streamje. -
zhagyma
őstag
válasz
zhagyma #6758 üzenetére
DVBViewer Pro 4.5.0.0. Szerintem ez űdítő kivétel lehet, ami igazából a program érdeme. Szerintem a készülék által előállított stream hibás (nem szabványos). Például a tsMuxer nem tudta azonosítani a stream-t: [link]. A ts-ben a videó és a hang stream packettek eltérő pid-khez van rendelve így elvileg elkülöníthetők (lejátszható), de úgy látszik ez nem minden programnak elég.
-
mezis
félisten
válasz
zhagyma #6758 üzenetére
Üdv.!
Próbálkoztam a DVBViewer free verziójával (Chip-éktől, v3.6), de sajnos előbb drivert kellene installálni, olyan meg nincs nekem, mivel nincs műholdas vezérlőm.
Találtam egy ProgDVB4.92-őt, amit sikerült installálnom, le is játszik majdnem mindent, akivétel természetesen a .ts file-om. Ez valami más program lehet, mert már a 4.92-es verziónál tart.
-
zhagyma
őstag
válasz
N-vidi-A #6737 üzenetére
DVB-T vételére tökéletesen megfelel egy "kínai" DVB-T tuner. Korábban azbest és premete kolléga nyomult ilyennel: [link]. Szét is lett szedve: [link] [link] [link]. A tunerben lévő chipekre érdemes odafigyelni a későbbi driver támogatás miatt (linux, windows).
Amennyiben a szoba antenna "szabályozható erősítős", akkor a hangolásnál a szabályzógomb max. középállásban legyen (nagy analóg jelek túlvezérlehetik az erősítőt) és TSReader Lite programmal lehet "nézni" a hatást (Jelerősség, Minőség, TEI).
Ezen kívűl szükséged lesz egy TV programra. Én digitális esetben DVBViewer-t használok. Vissszaolvasva sok ingyenes program "kivesézésre" került a topicban ...
-
ati2
őstag
válasz
motoman528 #6671 üzenetére
Ha tudja a DXVA-t a VGA-d akkor rakd fel a [HDPack 2.5] -öt (elég a CyberLink Video Decoder PDVD10 belőle, a többi szemét felesleges)
A DVBViewer alatt ez a leggyorsabb és a képminőség is elég jó, ráadásul automatikusan használja a deinterlace-t is (pár adó a DIGI-n sajna interlace). -
ati2
őstag
válasz
motoman528 #6655 üzenetére
Esetleg próbáld ki a legfrissebb [tsreader] -el a jelszintet. Abban van már DVB-C is.
De elvileg a amit linkeltél dvbviewer tecnisat kiadást, abban ránézésre jónak kellene lennie 256QAM + 6900 symbolrate-el.
-
klaczi
aktív tag
válasz
motoman528 #6650 üzenetére
Csak szimbolrate 9600 és Qam 256 a jó, de ez a program úgyis megtalálja. De egyszerűbb és gyorsabb, ha csak a 9600 látszik az ablakban. A többit töröld! A program egy DVB Viewernek a kártyához passzintott változata. Jónak kell lennie. Én most direkt a Te kedvedért kipróbáltam. Minden csatornát megtalált. Amúgy nem ezt használom, hanem a DvbViewer fizetős változatát. Az eredeti kezelőprogramot csak a kodek miatt raktam fel. Eddig hozzá sem nyúltam. Remélhetőleg a kábeled és a kártyád is jó. Más baja nem igazán lehet.
-
lorenzen
aktív tag
Megjelent a DVBViewer Pro 4.5.0.0 RC1
(Az utolsó, de javított béta kapta meg az RC jelölést.)
A javítások listája
(A netstream is újra működik, ami az eddigi bétákból kimaradt.)A program használatához új azonosítót kell igényelni. További információk
A jogtiszta régi programmal rendelkező felhasználók számára, természetesen ingyenes az új program, és a hozzátartozó új azonosító. -
zhagyma
őstag
válasz
Bogyó bá' #6581 üzenetére
Én is kipróbáltam, regisztráltam. Gondolom mivel a HybridBox front-end szoftverének készült, ezért van a teljes képernyős mód. A lassúság oka a csatornváltás esetén a csatornák előnézeti módjából ered (mindig hangolja a tunert). A DVBViewer-hez képest nagyon lassú ... Ennek ellenére "hülyeség álló" a program és szépen vezeti az elsőbálozó felhasználót.
Ui.: C2D T9400 2.53 GHz / 4 GByte DDR2 / Intel GMA X4500 MHD IGP / Win7_x64. Azt nem tudom egy HybridBox-n (Atom + ION) mennyire hasíthat.
-
zhagyma
őstag
Jó kérdés. A TS Analyzer a TransEdit részének tűnik ami a DVBViewer előfizetéssel érhető el. Itt van egy demó, hátha: TransEdit MMC
-
lorenzen
aktív tag
válasz
csendes #6488 üzenetére
De hogy táplálta meg az erősítőt?
A luxuskategóriás USB tunerek esetében, pl. Terratec H7, előfordulhat, hogy kiadja az antennaerősítő működéséhez szükséges tápfeszültséget. (Saját áramellátása van, nem az USB-ről üzemel. Listaáron 159 euró. (Nem kell félni, hogy a magyarok lerabolják a készleteket.))
USB tunerrel az adótól 25 km-re 97-100% volt a jelszint.
Ez nem nagy csoda. Nálam mindenre ekkora értéket dob a DVBViewer. Ha nem ennyi, akkor nulla, de jön az adás. -
zhagyma
őstag
Gondolom DVBViewer TE jár a kártyádhoz. Tudom triviális, de: DVBViewer TE upgrades.
" ... kb 8mp-ig megy a kép+hang tökéletesen, majd megáll a lejátszás, mintha stoppoltam volna, ..."
Elég érdekes a problémád. Ezek szerint a DVBViewer felismeri a kártyádat és képes használni is. Olyan mintha "demó" módban menne a program, vagy egy kódek. Lehet, hogy nem is a DVBViewer-l van gond. Csak meg kéne próbálni életet lehelni ebbe a kártyába más programmal is ... csak a biztonság kedvéért. Nálam VLC-vel is tökéletesen működik a DIGI DVB-C.
" ... DVBViewerrel bejön 66 csatorna, ..."
Nálam 85 csatorna van. Az otthoni koax hálózat minősége sokat számít a tökéletes vételben. Erre sajnos még rátesz egy lapáttal a DIGI itt-ott. Így nehéz megjósolni, hogy egyes helyeken mi lehet éppen a probléma.
Ui.: Minél több információt elmondasz, annál nagyobb az esély, hogy kiszúrjuk a hibát ...
-
xDéé
csendes tag
Sziasztok!
Alábbi a problémám:
Technisat CableStar HD2 kártyám van, és kábeles Digi előfizetésem.
DVBViewerrel bejön 66 csatorna, de bármelyiket kezdem el nézni, kb 8mp-ig megy a kép+hang tökéletesen, majd megáll a lejátszás, mintha stoppoltam volna, és csak a csatornaváltással indul el újra, szintén 8mp-ig..
Mi lehet a para?
VLC, ProgDVD pedig be sem fog semmi..Előre is köszi s segítséget!
-
ati2
őstag
Valaki kipróbálná, hogy a legális DVBViewer feltelepül-e és működik-e net nélkül, vagy kilép x perc után?
-
ati2
őstag
válasz
Woodcutter #6421 üzenetére
Van XP-n is DXVA támogatás, az csak a VGA + DirectX-től függ.
Egy 3 Ghz-es Core2 + 8800GT-vel a 5% alatt van a procihasználat (Nat Geo HD 1080p), szoftveresen meg 40-60% codec függően.
A DXVA-t a cyberlink video decoder ([HD Pack 2.4]), vagy az újabb [FFDShow]-k támogatják. Nálam a DIGI-s interlace-es adások miatt jobb a cyberlink video decoder.A lejétszó program az már macerásabb amiben be is lehet állítani ezeket, hogy használja is. A DVBViewer-ben megy, de az még 15 euro.
-
podolski
csendes tag
Üdv
Hátha érdekel valakit. Vettem egy anysee E30 Combo Plus tunert. Szépen veszi a T-Home kábel kódolt adásait is. Sajnos csak a saját programjával, a DVBViewer nem kezeli a kártyaolvasóját.
-
Jack@l
veterán
Sziasztok,
dvbviewert szeretnék beüzemelni, de a devices között nem is látja a tunerem.
Win7 x64, Leadtek PxDTV2300h tuner, legujabb whql-es driver és pvr2 van fent, elfelejtettem valami plugint leszedni a viewerhez?
Köszi a válaszokat -
ati2
őstag
Megjött a Mediavoxtól az Anysee E30 Combo Plus-om.
XP x86 + Win7 x64 -en is kipróbáltam.
A gyári szoft nem nem megy Win7-en, csak XP-n (DXVA-t támogatja).
A TSReader szépen látta a DVB-T -nél a Signal + Quality-t is, a jelerősség kb mint a Leadtek Dongle Gold-al.
A VLC + DVBViewer megy vele, az MPC-HC nem.Valakinek van valami ötlete, hogy a Digikábelen ez mitől lehet?
354-375 MHz-en Signal 100%, Quality 70 % - Ok
762-794 MHz-en Signal 100%, Quality 45 % - Nézhetetlen -
Zirowe
nagyúr
válasz
lorenzen #6234 üzenetére
Most a progdvb-t megoldottam egy 30napos trial verzióval, de nem olyan szép a képe, a dvbviewernek sokkal szebb a képe, pedig ugyanazok a codec-ek vannak beállítva.
Smartdvb-t végre be tudtam állítani, látja az adókat, viszont azt írja, hogy nincs se hang se kép folyam, biztos megint vmi codec baj..
Total media-t újra felraktam, az analóg adók még mindig kékek, a digitálisak nem, viszont szaggat a kép és csúnya, szóval nem lett hosszú életű ez a második telepítése sem..
Viszont egyik programmal se megy a távirányítóm, pedig mindenhol engedélyezve van!Ja, és tegnap óta fent van a neo fm is a dvb rádiók között, hátha ez még nem volt ide postolva
-
Zirowe
nagyúr
Igen, totalmedia volt hozzá, még a régi botantennával lett vele elegem, mert az analóg adások kékek voltak, míg más programokkal meg rendesen jöttek be..
Lehet,hogy most, hogy rendben van a vétel megyek vele még egy kört, de nem igazán tetszett a program..Igazából most a dvbviewert használom, legális verzió, viszont az meg néha random kikapcsol.
Elvileg ts formátumba vettem fel eddig.
Távirányítót még megnézem, hogy engedélyezve van, de érdekes lesz,mert dvbviewerben eleve nincsenek csatornaszámok, így nem tudom elképzelni hogy megy a lépegetésA linkelt programokat meg köszönöm, ki fogom próbálni őket.
Smartdvb is bajos: amint elkezdem a scan-t (azon kívül, hogy nincs rendes beállítási lehetőségem a scan-en belül) lefagy.. :S
Esetleg vhol vmi leírás hozzá dvb-t-hez nincs?
Mert mintha ez a progi alapból dvb-s-hez lenne..Progdvb-vel meg az a bajom, hogy azt írja, hogy az mpg4-es adókat csak a pro verzióban lehet megjeleníteni, bár külső codec-ekeket telepítettem.
-
ignotus88
csendes tag
válasz
premete #6184 üzenetére
Annyira jutottam, hogy dvbviewerben megy minden, csak felvenni nem tudok vele, mivel nincs regisztrálva a program. Egyébként nálam az analóg adások jönnek, meg lehet is felvenni róluk, de a digitálissal nem tud mit kezdeni a program. Próbáltam még altdvb-t, dvbdream-et, progdvb-t, de nálam hulladék mind.
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest