- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bpx
őstag
na hát játszottam vele ma több mint 4 órát már, és azt írja, hogy a játék 6%-át teljesítettem és a világ 11%-át fedeztem fel
-
bpx
őstag
van itt valaki aki mágussal játszik és járt már a vérfarkasoknál? (amikor Fehér Agyar szívét kell megszerezni)
kíváncsi lennék hogy boldogult + hogy hányas szinten ment oda, mert én most ott tartok, de túl erősek az ellenfelek és kínszenvedés az egész -
bpx
őstag
-
bpx
őstag
de igen, ki lehet rúgni, úgy ha beszélsz velük és direkt elküldöd végleg
illetve ha nem tetszenek nekik a tetteid akkor elvileg maguktól otthagynaka tábor nem konkrét hely, de bármikor mehetsz oda a térképen (ez a tábor egy olyasmi dolog, mintha a térképen elutaznál A-ból B-be, és közben "lepihenne" a csapat éjszakára valahol)
itt lehet nyugodtan beszélni a társaiddal, hogy megismerd a történetüket, stb. hogy jobban megkedveljenek
meg mást is lehet csinálni de nem lövöm le a poént -
bpx
őstag
amikor nincs csata, akkor magától gyógyulnak a karik, ráadásul elég gyorsan, szóval simán lehet azt csinálni, hogy jön 1 csapat akármi, leütöd őket, vársz fél percet mielőtt továbbmennél, és megint full hp-n van mindenki
de a komolyabb sérülések amik büntetéseket adnak, azok így nem "gyógyulnak" be (törött csont, betört koponya, nyílt seb, stb...) - arra marad a tábor/gyógycsomagokszerk: a kutya ugyanígy gyógyul magától
vagy a mágus tudja még gyógyítani a saját skilljével
vagy ha megvan az a képesség, hogy tudsz gyógyitalokat keverni, akkor lehet mabari-csemegét is csinálni, ami olyan neki, mint valami HP poti, de nagyon keveset gyógyít rajta[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
válasz corlagon #283 üzenetére
én human warrior vagyok 2 db fegyverrel és gyors skillekkel (mágust hanyagolom egyelőre)
van egy törpe warrior kétkezes fegyverrel + skillekkel, aki Orzammar-ban csatlakozott
aztán ott van Morrigan, akiből healert csináltam , beállítottam hogy automatikusan gyógyítson minket (egyébként meg hihetetlen hogy ő az egyetlen mágus aki csatlakozott... van 2 rouge, 4 warrior, 1 mágus - ja meg a kutya)
végül van a rouge papnő Lothering-ből aki az ijakat szereti, bár ez utóbbinak nem látom sok értelmét a csapatban -
bpx
őstag
először fent kell segítened, aztán mikor jönnek szólni, hogy lent segíts, akkor ott kell kiirtani mindet (közben fent folyamatosan jönnek egyesével, de azt az ott levő 4-5 katona lecsapja)
egyébként ha lemész, és visszacsalod az ottani élőhalottakat fentre (nyilván nem muszáj egyszerre mindet), akkor azok a katonák is segítenek, úgy valamivel egyszerűbb
-
bpx
őstag
no hát végeztem
rengeteg dolog kimaradt, mert amikor már mindenki támogatását megszereztem, a fő küldetéssel haladtam tovább, és ez elvette az összes befejezetlen mellékküldetést...
utána meg már game over happy enddela játékbeli statisztika vmi olyasmit ír, hogy 40%-ot teljesítettem a játékból (amit szerintem az alapján számol, hogy hány achievementet ért el valaki), akad még itt bőven tennivaló
-
-
bpx
őstag
főkarim human warrior 2 db 1 kezes fegyverrel templárius + tomboló specializációkkal
aztán a vöröshajú törpe Orzammarból, szintén warrior, de kétkezes fegyverrel - tomboló + bajnok (egyébként marha jó szövegei vannak, már csak azért is érdemes felvenni )
morrigan - healerre átneveltem
wynne - varázslónő (vén szatyor) aki a körmágusoknál csatlakozik hozzád, eleve healer (szellemgyógyító specializációja van)amíg nem volt meg wynne, addig a rouge papnő volt a 4.
de azután hogy már 2 healer volt a csapatban, elég egyszerűvé vált a játék, gyógyítalokat sehol sem használtam a bossokon kívül, mentést újratölteni is alig kellett (főleg hogy a szellemgyógyító specializációnál van 1 olyan skill, ami a halott csapattársakat feltámasztja csata közben)specializációk: lehet őket csapattagoktól is tanulni, van hogy küldetés jutalmaként kapod, vagy simán csak veszel egy könyvet 1 árustól, és abból is meg lehet tanulni (15-25 arany, szóval elég drága azért)
pár spec "lelőhelye":
warrior:
bajnok - akkor kapod ha meggyógyítod Eamon arl-t Redcliffe-ben
templárius - Alistair-től tanulhatod (vagy könyvből amit a törpe árul a táborban)
tomboló - Orzammarban csatlakozó törpemage:
alakváltó: Morrigan
szellemgyógyító: Wynne
bűvharcos: vérfarkasok romjaiban van egy szentély + egy szellem, akinek ha segítesz, ő megtanít rárouge:
bárd:Leilana
bérgyilkos/orgyilkos (nem emlékszem): Zevran - véletlenszerű rajtaütéskor csatlakozik hozzád
párbajhős: Demerin-ben a "kupiban" (Gyöngy) van egy csaj akitől meg lehet tanulnitöbbivel nem találkoztam/nem figyeltem a könyveket
-
bpx
őstag
mind2 oldalon van ugye 6-6 kő, amelyek 1-1 hídelemet aktiválnak (kivéve hármat, azok egyszerre kettőt)
de, ahhoz hogy középen 1 hídelem stabil legyen (rá is lehessen állni), mind2 oldalon kell állni 1 embernek az azt aktiváló kövön
a lényeg az, hogy 3 emberrel rohangálsz a köveken, 1 ember pedig középen haladjon a hídon lépésről lépésre
ha 1 ember átért, akkor a híd megszilárdul és tovább tud menni mindenki -
bpx
őstag
lehet, mondjuk nekem a főkari is darál rendesen, kényelmesebb volt így (meg nem tudtam akkor még, hogy később csatlakozni fog egy kimondott healer)
kastélyban a gyereknél lehet mást választani
ha kiszabadítod Jowant (vérmágus, a gyerek titkos tanítója), ő tud egy szertartást, amihez kell lennie egy mágusnak a csapatban
ekkor elvileg az az 1 mágus egyedül bemegy az enyészetbe, és megküzd a gyereket uraló démonnal (elvileg így van, én csak kipróbáltam ennek a lehetőségnek az elejét, aztán inkább lecsaptam a kissrácot )[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
én gondoltam egy merészet, és elkezdtem legnehezebb fokozaton
még csak a kamarásoknál vagyok a vadonban, de hát már azok a kis semmi íjászok is szétkapnak pillanatok alatt, szóval már most abból áll a játék, hogy próbálok elcsalni 1-2 szörnyet a csapattól, különben esélytelen -
bpx
őstag
válasz Face8814 #380 üzenetére
ha a remetét ölöd meg, és visszaviszed a fa makkját, akkor kapsz tőle a kérgéből, amivel be tudsz menni a védett erdőrészbe
ha a fát ölöd meg, a remete készít neked farkasbőrből "álruhát", amivel ugyanúgy be tudsz menni (és akkor a fára írja azt hogy oda a tudása)
tehát tökmind1
-
bpx
őstag
én is találtam valami hasonlót, de az nem kard hanem vmi óriási balta volt
árusoknál is szoktak lenni elég durva cuccok (80-150 arany), pl. a gyűrű Orzammarban (ad egy csomó HP-t, regent, némi defet, bonus healt), de mire az ilyeneket meg tudnám venni, már kb. nincs is rá szükség, vagy nagyon kevés ideig tudnám használni, mert csak a játék végén tudom kifizetni
-
bpx
őstag
a végén már jobban jön a pénz (szerintem nem csak a szörnyek szintje függ a te szintedtől, hanem a questért kapott jutalmak is), csak akkor már az a baj, hogy olyankor már alig van hátra vmi játékból, és nem tudod kiélvezni, hogy vettél vmi táp cuccot
végefelé 20-as szintű voltam, volt kb. 300 aranyam, de az is úgy, hogy árusoknál szinte semmit sem vettem, olyan cuccokat hordtam végig, ami quest jutalom vagy loot volt
-
bpx
őstag
ott valami gond lesz a háttérben
E8400@3.6Ghz, HD4830, 4 GB ram, W7 x64 - 1280*1024 very high, 4xAA - általában 50-60 fps (sok szereplőnél azért már leesik 20-30 köré)
a betöltést már én is megfigyeltem, valami nincs rendben vele
ha játszom 1-2 órát, akkor végig jó minden, betöltés is max. 10 mp, de ha többet megy a játék, akkor egy idő után hihetetlenül lelassul a töltés, eltart 1-2 percig, és közben meg nem történik semmi
megnéztem feladatkezelőben hogy ugyan mi van már, erre azt látom, hogy a 4-ből 3.5GB ram foglalt, ebből a DAO használ 1 GB körül, és semmi más nagy igényű program nem fut, szóval nem tudom hova lett annyi ram...(azon meg nem kell fennakadni hogy 100%-on pörgeti a procit, mondjuk amikor leteszed tálcára akkor azért visszafoghatná magát...)
egyébként amikor már elkezd lassulni a töltögetés, akkor a játék újraindítása nálam megoldja ezt
-
bpx
őstag
úgy is meg lehet csinálni, hogy mikor bemész a várba, szabadon engeded Jowant a börtönből, és ráveszed hogy segítsen helyrehozni amit csinált
aztán mikor elérsz a gyerekhez meg a szüleihez, akkor hirtelen feltűnik ő is, és megemlít egy szertartást, amivel ki lehet űzni a gyerekből a démont, de ehhez valakinek meg kell halni, aki az anyja lesz -
bpx
őstag
miért könnyebb ha valaki gonoszként nyomja?
-
bpx
őstag
eldobni nem lehet, megsemmisíteni viszont igen - nyilván a legértéktelenebb vackokat érdemes
lehet venni néhány árusnál hátizsákot is, ami megnöveli 10-el az inventory kapacitását, de ha folyamatosan "ürítesz", akkor sztem felesleges
(#564) Preda: van egy negyedik summoning fire is, oda nem tudod miket kell megnyomni? arra nem jöttem rá/nem találtam papírt,könyvet,jegyzetet,semmit
[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
"Mondjuk csak a Lioöööizé falu kvesztjeit fejeztem be, utána végleg letettem a lantot."
na ez még pont az a rész, amit majdnem ugyanúgy lehet tolni nightmare-en is mintha easy lenne
de még redcliffe is ilyenaztán utána nagyon bedurvul, rengetegszer kell újratölteni, és még ha sikerül is valahogy túljutni egy hordán, egyszerűen nincs elég hp/lírium poti és a következő roham már esélytelen
persze nem azt mondom hogy lehetetlen, de ott már nagyon észnél kell lenni és ismerni a class/skilleket
[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
az hogy nightmare-en játszom, már nem igazán állja meg a helyét most egyelőre a többi fajt/classt próbálgatom
nightmare-n játszottam kb. 8-9 órát, de ott már nagyon szenvedős volt
(ez mondjuk a saját hibám, nem figyeltem eléggé a csapat összeállítására, fejlődésükre, szóval majd neki kell futni mégegyszer)de szerintem ott se jár több xp/loot
a nehezebb fokozatokon annyi a különbség, hogy jobb az AI (nehéz az ellenfeleket elcsalni egymástól, a range-s ellenfelek állandóan hátra futnak, jobban használják a skillek/spelleket, stb...), és hogy a teljes sebzést megkapod mind a moboktól, mind friendly fire esetén -
bpx
őstag
azok az ajándékok, amelyek egy karakterhez tartoznak, esetleg még questet is aktiválnak, nem adhatók oda másnak
viszont a többi ajándéknál, amiket mindenkinek oda lehet adni, ott változik, hogy ki mennyire fogja szeretni
pl. nyilván egy korsó sörért annyira nem lesz oda morrigan vagy leilana, de a törpének jobban fog tetszeni, míg egy szál virágnál vagy ékszernél meg fordítva van[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
* Fixed potential corruption of character statistics
* Fixed portrait appearance sliders when importing a character from the downloadable
* Character Creator Fixed import for preset face settings from the downloadable
* Character Creator Made Easy difficulty easier
* Slightly increased attack, defense, and damage scores for all party members at Normal difficulty
* Fixed video issues when running on a very wide screen display, including ATI Eyefinity displays -
bpx
őstag
válasz Face8814 #746 üzenetére
van egy a remetétől északra, egy még az előző erdőrészben valahol középen (nagy tölgy környéke), egy a vérfarkasok romjainak a bejárata előtt, egy pedig bent a romokban, amihez el kell végezned egy elf rituálét (agyagedény, víz, imádkozás, kiöntöd, stb...) hogy kinyíljon az oda vezető ajtó
-
bpx
őstag
válasz Face8814 #751 üzenetére
annyit érdemes rárakni, amennyi a cuccokhoz szükséges
igen a mágusoknál az egyik specializáció (arcane warrior) a mágusból félig harcos karaktert csinál, aki akár kardot is használhat (van is a játékban olyan kard, amit csak mage tud viselni a követelmények szerint - de lehet hogy csak arcane warrior, már nem emlékszem)
a mindenféle páncélok/fegyverek/stb követelményei náluk nem erő, hanem mágia kérdése (pl. a legutolsó legnehezebb páncélhoz kell 42 strength hogy fel lehessen venni, de egy arcane warrior mágus ezt 42 magic-el tudja viselni) -
bpx
őstag
válasz Face8814 #755 üzenetére
majdnem pontosan ugyanott, ahol az előbb a set 4. részét kerested (még a szoba is ugyanarról a folyosóról nyílik)
van ott vmi oltár, meg valami szellemnek a földi maradványai mellette, ha azt megérinted tudsz a szellemmel kommunikálni, és ha segítesz neki, akkor megtanít rá
azt mondjuk már nem tudom mennyire hasznos, mert ha nehéz páncélt használsz akkor nagyon megnő a spellek manaigénye, meg pl. karddal a kézben nem is lehet minden spellt használni (ilyenkor a karakter elrakja magától a kardot és elkezdi a spellt, de ugye ez +idő)
igazából nálam a mágusoknál már alapjáraton is nagyon kevés volt a mana, ezzel a speccel meg még több kell (mondjuk willpowerre 1 pontot se tettem)
-
bpx
őstag
válasz Face8814 #758 üzenetére
spirit healer nagyon jó (gyógyító aura, ami a maradandó sérüléseket is gyógyítja, feltámasztás harc közben, csoportos heal), de egy ilyen mágus úgyis becsatlakozik, szóval ez kiváltható vele, ez rajtad áll
shapeshifter is hasznos (bár nekem nem tetszik)
arcane warriort fentebb részleteztem, nem tűnik hasznosnak
blood mage jónak tűnik, de még nem szereztem meg (állítólag a mágusok tornyában lehet megtanulni a desire demon-tól (aki a templart "tartja fogva"))
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest