Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • OldAkita

    aktív tag

    Végigolvastam vagy 500 kommentet tegnap este és lassan képbe kerülök, mire jönnek hozzánk bekötni a netet, igéret szerint okt. 2.áig.
    Családi házban lakom tavaly ősszel húzták ki a vélhetően FTTH kábelt az utcánkban.
    100/50-es netet szeretnék és telefont mellé. A kommentekből az jött le hogy mivel ez a legalacsonyabb sávszélességű elérés, ide nem kell se Huawei, se Zte, de a telefon miatt mégis kell. Aztán olvastam olyan kommentet miszerint megoldható hogy behúznak saját költségemre még egy kábelt és akkor tuti nem kell router. Őszintén szólva igyekszem majd mindent megtenni hogy ne kelljen router mert a hajam égnek áll a Telekomos routertől is amiből kiszedték a bridge módot és kizárólag úgy lehet elérni távolról hogy a szolgáltató Cisco EPC3925 routert DMZ módba lehet tenni. Csakhogy a Telekomnál fix IP címem volt a Diginél meg nem az lesz, szóval nekem fontos lenne hogy a saját Asus AC56U routerem megkapja a publikus IP-t és a NO-IP vagy DynDNS vagy más effélével ki tudjam küszöbölni a dinamikus IP-t. A saját routerem USB portjára kötött wincsimnek elérhetőnek kell lennie távolról, minden varázslás nélkül.
    Abban vagyok bizonytalan hogy aki azt kommentelte a router elkerülése végett be lehet húzni még egy kábelt, az úgy értette-e hogy 2 optikai kábel kell hogy bejöjjön a házba, vagy talán úgy hogy ahol FTTB kábel van, ott szükséges a 2 bejövő kábel. Szóval a telefon is kellene, de ha csak úgy lehet hogy router kell a saját routerem elé akkor meglehet lemondok róla mert nem kívánok küzdeni a dupla NAT-al.
    Mit tudtok mondani erről?

Új hozzászólás Aktív témák