Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ksix

    tag

    Oh, úgy látom sikerült vitát kirobbantanom, pedig nem volt szándékomban.
    Igaza is van gre3nwarnak, egy dologgal nem lehet az 1000 Mbps-t kihasználni, 80 MB/s volt egyelőre a maximum ami torrenttel nagy nehezen kijött belőle, ami csak egy kicsivel több, mint az 500, de nem is ez a lényeg. Mert ahogy zsolt501 is mondta, az internetet általában nem egy ember és nem egy dologra használja egyszerre, pont az a gigabit előnye, hogy mehet sok minden párhuzamosan, és nem zavarják egymást. Előtte TopNetesként figyelni kellett arra, hogy pl. multiplayerezéshez le kellett korlátozni a torrentet, vagy hogy egy elindított nagyobb letöltés miatt esetleg szakadozik a voip vagy a netflix, és így tovább (pedig annak idején amikor bejött a TopNet, ott is ez volt a kérdés, hogy minek az, ki tudná azt kihasználni :) ). Ezt meg egyelőre nem használja ki semmi teljesen, így gond nélkül elfér minden egymás mellett. És az 500-as csomaghoz képest csak 1000 forinttal több, havonta, abból egy esti sörözés vagy 3 liter benzin nem jön ki, nem arról van szó, hogy kétszer annyit fizetek a kétszeres sebességért, akkor tényleg nem érné meg.
    De egyébként én azért is rendeltem, hogy kipróbáljam mit lehet kihozni belőle, nem kizárt, hogy hosszútávon csak 500-as lesz belőle, mert a speedtest is csak reggel ilyen fürge, napközben inkább csak a 700-as tartományban mozog, és a gyakorlatban sosem lesz kétszer gyorsabb, mint az 500-as csomag. A letöltésnél meg tényleg tök mindegy, hogy most másfél, vagy két perc alatt jön le valami. Feltöltésnél viszont jól jön a 100, azért nem is maradtam a 200-as csomagban, és spórolok meg 2 év alatt 50eFt-t, ahogy B-L-A-C-K írta, én benne vagyok az 5%-ban. :)
    És amire még nagyon jó volt a gigabit, hogy az 500-as csomagot vitte volna a régi router/konfig is, ahhoz semmit nem kellett volna csinálnom, ehhez meg annyi dolognak kellett utánajárnom/megtanulnom/megcsinálnom, mert nem triviális a dolog, hogy már ezért is megérte. :)

Új hozzászólás Aktív témák