Hirdetés

  • Mégsem lesz Oppo tábla?

    ma Alig pár nappal az Oppo Pad 3-ról érkező információk után úgy tűnik, nem érdemes új csúcstabletre számítani egyhamar.

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

Új hozzászólás Aktív témák

  • #29810560

    törölt tag

    válasz arcitec #54660 üzenetére

    Mivel a jelcsillapító egy "F' csatlakozós - Értsd! csavaros - csatlakoztatású eszköz mindkét végén vagyis a kábelrendszerbe kell iktatni, biztos, hogy kell köztes kábel, mert nem tudod közvetlenül a TV antenna bemenetébe dugni, mert az meg dugós.

    Amúgy is mivel ennek a csillapítása max. 20 dB, tehát elég nagy, ez elsősorban az egész rendszer csillapítására való. Az egyes készülékekhez - tunerekhez - inkább fix csillapítókat használnak közvetlen az antenna bemenet előtt, de ezek is 'F' csatlakozósak. A lényeg, hogy ezt a csillapítót a DIGI TV szolgáltatói eszközének - FTTH Receiver vagy ONT (kiépítéstől függ) - RF kimenete után, a csillagponti elágazás/kábel leágazások elé kellene berakni, hogy minden ágat csillapítson, de persze beteheted egy készülék elé is, ha akarod, de akkor csak annak ad csillapítást.

    ... és igen, előttem pjen jól írta. :K

    Nem javasolt TV aljzatok használata! Egy kábel TV rendszernek mindig az a gyenge pontja, mert az általában dugós és nem csavaros vagyis 'F' csatlakozós.... és a dugós csatlakozó okozza az érintkezési problémákat és a jel minőségromlását.

    A szakemberek végig 'F' csatlakozós kötéseket javasolnak. Sajnos egy kivétel. A TV antenna bemenete, mert oda a TV gyártók - sajnos - dugós bemenetet raknak. ... eléggé el nem ítélhető módon. (Kivéve műholdas - SATelite- bemenet, mert az 'F' csatis.)

    Válasz a kérdésre:

    A túl erős RF jel nem okoz károsodást a tunerben csak minőségromlást a vételben, mert túlvezérli a tunert. Konyhanyelven szólva "elvakítja".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák