Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Paal

    csendes tag

    válasz trec12 #51321 üzenetére

    Most már én is kiváncsi vagyok, hogy mi a valóság. Én egy Telkó szektorban dolgozó jogász ismerősöm infóit írtam le, amit két sör között puffogva mondott el. Mivel egy kisebb vihart kavartam, így egy kicsit utánanéztem és valszeg a lentiekre gondolhatott. Mivel nem vagyok jogász, így értelmezze mindenki úgy ahogy gondolja.

    https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1700088.TV&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT

    2. § Az Eht. 127. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:

    „(6) A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél.”

    Hogy most ezen bekezdésből vagy egy másik paragrafus másik eleméből jött az a leegyszerűsített kövezkeztetés, hogy "sem tartamában, sem havidíjában nem lehet rosszabb" azt nem tudom..

    Én már tavaly is beírtam ide ezt, hogy ki mit tud erről, akkor nem sok vizet zavart..

    Egyébként a Diginek akkor még volt 3000-es akciója, ahol pont az volt az üzleti logika mögötte, hogy 1 év után 8000Ft fölé emelkedett volna a havidíj. Ezért is írtam, hogy egy ilyen törvényi változtatás eléggé inkorrekt volt a szolgáltatókkal szemben, hiszen megnehezíti az ügyfélszerző akciók kialakítását.

Új hozzászólás Aktív témák