Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HiTower

    friss újonc

    Sziasztok!

    Tervezek venni egy Dell Latitude 15 5540-es gépet, Intel 1335U procival. Tetszik, hogy a RAM és az SSD is bővíthető. A következőkben kérném a segítségeteket:
    1. tudja valaki, hogy van ismert kompatibilitási probléma RAM és SSD területen? "Érzékeny" lelke van, csak adott gyártmányokat "szeret"? Pl. Kingston Fury DDR4-3200 CL20 megy benne?
    2. két SSD hely is van benne (SSD1:2280, SSD:2230-as méret). Ezt kihasználva szeretnék dual boot-os megoldást: két SSD, egyiken Linux, másikon Windows. Linux menne 99%-ban, Windows csak ritkán. A kérdés, hogy támogatott a kettős boot? Induláskor ki tudom választani, hogy melyikről induljon (vagy ehhez GRUB kellene és azzal) vagy legalább az megoldható, hogy a BIOS-ban prioritást váltok amikor épp a másik OS-t szeretném használni? A lényeg, hogy ne kelljen az SSD-ket fizikailag cserélgetni a slotokban.
    3. van bármi jelentősége (pl. sebesség), hogy melyik SSD slot-ban van amiről épp fut az adott OS?
    4. sajnos élőben nem tudom megnézni, tapogatni, hajtogatni a lapit, mert nem találok üzletet, ahol ki lenne állítva. Mi a tapasztalat, mechanikailag stabil a gép? 99%-ban itthon lenne használva és nem hajtogatni akarom, vagy szeget beütni vele, de azt nem szeretem, ha "hajlik" a kijelző amikor kinyitom, vagy hullámzik a billentyűzet a normális gépelés közben.

    Előre is köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák