Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz Ablakos #64547 üzenetére

    Mert tamagocsiként tekint rá. Azért vetted, hogy babusgasd, vagy azért mert (ki)használni szeretnéd? Minden egyes állítása megkérdőjelezhető.
    ● ne töredezettségmentesítsd az SSD-t:
    Minden modern rendszer felismeri a szilárdtest meghajtókat, és aszerint állítja be a karbantartó programjait(defrag, trim, stb...)
    ● kapcsold ki a hibernálást:
    Miért? Értem én hogy hamar beröffen a rendszer egy SSD-ről, de ha megvan nyitva pár doksi, WEB oldal, egyéb program, akkor nem kell mindet újra betölteni, tényleg ott folytathatod ahol abbahagytad. Nem mellesleg a sleep meg nem zavarja? Általában hibrid alvás az alapértelmezett, vagyis a memóriában tart mindent, de mellette le is menti a memóriaképet. Mert ha közbejön egy áramszünet, vagy lemerül az akkumulátor, akkor is úgyanúgy ott folytathatod ahol abbahagytad. Még így se tudsz számottevő írást belerakni, ami korlátját jelenteni. Számoljunk nap 5 hibernálással, és 8GB RAM-al, az napi 40GB. Hozzácsapunk még napi 40GB-ot(ami erős túlzás egy átlagos használónál), és az jön ki hogy évtizedek alatt fog degradálódni. Hol lesz a géped(háttértárad) 10 év múlva?
    ● kapcsold ki a virtuális memória fájlját
    De miért? Nem azért vettél gyors háttértárat, hogy amikor elfogy a memória és swappolni kezd a rendszer az minél kissebb idő/teljesítmény veszteséget okozzon?
    ● lehetőleg minél kevesebb mindent tárolj
    Már írtam a fenti link példáját, de az itteni SSD teszt is azt mutatja, hogy nem tudsz annyit írni rá hogy attól pusztuljon meg. Elöbb avul el erkölcsileg.
    ● kapcsold ki a SuperFetch opciót
    Nem is értem hogy kerül ide ez a funkció. Statisztika alapján még az elött a memóriába tölti a gyakran használt fájlokat (programok, fügvénykönyvtárak), még mielött szükség lenne rájuk. Ennek miköze a az SSD íráshoz?

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák