Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz EmberXY #3452 üzenetére

    Opera 25 alatt Blink motorral szétesik, ugyanígy Firefox alatt Gecko motorral és Internet Explorer alatt a Trident motorral is.

    Egyedül Opera 12 alatt nem esik szét, mert a Presto motor a többiekkel ellentétben / karaktert is szóhatárnak veszi, amit a tördelésnél ki is használ. Azonban ha olyan szöveg kerül egy cikk címébe, amiben nincsen semmilyen speciális karakter, ahol el lehetne törni a szöveget, akkor Opera 12-ben is ugyanúgy rálóg a cikkre a szöveg.

    Meglepő módon mindegyik böngésző helyesen jár el, mert "CSS 2.1 does not fully define where line breaking opportunities occur.", és ezt, ahogyan néztem, egyik CSS 3 ajánlás sem írja felül/pontosítja.

    Innentől kezdve a RIOS kódjából kell kikényszeríteni vagy azt, hogy ne lehessen túl hosszú szó egy cikk címében, vagy a topiklista generálásakor kell a megfelelő helyekre <wbr> tageket beszúrni (ez a mostani esetben relatíve gyorsan megoldható, a cikk címében kell /-t /<wbr/>-ra kicserélni, de speciális karaktert nem tartalmazó címekhez bonyolult logika kellene). Vagy még jobb struccot játszani, nem foglalkozni egy tényleg marginális problémával, és az évi 1-2 jelzett esetben egy moderátor beszúr egy space-t ilyenkor a cikk címébe.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák