Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz 7 #80256 üzenetére

    alapvetően engem az üzletelés része kevésbé érdekel. node.

    - a moderátori jogkörösök nyomon tudják követni bármely névváltásos figura előéletét
    nagyon jó, én meg nem. leírtam már a fórumon többször is, hogy szerintem ez mennyire negatívan befolyásolja a lehetőséget egy disztingvált értelmes vitára. sem időm sem lehetőségem nincs egy névváltoztatottal lefutni ugyanazokat a köröket napokig, mint először, mire kiderül, hogy menthetetlenül gyökér, és nem csak arról van szó, hogy nem értünk egyet*.

    mi az eredmény?
    a) próbálok dolgozni abból ami van, és két hsz alatt skatulyázok mindenkit, ez okos dolog, valóban
    b) nem szólok hozzá, bele se megyek, mert se időm se idegrendszerem erre a mókára, sok lúd esete, maradnak a sötét gyökerek
    c) lenne az, hogy bambano-s állhatatossággal mantrázzak napokat minden egyes alteregón, de lásd bevezető bekezdés és b) pont. érdemi vita lehetősége sérül, a közösség értékvesztést szenved, a vitakultúra kopik, inspiráló eszmecsere, tudásátadás nincs. tényleg fasza.

    - a csalók nem így fognak elbújni, mert az alábbiak közül tetszőleges számú pont érvényes:
    lásd 1. sor.

    *példa: volt egy ifjú titán, sokat gyepáltuk egymást itt-ott, felmerült hogy találkozzunk személyesen, mert kérne pár input, látva, hogy némi fogalmam van az adott témában. kicsit bennem volt a zabszem, hogy mi van, ha egy kétméteres kigyúrt előember és most pakol össze, de ám legyen. végrendeletet megírtam, lokalizációt bekapcsoltam, elmentem. elbeszlégettünk vagy három órát, kiderült, hogy tényleg tőről metszett lassú felfogású lusta kifogáskereső korlátolt élhetetlen gyökér, én átadtam amit lehetett, majd elköszöntünk. pár hónapra rá nullázott és nevet váltott, azóta is aktív a fórumon és nyomja a gyökérséget. nagyon de nagyon sajnálnám azt az időt, amit az újabb körös felmérő magyarázó jó szándékkal jobbító vitákkal elcsesztem volna vele újra. és ő egy nick. van a listámon vagy 20 ilyen. ezeket egy idő után azért kiveti magából a ph ettől lesz bennük egy természetes szégyenérzet, amire eddig a dac volt a reakció, csak azért is tolták a faszságot, amit lehetett ignorálni már nick alapján. vagy esetleg szépen lassan bekoptak és elkezdtek gondolkodni. most ugyanez a kivetettség és szégyenérzet nickváltást fog eredményezni, és ez a)-t b)-t vagy c)-t fog eredményezni a másik oldalon, mindhárom erősen necces a fórumra nézve. a miértmoddal is ez volt a baj, az már másik kérdés, hogy tudtak még nagyobbat ütni a failométeren.

    persze legyen tanúvédelmi program az üldözötteknek, számkivetetteknek és politikai menekülteknek, mit bánom én, eddig is volt, de ez nem az. ez egy fizetős kényelmi szolgáltatás, elsősorban bevételszerzési céllal (amivel nem is lenne gond). ha ez úgy történne, hogy a nicktörténet követhető maradna, nem is lenne egy szavam sem. de nem marad. és ez így szerintem elég buta döntés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák