Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penguin95

    senior tag

    válasz 4ron #35786 üzenetére

    SSD-ből ahogy látom, csak a hagyományos SATA támogatott (legalábbis a Toshiba oldalán nem találtam utalást mSATA, vagy M.2 portra). Ez azt jelenti, hogy a HDD helyére tudnál tenni egyet. Ha mellé megtartanád a HDD-t is, ahhoz egy ún. caddy-be kéne áttenned, a DVD író helyére. Ilyen SSD-t 10e Ft körül kaphatsz aprón. Használtat nem javaslok, kivéve ha keveset használt, és még garis.

    Memóriánál két lehetőség van. Az első, hogy a mostani modult megtartod, és veszel mellé egy közel ugyan olyat, a második pedig, hogy eladod a mostanit, és veszel 2*4 GB-os KIT-et. Előbbi gyorsabban megoldható, de nehezebb megfelelő típust találni, míg utóbbi több idő az eladás miatt, és lehet kicsit drágább is.

    Ha az első opciót választod, meg kell nézned, pontosan milyen típusú memória van most a gépben, és milyen paraméterekkel. Ebben akár az ingyenes Speccy, vagy a próbaverziós AIDA64 is tud segíteni. Amit meg kell nézned mindenképp, az a memória órajele, feszültsége, és késleltetése. Ezeknek egyezniük kell, máskülönben esély van instabilitásra (nem garantált, de előfordulhat). Ami még jó ha egyezik, az a gyártó, és a pontos típus (magyarul veszel egy pont ugyan olyan modult), de ez már nem annyira kőbe vésett szabály. AIDA esetén az Alaplap > SPD szekcióban fogod megtalálni a kellő információkat, míg Speccy esetén a RAM kategóriában lesznek a kellő információk.

    Ha pedig a második variáció szimpatikus, akkor szimplán csak arra kell figyelned, hogy 2*4 GB-os KIT legyen, és 1333MHz-es. Lehet nagyobb is, de az vagy megy a megadott órajelen, vagy visszaveszi a gép 1333-ra, vagy el sem indul vele, bár ez eléggé ritka. Ezt esetleg utánaolvasással ki tudod deríteni.

    Illetve még az eredeti hozzászólásodhoz annyit hozzátennék, hogy az akadozást okozhatja a YouTube VP9 kódolása, amit a régebbi GPU-k nem igazán támogatnak. Ezzel annyit tudsz tenni, hogy a böngésződhöz feltelepíted a h264ify nevű kiegészítőt, ami VP9 helyett a megszokott h264-es kódolást fogja erőltetni.

Új hozzászólás Aktív témák