Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz #65675776 #91398 üzenetére

    A gond az , hogy ez egy távvezérlő kártya. Kerestem már Pci-e-rendszerűt de nem nagyon találtam. Ami valljuk be talán érthető is mivel inkább szerverekbe kell. Az én problémám,hogy a gép nem kimondott szerver hanem egy workstation bizonyos szerver funkciókkal, és szeretném távolról elérni egyes esetekben amikor külföldön vagy vidékén vagyok de szükséges tevékenykedni , megoldani kérdéseket.
    Sok esetben kivitelezhetetlen volt, a problémák megoldása - pl.: nyomtatás, stb. - mert aki az irodában volt nem értett hozzá vagy nem mertem a gépem közelébe engedni. A nyomtató, stb. külön xp-s gépről fút így abba nem tudom bepakolni ezt a kártyát mert garanciát veszítünk, plusz azon nem működik a cad, stb. program. Külön szerveren vagy gépen megint nem jó mert akkor plusz egy példány cad, stb. kellene. Az én gépeket külön gépről elérni meg megint problémás. Plusz akkor megint egy olyan gép kell ami rendelkezik pci-os foglalattal.
    A sima wak-on-lan és szoftveres távvezérlés működöt de csak ha a gép felállt és be volt léptetve. Ez azt jelenetné, hogy két hétig feszt megy és ha van egy 2 órás áram kimaradás amit nem bír a UPS megint be kéne léptetnem valakivel a rendszert. Ami mondjuk egy tengerentúli elérés esetén vicces lehet, hogy felhívok valaki hajnal 3 kor, hé ember mennyél már be és kapcsold be újra a rendszereket.
    A sima távnyomtatást a farncnak nem akarta megenni a nyomtató kezelő pc-je mert már tárva nyitva volt a hálózat összes portja kifelé és befelé a rendszer gép minden portja ennek ellenére a nyomtatás még sem akart kijönni a nyomtatóból papír formájában. Mindez kisvállalati környezetben így azért az anyagi kérdések is behatároltak. Maradt az utolsó megoldás persze a hardveres de még sem a legdrágább.

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák