Hirdetés

Aktív témák

  • Teszla_

    senior tag

    Sziasztok!

    Rövidre fogva a problémámat, nem tudok cd-ről bootolni és így nem tudok windowst telepíteni.

    Bővebben:
    Adott az adatlapomnál lévő konfig. Előtte más volt az alaplap (Asus M2N-e sli), de az meghalt és ahelyett lett a mostani Asrock. Más memóriám volt (Corsair XMS2 DDR2 675mhz) és más volt a processzor is (AM2 Sempron 3000).
    Már ezekkel az alkatrészekkel is csinálta, hogy nem bootolt be windows cd-ről, így szervízben húztak fel rá egyet, az megy az alaplap csere óta. De mivel vettem pár új alkatrészt, gondoltam telepítek egy Win7-et, mert vettem még egy 500-as Hitachi vinyót is és csak azt szeretném bent hagyni a gépben.
    De hiába rakom be a lemezt a meghajtóba, mintha nem lenne rajta semmi. Próbáltam a saját olvasómmal és az öcsém írójával is, de ugyanaz. Kivettem a vga-mat és az integrálttal próbáltam, szintén semmi. Próbáltam kétféle Win7-et, egyik se működött. Sőt, most már az ősrégi WinXp se boot-ol, pedig az ezer százalék, hogy jó, sokszor használtam már.

    Egyszerűen már nem tudok mire gondolni, hogy miért nem bootol ez a nyomorék gép. A tápegységen, a vga-n és a dvd olvasón kívül mindent lecseréltem az utóbbi időben, de csak a tápegység volt az, amit nem tudtam másra cserélni és azzal letesztelni, hogy bootolna-e másikkal. Jó, még a 120-as vinyó is régi, de azt is kihúztam, amikor telepíteni akartam.

    Nekem az alaplap gyanús valamiért. De hátha valaki tud segíteni, mert már nagyon szeretnék váltani XP-ről.

Aktív témák