Hirdetés

Aktív témák

  • WannaBeBoy

    csendes tag

    Sziasztok.
    A következő volna a problémám amiben a tanácsotok kérem:

    Van egy Toshiba L300-as laptopom. A probléma pár hete kezdődött, hogy indításkor nem indult el az oprendszer. BIOS betöltött, utána semmi. Újratelepítés után jó lett egy napig, majd leállítás és pár óra pihentetés után indításkor megint ugyanez a hiba. De, ekkor már a telepítőlemezt sem indította el, csak hosszas szenvedés, többszöri vinyóformázás után. Megnéztem HD Sentinelel, és 33%-osra írta a kondíciót 66 szektorhibával. Gondoltam én, hogy a vinyón a boot sector tele lehet szektorhibával, és ezért nem indul.
    Aztán telepítés után azt csináltam, hogy nem kapcsoltam ki a gépet napokig. Viszont egyszer csak megfagyott az egész win 7. Így kinyomtam, azóta nem indul. Kipróbáltam egy biztosan működő vinyóval(annak a gépnek a vinyójával amiről most is írok épp), beleraktam, majd indítás és semmi. csak kattog a cd-olvasó a telepítőlemezzel, és egy idő után elkezd furán csipogó hangot hallatni, plusz elmegy a kép. Bekapcsolás után még a bios betölt, mert kidobja a Toshiba logót aztán ennyi.
    Aztán megcseréltem a dolgot, az eddig hibásnak vélt vinyót beleraktam a működő laptopba, ahol is a telepítőlemezt simán beolvasta, és elkezdte volna feltelepíteni. Itt megcsináltam még azt hogy leformáztam a vinyót, majd vissza a Toshibába, ahol is a telepítő elsőre elindult, de ahogy megnyomtam egy gombot a telepítő indításához, a kép megint elment. Aztán megállt a lemez is az olvasóban.
    Jól gondolom, hogy elszállt az alaplap a gépben? Van mikor kidobja ilyen dos-os felületen, hogy " no bootable device" Illetve, hogy check cable. De milyen kábel? Gondolom én a gépben fixre van ez forrasztva az alaplapon nem? Mert berakni a vinyót is úgy kell, hogy rátolom a csatlakozóra.
    Segítséget kérnék!
    Köszönöm!

Aktív témák