Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Icewind

    aktív tag

    Hát annyira nem azonnali a kérdésem, de nincs más ilyen összefoglaló topic (a melyiket válasszam nem jó, mert már választottam :D )
    Na szóval, a probléma a következő: A Sony P200omat kinőttem, de maradni akartam a kicsi, kompakt gépek közt, abból viszont a legjobb kellett. A több díjat is nyert Fuji F30-ra esett a választásom, rengeteg teszt elolvasása, és több száz kép végigböngészése után, gyönyörű, éles képek, a kompaktok közt talán a legjobban alacsonyan tartott ISO értékek, szép színek, elismerő szavak, magas pontok, nagyon eltalált gép.
    Aztán rendeltem egyet amerikából, rokoni kapcsolat van kint, akik éppen jöttek haza, így elhozták, nekem meg megérte, mert itthon 90 ezer volt 1-2hónapja, kintről olcsóbban megkaptam.
    Nos az ISO értékeket tényleg nagyon jól, relative kevés zajjal tartja, makrója remek, nagyon éles és telt képeket lehet vele lőni, de alig alig használtam, és nem véletlenül: valami nagyon nem stimmel. Hiába a részletesség, hiába az ISO, valami gond van a vakuval vagy a fényméréssel vagy tudom is én, de a legtöbb kép valahogy nagyon nincs eltalálva, belső térben a világosabb, fehéres dolgok körül egy szabályos aura keletkezik, nagyon elrontja a képeket. Szabadban kevésbé, de így sem gondolom hogy normális lenne, több száz, a géppel készült képet megnéztem, és ilyesminek nyoma sincs mint amit én tapasztalok. És nem a beállítások bűne: Manuálisba is, Automatába is, a végeredmény ugyanaz. Persze csak vakuval. Megfelelő helyzetekben amikor épp úgy tetszik neki persze tud csinálni - főleg nem lámpafénynél hanem kint - normális fényvilágú képeket, de komolyan az egész olyan mintha ez valami hiba lenne. Mivel garanciális darab, és a rokonaim január 8-án mennek vissza amerikába, így nem ártana eldöntenem, hogy visszaküldjem-e javításra. Mi legyen az indok? Rosszul méri a fényt? Nincs jóban a vakuval a fénymérés? Aura van a világosabb dolgok körül? Valahol nem vagyok biztos benne, hogy tényleg hibás a gép, de ha nem az, akkor meg nem értem, hogy lehet hogy egy tesztképen se láttam mégcsak hasonlót se, és az ezelötti digi képeim sem produkáltak ilyet. Na hogy lássátok is miről van szó, itt a lényeg:
    [link]
    Szóval kiváncsi lennék a hozzáértők véleményére, hogy mit is kezdjek ezzel... :F
    Köszi előre is :R

    Üdv

    Ice

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák