Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz pappkarcsi #3251 üzenetére

    A két monitor nem rossz vagy 3 . Az kétségtelen, hogy egy 27" jobb mint 2 x 17" vagy még talán a 2 x 24".
    De ha megteheted és mondjuk 2 db 24" vagy 27" monitort veszel akkor szerintem több monitor jobb lehet a munkához.

    Alapjában embere válogatja de - én három 24" + 1 db 17" -set használok - az egyik a munkaterület a másik a paletták, stb. ha pedig van harmadik is akkor az a levelezés / egyéb anyagok, rajzok, fotók, feljegyzéseknek jó. Habár egyes tudósok szerint a több monitor agykárosító hatású de szerintem meg jó :)

    A kártyák kérdése már más kérdés, minnél több a monitor annál nagyobb a kártyára nehezedő nyomás. Én kerestem de nem találtam olyan tesztet ahol 1 card - 2 vagy 3 monitor , 2 card - 2 vagy 3 monitort teljesítményét hasonlítottak volna össze. Ezért nem tudom megmondani mennyit vessz el a teljesítményből a több minitor kihajtása. Az én tapasztalatom szerint elsődlegesen 2d esetén nem igazán számít , hogy 1-2-3 monitor / videokártya, szinte ugyanaz. A másik véglet az új 29" szélesvásznú monitorok. Ott a betekintési szög és a tüköröződés volt/lesz a probléma.

    Bármennyi monitorral is dolgozol mindenképpen ajánlom a fények és a monitor rögzítés megfelelő megoldását a jó ergonómia kialakítása érdekében.

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák