Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szalmakutya

    tag

    válasz harry #42283 üzenetére

    Ezt igazából egy faesztergályostól kérdezd meg szerintem, akik tálat stb készítenek, mert ők dolgoznak gyakran nyers fával. Az egyik trükk, amivel kihúzzák a vizet belőle, hogy alkoholba áztatják a majdnem kész darabot, de csurig, és benne hagyják hetekig. Van a stabilizátor is, amit írsz, de azt hiszem, az elég mérgező. Nem tudom, enni akarnál e róla.

    Szoborügyben tudom, hogy ez a száradás-repedés dolog nagyon nem egyszerű, az egyik amit csinálnak, ha lehet, hogy kettévágják és kivágják belőle a hearthwood-ot (nem tudom ez mi magyarul, a közepe) mert teljesen másképp szárad mint a többi. A másik, hogy relief cut-ot csinálnak neki. És még biztosan van pár trükk. De azt mindenki írja, hogy van olyan fa fajta, ami reménytelen.

    Ha csak úgy felvágod karikára és szárítgatod, akkor repedni fog, ez tuti. Próbáltam :)

Új hozzászólás Aktív témák