Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MDMA

    tag

    Beüzemeltem a Parkside kompresszort. Néhány tapasztalás.
    A gép dobozában csak a gép volt. Tehát még egy tömlő se, vagy lefújó pisztoly, amivel ki lehetett volna próbálni. Pár dologért így visszamentem a Lidl-be és lett dugós kulcsom, két féle tömlőm, egy csak simán feltekerve és egy másik dobon. Vettem még egy lefújó pisztolyt és vele egy dobozba van kerék/labda fújó szett is, valamint velem jött egy olajozó, kondenzvíz leválasztó kombó is. Mindez +30e Ft.
    A lefújó piszoly akasztója azonnal eltört, satnya minőség, ne vegyétek.
    A dobra tekert tömlő szintén használhatatlan, ne vegyétek meg. Ennél ugyanis nem úgy van mint a kerti slagnál vagy az elektromos elosztós doboknál, hogy a tömlő egyik vége a dob oldalából jön ki és ha letkeresz belőle, akkor a középső rész egy helyben marad, és emiatt végig a géphez (csaphoz...stb) kapcsolva tudod hagyni. Sajnos itt a belső vége is csak fel van tekerve és csak alulról ki van húzva oldalra. Ha elkezded letekerni, akkor forog az is a dobbal együtt. Így mindig szét kell szedni az egészet, letekerni amennyit akarsz majd újra összedugni. :F
    A dugós kulcsot csak megforgattam, hogy működik-e (igen), illetve kínlódtam vagy 20 percet az olajozójával. Borzasztó. Olyan mini lyukon keresztül kéne bjuttatni az olajat abba a kis tartályba, hogy az olaj azonnal kifeszül a lyuk körül és nem folyik bele. Főleg, hogy a levegő nem tud máshol kimenni, tehát az alulról visszanyomja. :W Talán egy injekciós tűvel meg lehet ugrani.
    Az oljozót, nem szereltem fel, még azt sem tudom, hogy hova volna érdemes, mert ugye az nem a gépre megy, hanem a falra kéne elvileg, de a gépet meg húzkodod ki a kocsi mellé pl...
    Ennyit a tartozékokról, és végül a gép maga.
    Az összeszerelés nem nagy kaland. Csak a kerekek, a fogantyú és a lábak vannak külön, plusz fel kell csavarni a két légszűrőt meg bele kell töltni az olajat. Én úgy hittem, hogy amit adtak hozzá, azt biztos mind bele kell önteni, de tévdtem. Így sajnos sok lett benne és eresztenem kellett belőle, mert leállt a motor miatta. Pontosabban nem bírt újra indulni, mikor az elsőre feltöltött tartályt kezdtem lefogyasztani. Kiengedtem belőle és az megoldotta.
    A tartály nyomása gyárilag a max 10 bar-ra van belőve, erre tölti fel. Van hangja, de nem őrületes, a műhely porszívó szerintem zajosabb. A kerekei nagyon lötyögősök, kizárt, hogy sokat kibírnának. Jobb nem húzogatni sokat szerintem. A fogantyú is hasonló minőség, és az egyik csavar menete sem volt az igazi.
    Ezen kívül amúgy mutatós darab, nincsenek sorják, jó a festés, nem zörög, nem nyekereg. A motor is egyenletesen jár, a mutatók élnek, bár nem tudom mennyire lehetnek pontosak. 8 báron már fúj mint egy orkán, visz magával mindent az asztalról. :Y
    Elolvastam a használatit is jó gazda módjára. Elég foglalkozós ez a technológia. Rendszeresen le kell engedni belőle a kondenz vizet, olajcsere is rendszeresen kell neki és a szintet is mindig figyelni kell, ha netán rá kell tölteni. Nem lehet teli tartállyal mozgani elvileg, szóval ha betartod, akkor előbb oda kell vinni, ahol pl. kereket akarsz cserélni vagy kerítést festeni, ott beindítani és mielőtt visszaviszed a helyére újra leengedni... Ezek persze nem PS specifikus dolgok, mindegyik ilyen, csak nekem újdonság.
    Mindezzel együtt én örülök neki, szerintem jó véltel volt ennyiért. Tartozékokat viszont lehet, hogy érdemesebb Einhellt venni vagy akármit, ami normálisabb egy fokkal.
    Mindenképp kell egy ilyen telefonzsinóros pisztoly, azt a Lidl most nem is árul.

    Bocsköszi

Új hozzászólás Aktív témák