Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AIex

    tag

    válasz generatoros #61967 üzenetére

    Nem nagyon tudok ellenkezni az írásoddal, mert egyet értek veled.

    Annyival egészíteném ki, hogy én egy bő 30 évvel később koptattam az iskola padot, ezért biztosan más kép alakult ki bennem.

    A képzési szerkezet még tulajdonképpen ugyan ez volt a "mi időnkben" a szakmunkás osztályoknak is. 3 év kellett a sima szakmunkás bizonyítványhoz. Nekik is volt szakmai gyakorlat, amit nyáron kellett teljesíteni, tanév zárása után, jellemzően külsős cégeknél. Ezen felül ugyan úgy voltak alapvető tanóráik, mint irodalom, nyelvtan, matek, stb.

    Ugyan akkor az is tisztán látszott, hogy sok olyan ember járt oda, akit máshova egyszerűen nem vettek fel, de különösebben nem érdekelte az egész, viszont iskolába járnia kellett, mert tanköteles volt. Jellemzően a tudások is meglehetősen hiányos volt, a legtöbb tanár pedig próbálta őket felzárkóztatni, amivel akaratlanul is időt vett el az osztály többi tagjától, valamint a lehetőséget a tanulástól, majd ezek az emberek rendszerint az első év végén otthagyták az egészet. Sajnos ez nálunk, szakközepeseknél is tendencia volt, azzal a különbséggel, hogy nálunk 4 év alatt feleződött az osztály, szakmunkásoknál, jellemzően 3 év alatt harmadolódott.

Új hozzászólás Aktív témák