Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • T J

    tag

    válasz tukko1 #61951 üzenetére

    Hát az van, hogy ha a gyártó előír valahol szellőző hézagot, és ott nincs, vagy nem elég nagy, akkor simán bukhatod a garit, amikor kiküldik megnézni a szerelőt. Nem tudom mi a pontos tömeg-határ ami felett, de sütőhöz és nagyobb gépekhez már helyszínre mennek. Azonkívül ha nem is megy tönkre a géped gariidőn belül, de pl egy hűtő valószínű többet fog fogyasztani, és a kompresszor élettartama is csökkenhet, mert többet jár, mire lehűl a gép. Esetleg le se tud hűlni és megromlanak az ételek. Szóval ha el tudod rejteni a szellőző nyílásokat, akkor jó vagy, de valahol ki kell ügyeskedni neki a helyet.

    Sütőnél pl a Gorenje úgy emlékszem fölötte nem érdekli őket mekkora helyet hagysz, mert a kezelő felület alatt fújja ki venti a levegőt, de a gép/ szekrény mögötti és lábazatba kialakított szellőző járatra háklis volt a szerelőjük.

    Arról nem beszélve, hogy tervezési hibás, mert túlmelegedés esetén nem hogy kikapcsolna, hanem felnyomja magát max hőfokra (275°C) és ott lefagy. Semmire nem reagál, kismegszakítót kellett lekapcsolni. Feladtam a vitát a szerelőjükkel, hogy ez miért nem biztonságos, ... meggyőzhetetlen volt. Úgy voltam vele javítsa meg, és soha többé ne lássam. Ha kifogsz egy ilyen gépet, leéghet a házad ha nem vagy otthon, és a gyártó a szellőzési hézag hiányára fog hivatkozni.

    ui. csak a dizájn miatt választottam a márkától, egyébként Bosch lett volna, és utólag a dizájn rovására is inkább azt választanám.

    szerk: még annyit, hogy én nem tenném a hűtőt és sütőt egymás melletti szekrénybe. A videón amit linkeltél, ez helyesen van megoldva. A hűtő felső szellőzése hiányzik, illetve a lábazatot nem tették be, így az alsó szellőző nyílások nem tudni megvannak-e.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák