Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AIex

    tag

    válasz dethroner #61552 üzenetére

    Metabo is okés lehet, elég sok a korrekt vélemény róla.

    Dewalt-nak a rezgés csillapítását szokták dícsérni, és az elszívását. Mind a kettő egy fontos szempont, előbbi a kezedet kíméli, utóbbi a papírt.

    Ha most költöztetek kertesházban, én egy excenterre nem sajnálnám a pénzt, mert később is kellhet, persze ilyenkor költözés után, minden fontosabb. Egy a lényeg, excenterből ismertebb ipari márkák alá nem mennék, mert könnyen lehet, csak a kezedet fogja koptatni, nem az anyagot.

    Ugyan akkor, van egy rossz hírem, mi sem azért ajánljuk az ipari gépeket, mert azt gondoljuk, hogy megjön a kedved, és éjjel-nappal csiszolni fogsz (mondjuk ez kedvtől függetlenül előfordulhat ;] ), hanem azért, mert sokszor az ipari gépek érnek bármit is, és alatta, nagyjából minden más csak tűzrevaló szemét. Az excenter csiszoló nagyjából egy ilyen gép.

    Szalagcsiszoló okés lehet, abból talán lassan lesz megint a Lidl-ben 12-13e Ft-ért, a jó nem feltétlen olyan, de már használható, viszont, én nem ajánlom, nagyoláshoz / síkoláshoz egy kíváló gép, de szép felületet csiszolni, felületkezeléshez előkészíteni az anyagot, sokkal nagyobb macera, szerintem.

    @generatoros
    Rezgőcsiszolóból is van többféle modell, többféle rezgőkörrel, sőt a Festo(ol)-nak még áttételes is volt / van. Supercut-ot szoktam használni Delta csiszolónak, 1-2x csiszoltam vele lazúros fát, és meglepően jól harap. Persze, a delta fej mérete miatt, pici felületekre való, de amit lefed a pad, azt meglehetősen gyorsan csiszolja.

Új hozzászólás Aktív témák